Αργοπεθαίνει
όποιος καταστρέφει τον έρωτά του,
όποιος δεν αφήνει να τον βοηθήσουν,
όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη κακή του τύχη
ή για τη βροχή την ασταμάτητη
Αργοπεθαίνει
όποιος εγκαταλείπει την ιδέα του πριν καν την αρχίσει,
όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει
ή δεν απαντά όταν τον ρωτάν για όσα ξέρει
Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις,
όταν θυμόμαστε πάντα πως για να “σαι ζωντανός
χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη
από το απλό αυτό δεδομένο της αναπνοής.
Μονάχα με μια φλογερή υπομονή
θα κατακτήσουμε την θαυμάσια ευτυχία.

Έχεις ξυπνήσει ποτέ σου νιώθοντας κουρασμένος, δίχως καμία όρεξη για δράση;
Έχεις νιώσει, πως ακόμα και η απλή-ζωτική διαδικασία της αναπνοής˙φαντάζει δύσκολη;
Είσαι ζωντανός αλλά αισθάνεσαι τόσο νεκρός μέσα σου, σαν να σε εγκαταλείπει σταδιακά κάθε ίχνος ζωής;
Τότε ίσως, αγαπητέ/αγαπητή μου, να αργοπεθαίνεις και εσύ!

Η αλήθεια είναι πως για να νιώθεις ζωντανός δεν αρκεί μονάχα το οξυγόνο ή οι χτύποι της καρδιάς σου. Η πραγματική ζωή είναι μια εξίσωση αποτελούμενη από περισσότερους συντελεστές, απαιτεί θάρρος, πάθος και υπομονή.

Εάν θέλεις να ζεις και όχι απλά να επιβιώνεις, τότε πρέπει να οπλιστείς με θάρρος. Θάρρος για να δοκιμάζεις τον εαυτό σου σε καινούργια πράγματα˙ πότε να μην συμβιβάζεσαι με την καθημερινότητα. Δώσε πιο έντονο χρώμα στην ζωή σου, μην φοβάσαι να τολμήσεις κάτι διαφορετικό από τα καθιερωμένα και να ανοίξεις τους ορίζοντες σου σε νέους κόσμους.

Φυσικά χρειάζεται και πάθος , αυτό είναι που θα σου δώσει δύναμη να συνεχίσεις ˙εκεί που οι άλλοι σταματούν ή εκεί που η λογική σου, οριοθετεί τη δράση σου. Ο δρόμος προς την αλήθεια της ζωής σε θέλει ατρόμητο μπρος στα εμπόδια. Για την απόκτηση της γνώσης πρέπει να αγωνίζεσαι με πάθος, να θέτεις ερωτήματα σε τρίτους, να απαντάς στα δικά τους, γενικά να λαμβάνεις μέρος σε αέναες συζητήσεις για την προώθηση της συλλογικής και ατομικής γνώσης.

Επιπροσθέτως, αδήριτη ανάγκη αποτελεί να διαθέτεις υπομονή . Όσα ποθείς ενδεχομένως να μην τα αποκτήσεις εύκολα και γρήγορα. Αυτή όμως η δυσκολία δεν θα πρέπει να σε εμποδίσει να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι, αφού τα πιο πολύτιμα πράγματα στην ζωή κερδίζονται μετά από επίπονες προσπάθειες.

Ποτέ να μην παραπονιέσαι για όσα δεν έχεις ή για αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις πάντα να σκέφτεσαι αυτά που θα κατακτήσεις. Κανείς ποτέ δεν υποστήριξε πως η ζωή είναι εύκολη, αντιθέτως όλοι συμφωνούν πως είναι ωραία. Για να γίνεις όμως και εσύ κοινωνός της ομορφιάς της ˙πρέπει να βρεις αφενός την απαιτούμενη δύναμη που θα σε κάνει νικητή και αφετέρου την ικανότητα να διακρίνεις κάθε είδους ομορφιά που κρύβεται στις λεπτομέρειες της ζωής.

Τελικά το να ζεις μια ευτυχισμένη ζωή γεμάτη νόημα θέλει προσπάθεια. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν!!!

Σχόλια