1278556_239226572898332_1894163440_n

Γεια σας, κοπελούδια!

Σας έχω κι άλλο διαγωνισμό διηγήματος… Θα σας κάνω όλους συγγραφείς μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Λοιπόν, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν διαδικτυακό διαγωνισμό αστυνομικού διηγήματος με θέμα: «Ο φόβος του ξένου».

«Η ανάπτυξη του θέματος και της πλοκής των ιστοριών είναι απολύτως ελεύθερη για τους συμμετέχοντες. Τα διαγωνιζόμενα κείμενα πρέπει να είναι αστυνομικά διηγήματα με την ευρεία έννοια του όρου, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό». Καταλάβατε τι σημαίνει αυτό. Δεν είμαστε στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο εδώ να παίρνουμε τις εργασίες των παλιότερων φοιτητών και να τις παραδίδουμε ως δικές μας.

Οι ιστορίες σας δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 2.500 λέξεις. Επίσης, το θέμα του διηγήματος είναι ελεύθερο αρκεί να είναι στα πλαίσια μιας αστυνομικής ιστορίας.

Όπως γράφει και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, υπάρχει μία πρωτοτυπία στο όλο εγχείρημα: ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι κρίνετε το αποτέλεσμα. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, δηλαδή, διαβάζουν τα κείμενα των «αντιπάλων», αξιολογούν και βαθμολογούν για να αναδείξουν τους νικητές. Οπότε βάλτε 80 φίλους να γράψουν άθλια διηγήματα, να τα στείλουν, και να ψηφίσουν όλοι εσάς. Nailed it!

Τα διηγήματα των 10 πρώτων θα εκδοθούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και οι τρεις πρώτοι θα έχουν και δωροεπιταγές για βιβλία από τις ίδιες εκδόσεις.

Βάλτε το μυαλό και τη φαντασία σας να δουλέψει και παρακολουθήστε το όνομα της Αγκάθα Κρίστι να χάνεται πίσω από το τιτανομέγιστο δικό σας. (Ολίγον δύσκολο αυτό, μα για τη θετική ενίσχυση λέμε και κάνα ψέμα)

Καλά γραψίματα!

Του Σάββα Χρυσικόπουλου

http://www.metaixmio.gr/news/2747-o_fovos_tou_xenou.aspx

Σχόλια