Νέα μπαράκια δηλώνουν παρουσία στην άλλη πλευρά των βορείων προαστίων.

Ήρθε η ώρα να μάθεις ότι πλέον όταν μιλάμε για τον  χαμούλη που γίνεται στα βόρεια προάστια δεν αναφερόμαστε μόνο στο πολυφορεμένο Χαλάνδρι ή ακόμα και στην πρωτοπόρα Νέα Ερυθραία. Η μόδα των μπαρ που θυμίζουν κέντρο αλλά ως δια μαγείας βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το σπίτι σου, φίλε απόκεντρε, έχει πάρει σβάρνα και την άλλη μεγάλη και δημοφιλή γειτονιά της περιοχής, το Μαρούσι και ολίγον και την Πεύκη.

Από τη Νίκη Ρωμανού

Καραμούζα

Εξαρχής να ενημερώσουμε για  όσους έχουν το Μαρούσι απλά ακουστά, δεν πρόκειται μόνο για μια  κεντρική πλατεία, άντε και τα πέριξ  στις γραμμές του τρένου, που έκαναν hot την περιοχή πριν από μια εικοσαετία. Σήμερα για να βρεις τα σωστά μαγαζιά, αν δεν είσαι κάτοικος ή έστω ταξιτζής, πρέπει να ξέρεις πώς να πας ή αλλιώς να ρωτήσεις το GPS. Περίφημο παράδειγμα, η οδός Περικλέους που ενώνει τον σταθμό του ΗΣΑΠ με τη Λεωφόρο Ειρήνης και ενώνει το Μαρούσι με την Πεύκη, έχει εξελιχθεί σε δρόμο μπαρότσαρκας. Η αρχή έγινε πριν λίγους μήνες με την Καραμούζα: βιομηχανικό design, ψαγμένα cocktails και live σε σταθερή συχνότητα. Εν ολίγοις, η φάση «κεντρίζει».

 

 

Περικλέους 42, τηλ. 213 0254835

Moufa Bar

Μείνε εκεί που είσαι και  απλά τσουπ κάνε μια επίσκεψη και στο διπλανό άρτι αφιχθέν μπαράκι με τον προβοκατόρικο όνομα. Στο «Moufa Bar» τα πράγματα είναι πιο… ροκ. Stencils στους τοίχους με αστέρες που λάτρεψαν τις ηλεκτρικές κιθάρες με αποκορύφωμα το μεσαίο δάχτυλο που σηκώνει στην ομήγυρη ο Johnny Cash, ένας τοίχος γεμάτος μουσικές κασέτες και cocktails από αυτά που μοιράζεσαι με τις φίλους σου γεμάτος κέφι και μπρίο τις μεγάλες ώρες. Δεν ακούγεται ενδιαφέρον;

 

 

Περικλέους 42, τηλ. 211 4067110

Jolie Mome

Επανερχόμαστε στα πέριξ  του ΗΣΑΠ με ένα καλά κρυμμένο cocktail bar για λίγους και καλούς και μια ταμπέλα που ιντριγκάρει για όσους γνωρίζουν γαλλικά. Στο «Ωραίο Γκομενάκι» ή αλλιώς στο «Jolie Mome» θα περάσεις καλά χάρη στη ζεστή ατμόσφαιρα, τα πρώτης ποιότητας cocktails- έκαστος στο είδος του- τις soul & funky μελωδίες αλλά και στο οφθαλμόλουτρο παρατηρώντας με το στόμα ανοιχτό σα μαθητούδι τον μπάρμαν επί το έργον.

 

 

Θέμιδος 4, τηλ. 698 1014952

The Edge Rock Cafe

Εκτός όμως από τα φινετσάτα κοκτεηλάδικα, το Μαρούσι ανέκαθεν είχε μια πιο rock, old school, διάθεση αν αναλογιστείς το αθάνατο «Blue Print» και το «Carpe Diem» για μπύρες, darts και ραφτό στο τζιν μπουφάν και πολύ hard rock στα ηχεία. Πριν από δύο χρόνια κατέφτασε νέος παίκτης με κρατώντας τις ισορροπίες μεταξύ των ροκ και μέταλ προτιμήσεων των θαμώνων του. Σε αυτά τα πλαίσια κινούνται και τα μουσικά αφιερώματα που συχνά πυκνά διοργανώνει το «The Edge Rock Cafe» για να «το κρατά ζωντανό».

 

 

Διονύσου 9, τηλ. 210 8054501

Bottega

Και από την Πεύκη και  το κέντρο του Αμαρουσίου μεταφερόμαστε  στην περιοχή «δαχτυλίδι» ή αλλιώς πίσω από την τηλεοπτική Giant ή αλλιώς δίπλα στην κεντρικό δρόμο της Αμαρουσίου Χαλανδρίου. Στο σημείο, λοιπόν, που στα late 90s έτρωγες τα σαββατόβραδά σου γιατί τα multiplex σινεμά ήταν πολύ hot -στα Village ντε!- στο ίδιο ακριβώς σημείο τώρα πας για lunch break. Γύρω από γραφεία, πολυεθνικές και ραδιοφωνικούς σταθμούς, η μαύρη επιγραφή επί της Φραγκοκλησιάς γράφει «Bottega». Το φινετσάτο wine bar παίζει σε ξύλινους και μαύρους συνδυασμούς τόσο ώστε να διατηρεί τη φωτεινότητά του, σε προσκαλεί να βολευτείς στα ψηλά μοναστηριακά πάσα αφού πρώτα θαυμάσεις τη βιτρίνα που θυμίζει ιταλικό ντελικατέσεν. Κάπως έτσι ξεκινάς να πιεις έναν καφέ στα γρήγορα ή ένα ποτήρι κρασί αλλά τελικά καταλήγεις να ενδίδεις στο μεσογειακό μενού για light ή full αμαρτίες.

 

 

Φραγκοκκλησιάς 3Α, τηλ. 210 6100288

Saint’s Bar & Pizza

Στα πρότυπα του μοδάτου concept pizza bar ανέβασε ρολά πριν από λίγο καιρό το «Saint’s Bar & Pizza» επί της κεντρικής οδού Αγίου Κωνσταντίνου. Το bar restaurant έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τη μαεστρία του στην πίτσα αλλά και με τα εξαιρετικά cocktails του ενώ το σκηνικό δένει μοναδικά τόσο με τα τραπεζάκια έξω- αφού ακόμα το σηκώνει ο καιρός!- όσο και με τον καλαίσθητο εσωτερικό χώρο.

 

 

Αγ. Κωνσταντίνου & Ηφαίστου 2, τηλ. 2, τηλ. 210 6100186

Πηγή:http://cosmo.gr

Σχόλια