Η ιστορία μιας γεροντοκόρης (Spinster) που είχε τελικά την καλύτερη τύχη!

Μια Ικαριωτίνα, γεννηθείσα και μεγαλωμένη στη Αθήνα, με θεατρικές σπουδές στην σχολή της Νέλλης Καρρά και στο Λονδίνο ανοίγει μαγαζί στην Ομόνοια. Το όνομα αυτού Spinster: η γεροντοκόρη.

Το όνομα προέκυψε επειδή είναι μόνη της χωρίς ταίρι (άλλο bar) σ΄αυτήν τη γειτονιά… μας εξηγεί η ιδιοκτήτρια Μυρτώ Θεοδώρου, η οποία έχει καταφέρει με πολύ μεράκι να δημιουργήσει ένα υπέροχο στέκι κρατώντας στοιχεία της 10ετίας 50s-60s, την εποχή δηλαδή οπότε και άκμαζε η περιοχή.

Spinster

Τότε το Spinster ήταν “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ”. Μετά το κακόμοιρο ξέπεσε σε κινέζικο μαγαζί -τύπου όλα 1ε- και εγκαταλείφθηκε εντελώς για κάποια χρόνια, για να έρθει η Μυρτώ έπειτα από την επιστροφή της από την Κέρκυρα, όπου αναδείχθηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ, για να το μετατρέψει σε μαγαζί-στολίδι που ομορφαίνει όλο το οικοδομικό τετράγωνο!

Spinster

“Όταν επέστρεψα από την Κέρκυρα έψαχνα χώρο για να κάνω το δικό μου μαγαζί. Δεν ήθελα όμως να είμαι σε μια ήδη φτασμένη πιάτσα. Δεν ήθελα γιατί πρώτον θα έπρεπε να κάνω το μαγαζί μου αρκετά πιο απρόσωπο, ώστε να ταιριάξει με τα ήδη υπάρχοντα bar της πιάτσας και δεύτερον γιατί οι πιάτσες μία ανεβαίνουν, μία κατεβαίνουν. Δεν ήθελα να εξαρτάται ο κόσμος μου από το πως πάει η ευρύτερη περιοχή. Ήθελα να είναι μόνο του… εξού και η γεροντοκόρη.”

Πώς και διάλεξε όμως την συγκεκριμένη περιοχή;

Πάντα μ΄άρεσε σαν περιοχή. Έχει πολλή ζωντάνια, ωραίες μυρωδιές από τα διάφορα μαγαζιά με μπαχαρικά κτλ, ωραίους ανθρώπους και γενικά είναι πολύ έθνικ.

Παλιά ήταν decadence, τώρα όμως έχει βελτιωθεί πολύ και ο Δήμος την έχει περιποιηθεί και καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό, περιμένουμε όμως και άλλα (από τον Δήμο).

Γενικά είμαστε ένα ήσυχο μπαράκι τις καθημερινές, αλλά κάνουμε κάποια events οπού αλλάζει τελείως το μουσικό σκηνικό. Τώρα για πρώτη φορά έκανα το εγχείρημα την Κυριακή 23/10 να φέρω ξένο DJ, τον Dan Shake από το Λονδίνο, που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για εμάς. Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε στις 29/10 και το All things Dark Halloween Party από D’ Arcy Foxx. Ενώ ανυπομονούμε για τις 19/11 για Jiles John (street outdoors) με Bill Sanders. 

Spinster

Με event ή χωρίς το Spinster είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά στέκια της Αθήνας που αξίζει κανείς να επισκεφτεί για τα γευστικότατα κοκτέιλ του και τις urban μουσικές επιλογές του, πέραν της κλασικής ομορφιάς του..

Φωτογραφίες: Εύα Μπεσλεμέ

Κωνειο the bar: Το Long Beach στο κεντρο του Χαλανδριου!

Σχόλια