Έτσι ξαφνικά όπως χάθηκε το πολυσυζητημένο Boeing , στέρεψαν και οι ειδήσεις σχετικά με αυτό. Την θέση τους όμως πήραν νέα , που η τραγελαφική  τους διάσταση τραβά σίγουρα τον ενδιαφέρον του κατακαημένου λαού.

Ας ξεκινήσουμε όμως με ένα αισιόδοξο μήνυμα, καθώς στις 29/4 ήταν η παγκόσμια ημέρα εκπλήρωσης ευχών. Η εκστρατεία έχει οργανωθεί με στόχο την εκπλήρωση μιας ευχής, παιδιών που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή τους. Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει κάνοντας μια δωρεά στο εικονικό σιντριβάνι, στη διαδικτυακή τοποθεσία worldwishday.org.

Ωστόσο ανάγκη για την εκπλήρωση ευχών έχει και η κοινωνία μας και όχι σε έναν εικονικό κόσμο αλλά στην σκληρή πραγματικότητα. Σίγουρα από τις πρώτες ευχές μας θα ήταν η εξόφληση και αποδέσμευση από το χρέος. Α! συγγνώμη λάθος, ο κ.Σαμαράς ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει έλλειμμα – μια πρόταση που θυμίζει την διαχρονική ατάκα ‘’ Λεφτά υπάρχουν’’ – και ότι εντός του 2014  το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα διανέμει τα πρώτα χρήματα σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ενόψει εκλογών όλα επιτυγχάνονται.

Το ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι τόσο ευκολόπιστο κύριες και κύριοι. Στην προσπάθεια του να δηλώσει ,με απλά ελληνικά ότι το πλεόνασμα και το άνοιγμα των αγορών βασίζονται σε δόσεις που εκταμιεύονται από την κυβέρνηση, βρίσκεται αιχμάλωτο σε ένα νοηματικό αλαλούμ. Από την μια δηλώνει ότι το πλεόνασμα είναι ανύπαρκτο, ενώ από την άλλη ,ότι υπάρχει αλλά όχι στα προσδοκώμενα ποσοστά και εις βάρος του λαού.

‘Εν μέρει οφείλουμε να συμφωνήσουμε με το τελευταίο, καθώς δεν δύναται να υπάρχει πλεόνασμα όταν η χώρα μας παραμένει στην τρίτη θέση στα ποσοστά ανεργίας, όταν μισθοί και συντάξεις έχουν κάνει φτερά και η φράση για όλα αυτά, του βουλευτή κ.Γιακουμάτος, είναι «Πριν ψηφίσεις, σκέψου λίγο ρε βλαμμένε..». Υπάρχουν όμως και οι ‘’καλοθελητές’’ που κακοχαρακτηρίζουν το κόμμα του κ.Τσίπρα κατηγορώντας το για εσωτερική αποδιοργάνωση. Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφέρει συγκεκριμένα: «Όντως υπάρχει ένα πλεόνασμα απελπισίας στο ΣΥΡΙΖΑ». Και πώς να διαφωνήσουμε με αυτό, όταν στο ψηφοδέλτιο του εντάσσει δυο βουλευτές και φεύγουν τρεις;

Φυσικά δεν ξεχνάμε τον σάλο που δημιουργήθηκε με την πρώην βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ, Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Διαγράφηκε από το κόμμα και κατηγορήθηκε από τον καθηγητή της Παντείου, κ.Χριστόπουλο ότι  εξυπηρετεί συμφέροντα ελληνικών εθνικιστικών κέντρων. Αλίμονο και αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις στην δράση αυτή που εκφράστηκαν με την παραίτηση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ Ηλίας Νικολόπουλος.

Έτσι, στις κατηγορίες ενάντια στο ΣΎΡΙΖΑ πλέον προστίθεται, εκτός ότι υποστηρίζει τρομοκράτες, ότι είναι ανθελληνικό καθώς εξυπηρετεί συμφέροντα του Τούρκικου Προξενείου στην Θράκη, το οποίο αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με το θέμα. Παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας δεν πτοείται, και ενώ ο κ. Σαμαράς οδεύει προς μια συνταγματική αναθεώρηση, δηλώνει πως «η χώρα ζει στη σκιά των μνημονίων γι αυτό και θα τον στείλει σπίτι του». Μετά από όλα αυτά, καλούν τον απλό πολίτη να ψηφίσει. Ανάμεσα σε ποιους, στον καλύτερο μεταξύ των χειρότερων; Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί η Χρυσή Αυγή, απαράδεκτα, κατέχει την τρίτη θέση στις εκλογές.

Φρέρη Μαιρηλίνα

 

Σχόλια