Στα νησιά Λέιτε και Σαμάρ των Φιλιππίνων χάθηκαν οι περισσότεροι άνθρωποι καθώς πόλεις και χωριά έχουν ισοπεδωθεί από τον τυφώνα Χαϊγιάν.

Μέχρι σήμερα οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει 3.261 νεκρούς ενώ φαίνεται να είναι περισσότεροι καθώς ο τομέας των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) ανακοίνωσε ότι στις 13 Νοεμβρίου η κυβέρνηση ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4.460 νεκροί. Οι αρχές της χώρας αναφέρουν ότι 1.140 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι.

Στις περιοχές που χτύπησε ο τυφώνας πριν από μια εβδομάδα εξακολουθούν να υπάρχουν πτώματα στους δρόμους ενώ η ζέστη επιταχύνει την αποσύνθεσή τους και οι συνθήκες για διασώστες και αστέγους είναι τραγική. Δεν υπάρχει νερό και τροφή ενώ υπάρχει πρόβλημα στην διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Πλέον στη διάσωση συμμετέχουν τουλάχιστον 1.000 Αμερικανοί πεζοναύτες όπως και πλοία και αεροπλάνα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Ορίστε και κάποιες εικόνες απο την Βιβλική αυτή καταστροφή..

image

Ο τυφώνας Χαϊγιάν σάρωσε -στην κυριολεξία- περιοχές των Φιλιππίνων, αλλάζοντας ολοσχερώς την εικόνα τους. Δείτε τέσσερις περιοχές πριν και μετά το πέρασμα του τυφώνα, μέσα από την αντιπαράθεση οκτώ φωτογραφιών απο δορυφόρο.

nn


 

nn


 

nn


 

nn

Photos Show Depth of Disaster in Philippines

Edit:fpapress.gr

ΤουΓ.Τ.

Πηγή:http://www.athensvoice.gr

Σχόλια