Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, ο οποίος διοργανώνει κάθε Μάιο, εδώ και 36 χρόνια, τη Γιορτή Βιβλίου, συνδιοργανώνει φέτος με το Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου, στην πλατεία Κοτζιά, από 1 έως και 20 Νοεμβρίου.   Στο 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου συμμετέχουν 120 εκδότες με χιλιάδες τίτλους βιβλίων (ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικά, πολιτική, ιστορία, ψυχολογία κ.ά.) που διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές (με έκπτωση τουλάχιστον 70%).   Στόχος του Συλλόγου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, γι’ αυτό εδώ και τρία χρόνια κάνει μια προσπάθεια να ενισχύσει τις βιβλιοθήκες τις χώρας με το κοινωνικό μήνυμα «Με διάβασες; Χάρισέ με!».

book2_3

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011 στην 34η Γιορτή Βιβλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία και στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες Λέρου και Λειψών. Το 2012, στην 35η Γιορτή, ο αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς συγκεντρώθηκαν περίπου 18.000 βιβλία που στάλθηκαν σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. Φέτος, στην 36η Γιορτή Βιβλίου, συγκεντρώθηκαν περίπου 17.000 βιβλία και η αποστολή τους σε βιβλιοθήκες (δημοτικές, σχολικές, συλλόγων, φυλακών, νοσοκομείων κ.λπ.) όλης της χώρας είναι σε εξέλιξη.

  Ο Σύλλογος Εκδοτών αποφάσισε φέτος να διαθέσει 2% των καθαρών κερδών του 1ου Φθινοπωρινού Παζαριού Βιβλίου για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των παιδικών χωριών SOS και 1% στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων.   Για τις επόμενες δύο Κυριακές έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις, στο πλαίσιο του Παζαριού:   Κυριακή 10 Νοεμβρίου 11:00-12:00: «Φιλαρμονική Δήμου Αθηναίων» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τα μουσικά όργανα της ορχήστρας πνευστών. 12:30-13:30: «Οι παροιμίες του Καραγκιόζη» – Παράσταση Καραγκιόζη από το θίασο Σωτήρη Χαρίδημου.   Κυριακή 17 Νοεμβρίου 12:00-13:30: «Η χωρίς αρχή …αρχή του κόσμου» – Διαδραστική παράσταση από την Ομάδα ΑΝΑΣΣΑ. Μια ποιητική και καλλιτεχνική προσέγγιση σύγχρονων κοσμολογικών απόψεων για τη γέννηση του σύμπαντος. Τα παιδιά παίζουν με τις έννοιες του ρυθμού, του χώρου και του χρόνου και κατασκευάζουν αντικείμενα εμπνευσμένα από την παράσταση.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια