1305344_10153264832875596_839409253_n

Μετά από την σημερινή επίσκεψη στον ΟΑΕΔ, μου ήρθε στο μυαλό ο Blind Willie Johnson, αυτός ο θρύλος των μπλούζ και το τραγούδι If I had my way, I’d tear that building down.

Οχι ο ΟΑΕΔ δεν έφταιγε σε τίποτα ίσα -ίσα πολύ εξυπηρετικοί οι άνθρωποι, αλλά περιμένωντας στην ουρά επανήλθε στην μνήμη μου εκείνη η φοβερή ιστοριούλα που ακολουθεί το παραπάνω τραγουδι.

Ο θρύλος λέει λοιπόν, πως το 1929 την εποχή του μεγάλου οικονομικού κραχ στην Αμερική, περίοδο που ο Blind Willie ήταν στο απόγειο της καριέρας του, βρέθηκε μαζί με την κιθάρα του μπροστά από ένα κτήριο όπου μοιράζανε το συσσίτιο στους άπορους. Τίποτα περίεργο μέχρι εδώ θα πείτε και δεν έχετε και άδικο.. Εκεί λοιπόν ο Blind Willie ξεκίνησε να τραγουδά το If I had my way, I’d tear that building down. Τραγούδι βασισμένο στην ιστορία του Σαμψών και της Δαλιδάς. Τότε, σύμφωνα με τον θρύλο ο κόσμος που βρισκότανε στο συσσίτιο εμπνευσμένος από το παραπάνω τραγούδι, άρχισε να διαμαρτύρεται με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν άγριες και βίαιες ταραχές στο Σικάγο, οι οποίες κράτησαν αρκετές μέρες…

Blind Willie Johnson-If I Had My Way I’d Tear The Building Down (December 3, 1927)

 

Του Uncle Sailis

Σχόλια