Ιδανικές προτάσεις για να χαλαρώσεις και να περάσεις όμορφα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου!

Έχει τελειώσει (επιτέλους!) μία ασφυκτικά γεμάτη και κουραστική εβδομάδα κι έχει έρθει το πολυπόθητο Σαββατοκύριακο.

Καιρός, λοιπόν, για να ξεκουραστείς, να ηρεμήσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Όντας φοιτητής τα οικονομικά σου ίσως δεν βρίσκονται και στην καλύτερη φάση μα σίγουρα υπάρχουν τόσα πολλά ανέξοδα πράγματα με τα οποία θα μπορούσες να απασχοληθείς και να περάσεις δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου, που σίγουρα η έλλειψη χρημάτων δεν είναι τελικά και τόσο σημαντικό εμπόδιο.

Βιβλιοπρόταση

Ένας όμορφος τρόπος για να “ξοδέψεις”, με την καλή έννοια, τον ελεύθερο χρόνο σου είναι η ανάγνωση κάποιου βιβλίου. Από μυθιστόρημα, θεατρικό κείμενο, βιογραφία, ίσως κάτι δοκιμιακό μέχρι και ένα παραμύθι για μικρά μα και μεγάλα φυσικά παιδιά. Οτιδήποτε ταιριάζει με τα γούστα και καλύπτει τις αναγνωστικές σου ανάγκες.

Ειδικά τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει, ο ζεστός φοιτητικός καναπές, συντροφιά με μια πικέ κουβερτούλα κι ένα αχνιστό ρόφημα σοκολάτας είναι μία αρκετά δελεαστική πρόταση…

Ένα βιβλίο, λοιπόν, που θα μπορούσε να σου κρατήσει συντροφιά ένα χειμωνιάτικο σαββατόβραδο είναι το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια». Το πρώτο μυθιστόρημα της συγγραφέως Χάρπερ Λη που κυκλοφόρησε το 1960, βραβεύτηκε με το βραβείο Πούλιτζερ, αγαπήθηκε και συνεχίζει να λαμβάνει αγάπη από το αναγνωστικό κοινό καθιστώντας το πλέον ως ένα κλασικό μυθιστόρημα.

Το βιβλίο διαδραματίζεται στο Μέικομπ της Αλαμπάμα, όπου ο αναγνώστης μέσα από τα παιδικά μάτια της κεντρικής ηρωίδας του βιβλίου, της Σκάουτ γίνεται μάρτυρας των φυλετικών και κοινωνικών διακρίσεων που διέπουν τον Αμερικανικό Νότο την δεκαετία του ’30.

Τα «Κοτσύφια» είναι ένα βιβλίο τρυφερό και βαθιά ανθρώπινο, που μιλά για τις ανθρωπιστικές αξίες με τρόπο γλυκό, αρκετά χιουμοριστικό κι αθώο.

Δικαιοσύνη, προκαταλήψεις και αθωότητα: Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια

Σινεμά και μουσική

Αν παρ’ όλα αυτά το έχεις διαβάσει ή δεν είσαι τόσο λάτρης της βιβλιοθήκης σου έχουμε και εδώ την λύση για να περάσεις ένα ήρεμο και χαλαρό Σαββατοκύριακο. Περιττό να σου πούμε πως όλες οι παρακάτω εκδηλώσεις είναι εντελώς δωρεάν.

Οι προτάσεις μας, λοιπόν, «βρίσκονται» στο γνωστό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Καθημερινά φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις για παιδιά αλλά και για εμάς τα… «μεγαλύτερα παιδιά».

Το Σάββατο (5/11) η Angelika Dusk θα σε συνεπάρει με τις μουσικές της δημιουργίες και αν σ’ αρέσει η ποπ μουσική με αγγλικό στίχο στη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Παράλληλα στο ίδρυμα μπορείς να παρακολουθήσεις ταινίες σε γιγαντοοθόνη καθισμένος στο γκαζόν, όπως στις χολιγουντιανές αμερικάνικες ταινίες.

Το Σάββατο (5/11) προβάλλεται η κλασική ταινία τρόμου «Δράκουλας», ενώ την Κυριακή (6/11) θα παρακολουθήσεις τις ταινίες «Πιο παράξενο κι από παράξενο» με τους Γουίλ Φέρελ, Έμα Τόμσον και «Εγώ, ο απαισιότατος». Grab your popcorn and park your cinema.

Τέλος, την Κυριακή θα «πέσεις» πάνω στο “Backwards Run”, οπού είναι όνομα και πράγμα. Αφορά δρομείς που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, αλλά ταυτόχρονα υπόσχεται μεγαλύτερο καύσιμο θερμίδων, ταχύτερη αποκατάσταση και βελτίωση ισορροπίας. Είσαι έτοιμος για ένα ασυνήθιστο τρέξιμο;

Στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γενικά κάθε Σαββατοκύριακο συμβαίνουν πολλά πράγματα που θα βρίσκεις εδώ!

Διασκέδασε με την παρέα σου

Φυσικά από ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να λείπουν τα επιτραπέζια. Πέρα από το να καλέσεις την παρέα σου στο σπίτι μπορείς να τους βγάλεις έξω δοκιμάζοντας να παίξεις ό,τι πιο τρελό επιτραπέζιο σου έρθει στο μυαλό. Στο PLAyCE στην Πανόρμου, αλλά και στου Ζωγράφου μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε επιτραπέζιο με την παρέα σου περνώντας καλά αλλά πίνοντας και τον καφέ σου.

Αν μένεις στα δυτικά προάστια και σου φαίνεται κουραστικό να πας τόσο μακριά σου προτείνουμε το Toy – Stories που είναι αντίστοιχο με τα παραπάνω. Δεδομένη διασκέδαση, χαμηλές τιμές και ποικιλία στα παιχνίδια που σίγουρα θα δοκιμάσεις ξανά και ξανά σε κάθε χαλαρό Σαββατοκύριακο.

3 Εναλλακτικά Επιτραπέζια

Βόλτα

Το Σαββατόβραδο πέρασε… Μα διαβάζοντας ένα βιβλίο ή παρακολουθώντας κάποια ταινία. Ίσως και παίζοντας κάποιο συναρπαστικό επιτραπέζιο με την παρέα. Αλήθεια καταφέρατε να μην τσακωθείτε;

Ξημέρωσε Κυριακή. Παρόλο που το φθινόπωρο έχει πια εδραιωθεί, η μέρα είναι αρκετά ζεστή, το γαλάζιο του ουρανού αψεγάδιαστο και ένας ήλιος κάπου εκεί ψηλά σου χαμογελά περήφανα. Τα χρήματα σου όπως είπαμε και πιο πάνω έχουν μειωθεί επικίνδυνα. Το να βγεις να απολαύσεις τον πρωινό σου καφέ σε κάποιο μαγαζάκι της Πλάκας ή γενικότερα του κέντρου φαντάζει πολυτέλεια…

Ε τότε, δεν έχει παρά να πάρεις τον ζεστό ή κρύο καφέ σου σε ένα κατάλληλο σκεύος, να φορέσεις το χαμόγελο σου, να ντυθείς με την καλύτερη σου διάθεση και να τηλεφωνήσεις στους αγαπημένους σου φίλους.

Μία πρωινή βόλτα στον πεζόδρομο του Θησείου είναι η καλύτερη επιλογή. Εκεί θα έχεις τη δυνατότητα να καταναλώσεις κάποιον από τον ελεύθερο χρόνο σου κοιτώντας τα μικρό-αντικείμενα των υπαίθριων πωλητών. Αν είσαι τυχερός/ή ίσως πετύχεις και κάποιο συγκρότημα νέων μουσικών. Αφιέρωσε λίγο απ’ τον χρόνο σου για να τους απολαύσεις. Σίγουρα θα καταφέρουν να σε ταξιδέψουν με τις μελωδίες τους…

5+1 Μέρη για βόλτα στην Αττική

Ανασκόπηση

Ίσως η λέξη ανασκόπηση ηχεί κάπως περίεργα στα νεανικά αυτιά σου. Ωστόσο, η Κυριακή είναι μία μέρα που είθισται οι περισσότεροι από εμάς να την περνάμε στο σπίτι μας τουλάχιστον από το απόγευμα και μετά με σκοπό να ξεκουραστούμε λιγάκι, να φορτίσουμε τις δυνάμεις μας και να προετοιμαστούμε σωματικά και ψυχικά για την απαιτητική εβδομάδα που έρχεται…

Γιατί όχι λοιπόν, αφού καθόμαστε που καθόμαστε σπίτι μας και σίγουρα ένα κύμα μελαγχολίας πνίγει σχεδόν την θετική μας διάθεση να μην αφιερώσουμε κάποιον από τον χρόνο μας ώστε να δουλέψουμε λιγάκι με τον εαυτό μας και να σκεφτούμε όλα αυτά που βιώσαμε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Να αναλογιστούμε για παράδειγμα ποιες ήταν οι νέες εμπειρίες που αποκομίσαμε, τι κατάφεραν αυτές να μας μάθουν, τι προβληματισμούς και συναισθήματα μας δημιούργησαν. Διαδικασία που είμαι βέβαιος θα μας οδηγήσει στο να κατανοήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό τον εαυτό μας και θα μας δώσει την ευκαιρία να αφουγκραστούμε τα πραγματικά “θέλω” μας, αλλά και θα συνδράμει στην ιεράρχηση των αναγκών μας, υλικών και πνευματικών.

Ανείπωτα: Το παράδοξο του εαυτού

Σχόλια