Sherlock (Crime/Drama/Mystery)

Σοκ και δέος για τον καλύτερο ντεντέκτιβ στον κόσμο. Απορώ πόσο πιο προσεγμένη μπορεί να γίνει μία σειρά. Το Σέρλοκ μοιάζει περισσότερο με ΣΕΙΡΑ ΤΑΙΝΙΩΝ και όχι επεισοδίων. Φέτος παίχτηκε η τρίτη σεζόν, η οποία είχε τρία επεισόδια (όπως και οι άλλες δύο, δηλαδή)… Τρία επεισόδια μιάμισης ώρας το καθένα!

SherlockΤο Σέρλοκ είναι μία σειρά γεμάτη ανατροπές, μυστήριο, αγωνία, έξυπνες αστυνομικές υποθέσεις και πολύ γέλιο, μιας και ο μοντέρνος Σέρλοκ Benedict Cumberbatch, είναι ένας μικρός θεούλης. Μην τυχών και το συγκρίνετε με τις ταινίες «Sherlock Holmes» που παίζει ο Robert Downey Jr (άλλος Junior θεούλης από εκεί!). Η ιστορία εκτυλίσσεται στο σύγχρονο Λονδίνο και έχει διαφορετική υπόθεση και ατμόσφαιρα από τις ταινίες. Μη σας τρομάζει όμως αυτό, διότι μιλάμε για μία απολαυστική σειρά, που αγγίζει την ποιότητα ακόμα και αυτής των ταινιών του Downey.

 

 

Spartacus (Action/Adventure/Biography – σύμφωνα με το imdb)

(Splatter/Porn – συμπληρώνω εγώ)

spartacus-spartacus-Mira-spartacus-spartacus-vengeance-29345950-791-791

Σε όποιον αρέσει η εποχή που οι Ρωμαίοι βασίλευαν σε όλη την υφήλιο, δεν δικαιολογείται να μην έχει δει το «Spartacus». Μπορεί η σειρά να έχει πολλή βία και τολμηρές ερωτικές σκηνές, παρόλα αυτά είναι μία εκπληκτική ιστορία που βασίζεται σε αληθινά πρόσωπα και γεγονότα. Μιας και δεν τα μάθαμε στο σχολείο, θα τα μάθουμε από εδώ… Ο τηλεθεατής βιώνει τον αγώνα μιας χούφτας σκλάβων με αρχηγό τον Σπάρτακο από τη Θράκη, που καταλήγει να αποτελεί σοβαρή απειλή στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Δεν ήταν μόνο οι Έλληνες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους, λοιπόν… Δείτε τη σειρά και θα καταλάβετε για άλλη μια φορά πως οι αγώνες για την απελευθέρωση από τις δεσμευτικές αλυσίδες των «μεγάλων» πάντοτε υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο οι άνθρωποι της εξουσίας καταπιέζουν τους συνανθρώπους τους.

CHAAARGE SPARTACUSΗ σειρά έχει τρεις σεζόν (και ένα μικρό prequel έξι επεισοδίων, ανάμεσα από την πρώτη και τη δεύτερη σεζόν) και τέλειωσε πέρσι με ένα αξέχαστο κύκνειο άσμα, που την ανέβασε στη λίστα των αγαπημένων μου σειρών.

Μία τελευταία λεπτομέρεια: ο πρωταγωνιστής της πρώτης σεζόν, Andy Whitfield, πέθανε δυστυχώς από καρκίνο το 2011 και δεν κατάφερε να παίξει πέρα από την πρώτη σεζόν. Το prequel πριν τη δεύτερη σεζόν έγινε γιατί οι σκηνοθέτες περίμεναν τoν Andy να γυρίσει από τις χημειοθεραπείες που φαίνονταν να πηγαίνουν καλά. Όμως ο άτυχος άντρας έχασε τη μάχη με την αρρώστια. Έτσι, στη σειρά πήρε τη θέση του ο Liam McIntyre.

 

Game of Thrones (Adventure/Drama/Fantasy)

game-of-thrones-season-4

Λοιπόοοοον… Έχετε δει τα «Lord of The Rings» φαντάζομαι. Ε, το «Game of Thrones» είναι για τις σειρές, ο,τι και το LOTR για τις ταινίες! Ε Π Ο Σ! Το «Game of Thrones» βασίζεται στη σειρά βιβλίων «A Song of Ice And Fire» του George R.R. Martin και ακολουθεί πιστά την ιστορία τους, μιας και ο Γιωργάκης κάθεται σαν μπάστακας πάνω από τα κεφάλια των σκηνοθετών και των σεναριογράφων ώστε να μην παραστρατήσουν ούτε στο ελάχιστο. Μάλιστα, όταν πρότειναν στον συγγραφέα να γίνουν τα βιβλία του ταινίες αρνήθηκε, μιας και, όπως είπε ο ίδιος, δεν ήθελε να παραλείψει τίποτα από την ιστορία του (Nerd με κεφαλαίο). Εξ ου και η σειρά, λοιπόν…

Η ιστορία διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό τόπο, σε μία ala μεσαίωνα εποχή, όπου η διαφθορά στην εξουσία θυμίζει λίγο πολύ το δικό μας κόσμο. Δε θα πω πολλά για τη συγκεκριμένη σειρά, απλά ότι σε κρατάει σε αγωνία και περιέχει το στοιχείο της αναμονής, μα στο τέλος σε δικαιώνει. Είτε αυτό είναι με μία επική μάχη είτε με έναν άλλο, χειρότερο τρόπο… (Όσοι την έχουν δει μέχρι και το τέλος της τρίτης σεζόν νομίζω ότι κατάλαβαν τι εννοώ…)

Φέτος παίζεται η τέταρτη σεζόν και θα συνεχίσει για πολύ ακόμα μιας και τα βιβλία είναι επτά και η ιστορία στα επεισόδια βρίσκεται στο τέλος του τρίτου βιβλίου-μέση τέταρτου (αν δεν απατώμαι).

Τέλος, μία αστεία εικόνα για τους φαν:

1782187_736557126369190_858278809_n

Φυσικά, υπάρχουν πολλές ακόμα σειρές που μπορεί να βρίσκονταν στη λίστα αυτή, αν τις είχα δει. Επομένως, αν παρακολουθήσω κάτι νέο και με συγκλονίσει, θα το μοιραστώ μαζί σας!

Σχόλια