Ένα από τα μεγαλύτερα βαρίδια της καθημερινότητας και πως να το αντιμετωπίσεις

Άγχος. Ένα συναίσθημα που όλοι απεχθανόμαστε μα και όλοι δυστυχώς έχουμε-άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Κατά καιρούς όλοι δοκιμάζουμε διάφορα tips για να το απωθήσουμε από την ζωή μας. Παρακάτω θα παρουσιάσω τα 5 σημαντικότερα tips αντιμετώπισης (με κριτήριο τι πιάνει στον εαυτό μου :Ρ)

tip 1: Μουσική! Τίποτα πιο χαλαρωτικό από όμορφη απαλή μουσική να ακούγεται στα hands free μας και να μας ταξιδεύει αλλού, πέρα από τα προβλήματα που μας αγχώνουν! Και για μας που είμαστε σε πιο ροκ φάση, σίγουρα θα μας βοηθήσει το να βάλουμε δυνατά στο ράδιο το αγαπημένο μας συγκρότημα και να τραγουδήσουμε μαζί με τον τραγουδιστή!! Ευεργετικό, χαλαρωτικό, εύκολο στην υλοποίηση 😉

tip 2: Περιποίηση του εαυτού μας. Δύο λέξεις που μόλις τις ακούμε χαλαρώνουμε: ζεστό μπάνιο!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά και μια γενική περιποίηση του εαυτού μας, όπως να φτιάξουμε τα μαλλιά μας, να ντυθούμε όμορφα και γενικά να κάνουμε πράγματα στον εαυτό μας που θα μας γεμίσουν αυτοπεποίθηση, βοηθούν πολύ στην χαλάρωση και στο να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της!

tip 3: Ομιλία με φίλους. Σε όλους μας έχει τύχει να είμαστε αγχωμένοι για κάτι και να στραφούμε σε έναν φίλο για να ακούσουμε μια δεύτερη γνώμη-μια συμβουλή ή και να μας κάνει να ξεχαστούμε. Και σίγουρα είναι κάτι που βοηθάει! Βγείτε για έναν καφέ, συζητήστε το πρόβλημα ή κάντε άλλα δημιουργικά πράγματα που θα σας κάνουν να ξεχαστείτε και να ηρεμήσετε-επιτραπέζια, μια ωραία ταινία, μια ευχάριστη συζήτηση θα σας απαλλάξουν από το άγχος στο πι και φι!

tip 4: Περπάτημα. Κατά την γνώμη μου, το περπάτημα είναι το πιο χαλαρωτικό από όλα τα παραπάνω! Όταν είμαι αγχωμένη, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι να πάρω έναν καφέ στο χέρι και να κάνω μια μεγάαααλη βόλτα στην –συχνά ηλιόλουστη- Πάτρα! Η ευεξία που σου χαρίζει το περπάτημα είναι απίστευτη! Περνώντας η ώρα, οι δυσάρεστες σκέψεις γίνονται ευχάριστες!!

tip 4+1: Θετική σκέψη! Τα δοκιμάσαμε όλα; Τίποτα δεν είχε αποτέλεσμα; Η τελευταία λύση –που πάντα πιάνει- είναι η θετική σκέψη! Αφήστε να περάσουν μια δυο μέρες από το στρεσογόνο γενονός,  αποφορτίστε το μυαλό σας από τις κακές σκέψεις, οργανώστε το πρόβλημα/θέμα που σας αγχώνει και βρείτε την θετική πλευρά των πραγμάτων! Όταν τα σκεφτόμαστε όλα πιο οργανωμένα και ήρεμα και ΔΕΝ καταστροφολογούμε στο τέλος καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο χάλια όσο τα σκεφτόμαστε! 😉

Σχόλια