Στις 31 Οκτωβρίου ο δυτικός κόσμος γιορτάζει το Halloween …. Χαρακτηριστική ατάκα είναι το  ‘’trick or treat’’ οπού πιτσιρίκια μεταμφιεσμένα σε κάτι  τρομαχτικό πρέπει να εκτελέσουν αυτήν την ενέργεια ώστε να γεμίσουν το καλάθι τους με λαχταριστές λιχουδιές.
images (1)
Μη βιάζεστε δεν έχει καμία  σχέση με τις δικές μας αποκριές το Halloween έχει πιο μυστικιστική χροιά. Το Halloween είναι άμεσα συνδεδεμένο με την υπερφυσική δραστηριότητα , καθώς είναι μια από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί η σύνδεση με τον κόσμο των πνευμάτων. Επίσης είναι η μέρα όπου η μαγεία και κάθε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό είναι στο ζενίθ.
Το logo της γιορτής είναι τα φαναράκια από κολοκύθα  οπού είναι χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά είτε πιο τρομαχτικά είτε πιο χιουμοριστικά.
Ο μύθος της κολοκύθας προέρχεται από τη μακρινή Ιρλανδία  όπου ο τεμπελάκος  Jack  αγρότης στο επάγγελμα  ξεγέλασε και παγίδευσε  τον ίδιο το διάβολο με έναν σταυρό , αρνούμενος να τον ελευθερώσει τον ανάγκασε να συμφωνήσει   ότι δεν θα τον δεχόταν ποτέ στη κόλαση. ‘Ετσι όταν ο Jack απεβίωσε η συμφωνία τηρήθηκε …και από τότε ο Jack φτιάχνει φαναράκια από κολοκύθα και περιπλανιέται σε όλα τα μήκη της  γης ψάχνοντας ένα μέρος να αναπαυθεί.
Αυτό  που μπορώ να σας προτείνω είναι να αγοράσετε κολοκύθες και  διάφορα gadgets απο το Ebay και να κάνετε τη δική σας γιορτή άλλωστε και οι αποκριές αργούν.
Τα ξαναλέμε!!!!!!!!!!
Tου Constantinos Kakopetros

Σχόλια