Μαζέψτε όλη την παρέα και ετοιμαστείτε για μία αξέχαστη, μεταφυσική βόλτα με το τρενάκι του Τρόμου. Ο James Wan, δημιουργός του SAW (Saw1, ΜΌΝΟ ΤΟΥ 1 ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ), Insidiοus 1+2 και του επικού Dead Silence, επιστρέφει δριμύτερος με την ταινιάρα “The Conjuring”, δηλαδή “Το Κάλεσμα”.1387973_244882092332780_2103465590_n

Ετοίμασα, λοιπόν, το κατάλληλο παρεάκι γεμάτος προσδοκίες για «το καλύτερο θρίλερ της τελευταίας δεκαετίας», όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς. Το σινεμά ήταν πήχτρα – βλέπετε Τετάρτη με το 2for1 συγκεντρώθηκαν όλα τα 12χρονα που ήθελαν να παίξουν τα πουλάκια τους. ΧΑ! Στη μέση της ταινίας είχαν βγάλει το σκασμό και στο τέλος κρατούσαμε όλοι την ανάσα μας, μέχρι το καθηλωτικό τέλος.

Η ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και εστιάζει αποκλειστικά στο μεταφυσικό στοιχείο. Ο Wan παίζει με το μυαλό των θεατών με τη μουσική, τα σκοτεινά χρώματα και τις ανατριχιαστικές εικόνες, χωρίς να χρειάζεται να δείξει αίμα και κομμένα μέλη σαν τόσα και τόσα “θρίλερ” τα τελευταία χρόνια. (Ακόμα και στο πρώτο Saw, ο σκηνοθέτης δε χρειάστηκε πάνω από 3-4 σκηνές-splatter για να μας τρομάξει και να μας ψυχοπλακώσει στο φουλ. Άλλο θέμα, βέβαια, που πήρανε μετά τη σειρά και την τράβηξανε από τα μαλλιά… Τέλος πάντων!)

Όταν βγήκα επιτέλους από την κόλαση του Wan και διαλογίστηκα αιωρούμενος σχετικά με την ταινία, σκέφτηκα ότι πράγματι ανήκει στα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων ετών, μιας και ο πήχης έχει πέσει αρκετά. Έτσι, στη λίστα μου με τα “5 Θρίλερ που θα σας κάνουν να αλλάξετε εσώρουχα” το “The Conjuring” κοντράρει στην πρώτη θέση μαζί με το ισπανικό [Rec].

Του Σάββα Χρυσικόπουλου

Σχόλια