Τεκίλα και ξεφτίλα
Καλησπέρα. Είμαι ο Αυστραλοπίθηκος και αυτή την σεζόν θα τα λέμε απο νέα ιντερνετική στέγη. Οι διαπραγματεύσεις ήταν πραγματικά πολύ σκληρές με τον Κύριο Αλεξανδρίδη και διήρκησαν πολλές ώρες, όμως η λογική τελικώς επικράτησε και η χρυσή τομή βρέθηκε. Αμέσως μετά όπως όλοι γνωρίζετε ακολούθησαν τα γνωστά τελετουργικά λατρείας στην Ομονοία και την υποδοχή αεροδρομιού που μου έκαναν στο λιμάνι του Πειραιά. Μιας και είναι όμως πρώτο κείμενο , δεν θέλω να ξεκινήσω από σήμερα με βαριά φιλοσοφία.
Έχεις μαζευτεί λοιπόν με την παρέα σου σε κάποιο κλασσικό φοιτητόσπιτο για να περάσετε το βράδυ συζητώντας για διάφορα ζητήματα, με τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο. Όπως κάθε φορά υπάρχει μπόλικη όρεξη αλλά αυτή την φορά και άφθονη ποσότητα αλκοόλ , η οποία έχει ξεμείνει από το πάρτυ που κάνατε το προηγούμενο Σάββατο. Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καταναλωθεί αυτή η ποσότητα, από ένα κλασσικό drinking game. Σε αυτό το κείμενο θα σας παρουσιάσουμε τα καλύτερα παιχνίδια ποτού, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε με την παρέα σας. Hey ho, Let’s go!!
Από τα πιο απλά παιχνίδια της λίστας. Οι κανόνες είναι ευνόητοι και δεν υπάρχει περιορισμός ατόμων. Όλοι οι καλοί χωράνε. Οι παίκτες σχηματίζουν ένα κύκλο και μπροστά τους τοποθετούν τα σφηνοπότηρα γεμάτα και έτοιμα. Ένας από τους παίκτες ξεκινάει το παιχνίδι, φωνάζοντας <<Τσιπ>> και αμέσως ο επόμενος <<Τσοπ>>, ο επόμενος φωνάζει πάλι <<Τσιπ>> και πάει λέγοντας. Ο κύκλος γυρνάει με την φορά του ρολογιού αρχικά. Πίνει ο παίκτης που θα μπερδευτεί και θα πει λάθος λέξη ή ξεχαστεί και δεν μιλήσει. Το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει , καθώς ο κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να αλλάζει την φορά του κύκλου εφόσον το θελήσει, κοιτώντας προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μετά το τρίτο σφηνάκι το πράγμα γίνεται πολύ δύσκολο και επίπονο. Σας μιλάει η μπύρα, εεε η πείρα, αυτή την στιγμή.
Bottoms up
Ααααααα, από τα αγαπημένα μου παιχνίδια ποτού. Μου αρέσει πραγματικά γιατί σε αυτό δεν χάνει κανείς, όλοι βγαίνουν κερδισμένοι και ζαλισμένοι. Συνήθως παίζεται με ανοιχτή τηλεόραση η ραδιόφωνο. Βάζεις στόχο μία λέξη ή μία φράση και περιμένεις να την εκφωνήσει ο παρουσιαστής. Για παράδειγμα παρακολουθείτε Minute to win it , με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο(τυχαίο??) και έχετε βάλει στόχο την λέξη minute. Όταν η λέξη ακύγεται ,τότε οι παίκτες σηκώνουν ψηλά τα ποτήρια τους, φωνάζουν <<Άσπρο πάτο(Bottoms up)>> και πίνουν. Τέλειο παιχνίδι. Δεν χάνει κανένας και ο μόνος που κερδίζει είναι το άθλημα.
Εγώ ποτέ
Παιχνίδι σταθμός στην ζωή κάθε φοιτητή. Εκτός από την δικιά μου φυσικά, που είμαι λίγο loner και δεν έχω πολλούς φίλους. Εκτός από διασκεδαστικό είναι και ενδιαφέρον drinking game, καθώς μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα για τους φίλους τα οποία τυχόν δεν ήξερες. Οι παίκτες μαζεύονται σε έναν κύκλο και τοποθετούν ένα γεμάτο σφηνοπότηρο μπροστά τους. Το παιχνίδι εξελίσσεται ουσιαστικά μέσω εξομολογήσεων, οι οποίες πρέπει να ξεκινάνε με την φράση <<Εγώ ποτέ>>, συστατικό που το κάνει κάτι παραπάνω απο συναρπαστικό. Παραδείγματος χάρη, ο πρώτος από τους συμμετέχοντες ξεκινάει με την εξομολογήση <<Εγώ ποτέ δεν έχω φάει χυλόπιτα>>. Όσοι από τους παίκτες έχουν φάει χυλόπιτα έστω και μια φορά στην ζωή τους, κατεβάζουν το σφηνάκι και ξαναγεμίζουν το ποτήρι. Σε αντίθετη περίπτωση δεν ακουμπάνε καθόλου το σφηνοπότηρο και περιμένουν την επόμενη εξομολόγηση. Φιλική συμβουλή από Αυστραλοπίθηκο. Μην παίξεις ποτέ αυτό το παιχνίδι με την κοπέλα σου. Ποτέ. Ποτέ Ποτέ.
Beerpong
Αααααααχ. Οκτώ γράμματα, τόσες αναμνήσεις. Παιχνίδι που στιγμάτισε τα λυκειακά χρόνια πολλών από εμάς. Φαντασμαγορικό, γρήγορο, διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό. Χρειάζεσαι ένα μεγάλο τραπέζι, πλαστικά ποτήρια, 2 μπαλακια του πινγκ πονγκ και άφθονο ποτό , για να πετύχεις την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Δύο ομάδες, που απαρτίζονται η κάθε μία από 2 άτομα, τοποθετούν μπροστά τους 10 ποτήρια μισογεμισμένα με μπύρα, σε σχήμα πυραμίδας. Οι παίκτες προσπαθούν να ρίξουν το μπαλάκι του πινγκ πονγκ στα ποτήρια της αντίπαλης ομάδας. Αν το μπαλάκι προσγειωθεί στο ποτήρι κάποιας ομάδας, τότε το περιεχόμενο πρέπει να καταναλωθεί από τους παίκτες και το ποτήρι φεύγει από το τραπέζι. Νικήτρια η ομάδα που θα διώξει όλα τα ποτήρια των αντιπάλων της. Οι χαμένοι πρέπει να καταναλώσουν όλα τα εναπομείναντα ποτήρια του τραπεζιού, ως ποινή.
Το… επίμαχο σημείο της Ευτέρπης.
Απλά πανέμορφο. Τέλειο. Ακόμα και εγώ, με το μαγευτικό αυτό λέγειν που ξέρετε ότι με διακατέχει, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο υπέροχο είναι. Αν δεν το φάει λογοκρισία και καταφέρετε να το διαβάσετε, τότε αμέσως δοκιμάστε το με τους φίλους σας. Οι παίκτες κλασσικά σχηματίζουν ένα κύκλο και τοποθετούν γεματα σφηνοπότηρα μπροστά τους. Στόχος τους είναι να περιγράψουν με μία λέξη σε κάθε γύρο, το επίμαχο σημείο της Ευτέρπης, ξεκινώντας από το γράμμα άλφα. Για παράδειγμα, ο πρώτος παίκτης λέει ότι το επίμαχο σημείο της Ευτέρπης είναι άοσμο και δίνει την σειρά του τον επόμενο. Πίνει όποιος δεν καταφερεί να βρει κάποια λέξη μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο ή όποιος δεν μπορεί να δώσει μια πιστευτή εξήγηση στην λέξη που θα δώσει. Λόγου χάρη, η λέξη άυλο, είναι δύσκολο μετά τα 2 σφηνάκια να λάβει μιας ικανοποιητικής εξήγησης. Όταν οι λέξεις ενός γράμματος εξαντληθούν, τότε περάστε στο επόμενο γράμμα του αλφαβήτου. Χωρίς επιφύλαξη, one of the best.Παίχτε το.
Αυτά ήτα από εμένα τα πιο αξιοσημείωτα παιχνίδια ποτού. Περιμένω στα σχόλια και τις δικές σας ιδέες φυσικά, για να γίνουμε.
Υγ: Φίλοι μου, ξέρατε ότι υπάρχουν δύο ειδών κότερα? Τα ειδικότερα και τα γενικότερα.
Υγ2: Το τραγουδάκι της εβδομάδας το έχω υποσχεθεί και γι’ αυτό το λόγο πάει και αφιερωμένο. Πάρ’το λοιπόν και ας μην μου κάνεις like.
http://www.youtube.com/watch?v=GW0Epv2iMD8Υγ
Υγ3: Από εδώ και πέρα θα τα λέμε πιο συχνά. Αναμένετε καινούρια χτυπήματα.
Του Αυστραλοπίθηκου