Υπάρχουν αυτοί που αγαπάνε τις γάτες και αυτοί που αγαπάνε τους σκύλους. Φήμες λένε ότι τα άτομα που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία υπερτερούν κατά πολύ αυτών που ανήκουν στην πρώτη.

Πολλοί λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Σου δίνουμε 10 λόγους που αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο ισχύει!

1. Σε κάνουν να γελάς

Έρευνες έχουν δείξει ότι 95% των ανθρώπων που έχουν σκύλους γελούσαν πολύ πιο συχνά σε σχέση με τα άτομα που είχαν γάτα. Οι γάτες μπορεί ακόμα και να χειροτερεύουν τα επίπεδα ευτυχίας σου – ακόμα και οι συμμετέχοντες χωρίς γάτα φαίνεται να γελούσαν περισσότερο από αυτούς που είχαν γάτα.

2. Σε βοηθάνε να κάνεις νέους φίλους

Τα σκυλιά μπορούν να δράσουν ως καταλύτης στο να γνωρίσεις νέους φίλους. Έρευνες έχουν δείξει ότι η βόλτα με σκύλο οδηγεί σε περισσότερες κοινωνικές συναναστροφές, ιδιαίτερα με αγνώστους, απ’ ότι εάν περπατούσες μόνος.

Θα πείσεις την γάτα να βγείτε για βόλτα; Δεν νομίζω!

3. Μπορείς να τους εκπαιδεύσεις

Είναι γεγονός πως μπορείς να εκπαιδεύσεις πολύ πιο εύκολα ένα σκύλο απ’ ότι μια γάτα. Οι σκύλοι γενικά είναι πολύ ανταποκρίσιμοι σε οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα και μπορούν να εκπαιδεύουν για να εκτελούν διάφορα “κόλπα”. Μπορείς εύκολα να παρακινήσεις ένα σκύλο μέσω του φαγητού.

4. Κάνουν καλό στην υγεία σου

Είναι γνωστό ότι οι σκύλοι χρειάζονται βόλτα – γεγονός που ωθεί και τον ιδιοκτήτη στο περπάτημα! Το περπάτημα είναι από τους καλύτερους και πιο ήρεμους τρόπους άθλησης, ειδικά σε μια εποχή όπου η καθιστική θέση πιάνει μεγάλο μέρος του χρόνου μας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με σκύλο καλύπτουν κατά μέσο όρο μια απόσταση 1,5 χιλιομέτρου ημερησίως. Φυσικά αυτό δεν συμπεριλαμβάνει τον χρόνο που παίζεις με τον σκύλο σου μέσα στο σπίτι!

5. Μπορούν να σε προστατεύσουν

Τα περισσότερα σκυλιά έχουν το ένστικτο για την προστασία του ιδιοκτήτη τους και της περιοχής τους. Γαβγίζουν και γρυλίζουν για να σε ειδοποιήσουν για την παρουσία ξένων, ενώ πολλά μπορεί να διώξουν πιθανούς εισβολείς. Επιπλέον, οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν τον φόβο μας και να ανταποκριθούν εάν πιστεύουν ότι απειλούμαστε.

Είναι μάλλον απίθανο να δεις μια γάτα να προστατεύει το σπίτι σου. Από την φύση τους δεν μπορούν να προστατεύσουν εσένα ή το σπίτι σου – είναι πιο πιθανό να τρέξουν να κρυφτούν.

6. Είναι ήρωες

Είναι γνωστό ότι οι σκύλοι έχουν εξαιρετική όσφρηση. Για αυτό τον λόγο, ειδικά σκυλιά της αστυνομίας εκπαιδεύονται για να μπορούν να εντοπίσουν από ναρκωτικά μέχρι βόμβες, να εντοπίσουν άτομα που έχουν χαθεί, να εντοπίσουν αποδεικτικά στοιχεία και να προστατέψουν τον χειριστή τους.

7. Είναι χρήσιμοι

Οι σκύλοι μπορούν να κυνηγήσουν, να οργανώσουν κοπάδια ζώων και να προστατέψουν. Μπορούν να μυρίσουν ναρκωτικά, βόμβες, ακόμα και περιττώματα φάλαινας, να καθοδηγήσουν τυφλούς ή κωφούς ανθρώπους, να τραβήξουν έλκηθρα, να βρουν κάποιον θαμμένο σε χιονοστιβάδα, να βοηθήσουν παιδιά, ενδεχομένως ακόμα και να προβλέπουν τους σεισμούς.

Οι γάτες, από την άλλη, είναι χρήσιμες εάν έχετε εισβολή τρωκτικών.

8. Νοιάζονται για σένα

Ο σκύλος σου ξέρει πότε είσαι στεναχωρημένος και θα προσπαθήσει να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Οι γάτες συχνά δεν νοιάζονται για το πως αισθάνεσαι, φτάνει να θυμάσαι που βρίσκεται το φαγητό τους.

9. Είναι πιστοί

Οι σκύλοι έχουν μια απίστευτη αίσθηση αφοσίωσης και μπορείς να βασιστείς στην αγάπη και την συντροφικότητα τους ακόμα και στις χειρότερες περιόδους της ζωής σου. Επιδεικνύουν μια άνευ όρων συμπόνια που πολλοί λίγοι άνθρωποι είναι ικανοί να δείξουν. 

10. Είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

Οι γάτες φαίνεται να γνωρίζουν ότι κάποτε τις λατρεύαμε σαν θεούς. Ίσως έχουν δυσανασχετήσει με το γεγονός ότι αυτό τελείωσε και τώρα μας κρατάνε “κακία”.

Νομίζω είναι δίκαιο να πούμε πως ο άνθρωπος ενός σκύλου είναι το κέντρο του σύμπαντος για αυτόν. Ωστόσο, μια γάτα έχει για κέντρο τον εαυτό της. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε απλά υπηρέτες για αυτή (πρόθυμοι υπηρέτες φυσικά)!

Τι λέτε λοιπόν;

Σχόλια