The Walking Dead   (Drama/Horror/Thriller)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ KAI ΖΟΜΠΙ! Πόσο μπανάλ μπορεί να είναι αυτό; σκέφτεστε. Βλέπουμε τέτοιες υποθέσεις σε ταινίες από το 1932(!) στο «White Zombie» του Victor Halperin. Κι όμως… Μιλάμε για μία σειρά που εστιάζει στις σχέσεις των ανθρώπων, στα συναισθήματα και στον αγώνα για την επιβίωση. Ασχολείται πρώτα με τους χαρακτήρες και μετά με την αιματοβαμμένη δράση.

The-Walking-Dead-the-walking-dead-15760941-1748-1070 Η σειρά «The Walking Dead» βασίζεται στην ομότιτλη επιτυχημένη σειρά κόμικς  του Ρόμπερτ Κίρκμαν, ο οποίος συμβουλεύει τους σκηνοθέτες και διασφαλίζει  τη σωστή μεταφορά της ιστορίας του στην οθόνη. Εκτός από άριστη  σκηνοθεσία, η σειρά έχει πολύ αγωνία με ανατρεπτικά cliffhangers στο τέλος  σχεδόν κάθε επεισοδίου. Η δεύτερη σεζόν έκανε μία μικρή κοιλιά κατά τη γνώμη  μου, μα η τρίτη είναι ακόμα πιο καλή κι από την αξέχαστη πρώτη σεζόν. Όσο για  την τέταρτη σεζόν που παίζεται φέτος, δεν ξέρω ακόμα διότι περιμένω να  μαζευτούν κι άλλα επεισόδια… Τα θέλω μαζεμένα, δεν μπορώ να περιμένω μία  ολόκληρη εβδομάδα για τη συνέχεια!

 

Avatar: The Last Airbender  (Animation/Action/Adventure)

Gaang_by_Allagea-avatar-the-last-airbender-20547840-1280-1024

Μακάρι να είχα δει αυτήν τη σειρά όσο ήμουν παιδί… Θα είχε καθορίσει τα παιδικά μου χρόνια, όπως έχουν ήδη κάνει απλοϊκά και «κατώτερα» παιδικά. Σας συνιστώ, όπως και να ‘χει, τη σειρά, ανεξαρτήτως ηλικίας, μιας και την είδα στα 22 μου και θα την ξαναδώ άνετα στα 40 μου.

avatar_the_last_airbender-wide     Το Avatar είναι μία ιστορία φαντασίας που εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο όπου  οι άνθρωποι μπορούν να δαμάσουν το νερό, τη φωτιά, τη γη ή τον αέρα. Μόνο  ένας όμως μπορεί να δαμάσει και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και να φέρει  ισορροπία στον κόσμο… Το Avatar είχε τρεις σεζόν (αν και συνεχίζει ακόμη και  σήμερα με το «Avatar: Legend of Korra», το οποίο – παρότι εξίσου καλό – δεν το  φτάνει σε ποιότητα). Τα επεισόδια συνδέονται μεταξύ τους με μία ενιαία ιστορία  και, σε αντίθεση με άλλα κινούμενα σχέδια, οι χαρακτήρες εξελίσσονται και  αλλάζουν ριζικά μέχρι το τέλος της επικής περιπέτειας. Τη συνιστώ  ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν μία όμορφη ιστορία με δράση, χιούμορ και πολλά νοήματα.

Δύο τελευταίες σημειώσεις: 1. Η σειρά μοιάζει με manga, μα παραδόξως είναι αμερικάνικη παραγωγή, και 2. μην τυχών δείτε την ταινία-έκτρωμα «The Last Airbender». Δεν φτάνει την ποιότητα της σειράς ούτε στο ελάχιστο. Μπλιαχ.

 

Arrested Development   (Comedy)

arrested-development-2

arrested-development

Σας αρέσουν τα «Φιλαράκια» και γελάτε πολύ με το «How I Met Your Mother»; Ε, λοιπόν,  δε νομίζω να σας αρέσει το «Arrested Development»! Μιλάμε για χιούμορ άλλου επιπέδου,  διαφορετική σκηνοθεσία και τρελές καταστάσεις. Μη με παρεξηγείτε, είμαι φαν του «How I Met» και παρακολουθούσα ανελλιπώς το «Friends» στην τηλεόραση, όμως το «Arrested Development» είναι λογικό να μην αρέσει σε όλους, ακριβώς λόγω του ιδιαίτερου χιούμορ του. Προσωπικά, το λάτρεψα και δε σταμάτησα να γελάω από το πρώτο έως και το τελευταίο επεισόδιο.

Είναι η ιστορία μίας θεότρελης, άπληστης οικογένειας, εστιάζοντας περισσότερο στο μεγάλο – φυσιολογικό σε σχέση με τους συγγενείς του – γιο, τον οποίο παίζει ο Jason Bateman. Η ιστορία εξελίσσεται με αξέχαστες φάσεις και ατάκες, σε ένα σενάριο που όλα μπορούν να συμβούν.από το πρώτο ως το τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν. Η σειρά κόπηκε για ένα μεγάλο διάστημα, μα συνέχισε μετά από εφτά χρόνια, το 2013.

Η πρωτοτυπία μάλιστα της νέας, τέταρτης σεζόν είναι πως όλα τα επεισόδια έκαναν το ντεμπούτο τους την ίδια ημέρα (!!!) και εξιστορούν γεγονότα που γίνονται την ίδια χρονική περίοδο, εστιάζοντας κάθε φορά σε διαφορετικό μέλος της οικογένειας.

Σχόλια