Το διάσημο standupcomedyshow της Κατερίνας Βρανά θα φιλοξενήσει για 8 παραστάσεις το θέατρο 104 στο Γκάζι. Μετά την μεγάλη επιτυχία της σε Μ. Βρετανία, Σκωτία και Αυστραλία, η διάσημη κωμικός φέρνει το «Feta with the Queen» στην Αθήνα!

Ποια είναι η Κατερίνα Βρανά

Για όσους δεν την γνωρίζετε, η Κατερίνα Βρανά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Στα 19 της μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία για να σπουδάσει υποκριτική και τελικά παρέμεινε εκεί. Στο ενεργητικό της έχει συμμετοχές σε βρετανικές παραγωγές, ταινίες μικρού μήκους και ελληνικές σειρές καθώς και συνεργασίες με σταθμούς όπως το BBC, όμως εδώ και κάποια χρόνια ασχολείται με τη stand-up κωμωδία και τον αυτοσχεδιασμό. Σύμφωνα με την ίδια, το stand-up σου επιτρέπει να έχεις ολοκληρωτικά τον έλεγχο της δουλειάς σου, καθώς μόνο έτσι γράφεις για τον εαυτό σου, παίζεις και τον παρουσιάζεις όπως θες. Έχει εμφανιστεί σε ΗΠΑ, Αυστραλία αλλά και Ελλάδα, ενώ το πρώτο σόλο σόου της στα ελληνικά ονομαζόταν «Μαραζώνω στην Ξενιτιά».

Feta with theQueen

Πρόκειται για το νέο stand-upsolo της διάσημης κωμικού, το οποίο της εξασφάλισε μια θέση στη λίστα του CNN  “Female Comedians To Watch Ont The Fringe”(η λίστα αναφέρεται σε φεστιβάλ του Εδιμβούργου). Το σόου, με αφορμή τις εμπειρίες της στην Αγγλία, εξερευνά ποικίλα στερεότυπα που «διαχωρίζουν» τους Έλληνες από τους Βρετανούς, ένας τομέας τον οποίο η Κ. Βρανά χειρίζεται με ιδιαίτερη επιδεξιότητα και πρωτοτυπία. Στα πιο διάσημα κομμάτια της ερμηνείας της περιλαμβάνεται η μίμηση του αγγλικού ψιλόβροχου καθώς και τα φουντωτά σγουρά μαλλιά της, από τα οποία αντλεί μέρος του αστείρευτου χιούμορ της, αφού τα χρησιμοποιεί ως υλικό για να σατιρίσει τα στερεότυπα που πραγματεύεται.

Η παράσταση ως τώρα έχει δεχθεί διθυραμβικές κριτικές κατά κύριο λόγο, καθώς στη σκηνή κυριαρχούν η ζωντάνια της κωμικού, το έξυπνο και καλοδουλεμένο χιούμορ της και η έντονη προσωπικότητά της. Από την άλλη μεριά, αρκετοί την κατακρίνουν για το υλικό που χρησιμοποιεί, δηλαδή τα εθνικά στερεότυπα, καθώς αυτά συνιστούν κωμικό «κλισέ», ωστόσο η ίδια τα μεταχειρίζεται με ελαφρότητα παρά τη σαφή ύπαρξη σαρκασμού – κάτι που τους προσδίδει νέο περιεχόμενο. Όπως και να χει το πράγμα, η Κατερίνα Βρανά είναι από τα must-see της stand-up κωμωδίας!

Το «Φέτα με τη Βασίλισσα» θα βρίσκεται στην Αθήνα 3-6 και 10-13 Απριλίου, στο θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι). Τις Πέμπτες το σόου θα είναι στα Αγγλικά. Γενική είσοδος 10€.

Για περισσότερες πληροφορίες www.katerinavrana.com/feta-with-the-queen

 

 

Της Πετρινούλας Διονυσίου

Σχόλια