Ένα ιδιαίτερο μαγαζί στο Χαλάνδρι!

To Κώνειο, το μικρό Long Beach στο κέντρο του Χαλανδρίου, όπως μου αρέσει να το αποκαλώ, άνοιξε τις πόρτες του πριν από σχεδόν 4 χρόνια στο νούμερο 23 της οδού Σωκράτους, εξ ου και το ομολογουμένως ευφυές όνομα του.

Ένα από τα τελευταία μέρη της περιοχής που μένουν πιστά στον εαυτό τους, τον χαρακτήρα τους και ακολούθως τους θαμώνες τους, όπως αποδεικνύεται δίχως άλλο από τον χρόνο, το Κώνειο είναι από εκείνα τα εκλεκτά μέρη που μόλις περάσεις πρώτη φορά τις πόρτες του αισθάνεσαι σαν να βρήκες μία μυστική κρύπτη ανοιχτή στον χωροχρόνο.

DSC_0292

Παρ’ όλο που βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης η είσοδος στην αυλή του σου προσφέρει άμεσα την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο παραλιακό δυτικό προάστιο μέσα στην φύση και μόλις πιεις το ποτό  ή τον καφέ σου μπορείς να περάσεις τον δρόμο και να πας κατευθείαν για surf.

Το μόνο στοιχείο που μπορεί να παρεκκλίνει ίσως σε πρώτη όψη από την συγκεκριμένη αισθητική είναι η πέτρα που κυριαρχεί στους τοίχους, η οποία έρχεται ωστόσο να δέσει ιδανικά με το ξύλο που επικρατεί σχεδόν σε κάθε άλλο σημείο του μαγαζιού, τόσο στο εξωτερικό μέρος, όσο και στο εσωτερικό.

DSC_0239

Το Κώνειο αποτελεί έναν αστικό συνεταιρισμό, που φτάνει στα όμορφα όρια της κολεκτίβας. Αυτή ακριβώς ήταν και η βάση των ανθρώπων που ασχολήθηκαν εξ αρχής με την δημιουργία και την διαχείρισή του. Η αγάπη, το πάθος και ο χαρακτήρας των ατόμων που βρίσκονται πίσω από το Κώνειο δεσπόζει σε κάθε γωνία του και ξεχειλίζει στον τρόπο, που σε υποδέχονται και σε φιλοξενούν.

Καθαρά ποτά, προσιτές τιμές και άκρως φιλική διάθεση είναι τα πρώτα δεδομένα, γεγονότα που δεν είναι και τόσο αυτονόητα στις ημέρες μας.

Αυτό όμως που το κάνει πραγματικά ιδιαίτερο, είναι δίχως άλλο η εκπληκτική αισθητική του, που συνδυάζει έναν εκλεκτισμό με μία underground προσέγγιση, και ξεκινάει πρώτα απ’ όλα και κυρίως από τις μουσικές επιλογές του και επεκτείνεται έως την όλη του διακόσμηση, από τα graffiti στην αυλή και την κλασσική αφίσα των Cure στο βάθος του ισογείου, έως τις φωτογραφίες και τους πίνακες που κοσμούν τον δεύτερο όροφό του.

DSC_0284

DSC_0252

DSC_0248

DSC_0258Ανοιχτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, το Κώνειο, είναι το πιο κατάλληλο coffee bar, εάν επιθυμείς είτε να χαλαρώσεις, είτε να χορέψεις, σε ένα διαφορετικό μέρος, συναναστρεφόμενος με ιδιαίτερους κι αυθεντικούς ανθρώπους.

Στο ισόγειο, με την αυλή, εκλεκτοί Djs, αλλά και όσοι διαχειρίζονται το Κώνειο, για τους οποίους η λέξη “μουσικόφιλος” μοιάζει πραγματικά πολύ λειψή, φτιάχνουν τα soundtracks κάθε ημέρας. Άλλωστε, όπως διακηρύττουν και οι ίδιοι “In Music We Trust”!

Μουσικές που πολύ δύσκολα θα ακούσεις σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του Χαλανδρίου, τουλάχιστον, και μπορεί να κυμαίνονται από reggae, roots, dub, dancehall και oldschool hip hop, έως, rock, metal και stoner, που προκύπτουν από τις διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις του καθενός τους, αλλά έχουν ως κοινή κατεύθυνση την ποιοτική μουσική κάθε είδους. Τοποθετημένες ανάλογα με την εποχή και οπωσδήποτε σε κάθε περίπτωση προσεκτικά κι όμορφα επιλεγμένες, συνοδεύοντας ιδανικά την εκάστοτε διάθεση, που προκύπτει την αντίστοιχη ημέρα.

Φυσικά δεν απουσιάζουν και τα άψογα θεματικά πάρτι σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως και τα acoustic -και μη- lives στην αυλή με ιδιαίτερες ελληνικές μπάντες.

Στον υπέροχο δεύτερο όροφο, που σε πρώτη επίσκεψη, αποτελεί κι ένα μικρό μυστικό, πραγματοποιούνται συνεχώς εκθέσεις πλήθους ζωγράφων, φωτογράφων και κάθε λογής εικαστικών, ενώ υπάρχει και μία μικρή βιβλιοθήκη, καθώς ο συγκεκριμένος όροφος χρίζει ιδιαίτερα για ανάγνωση κάθε είδους, από λογοτεχνική, έως και μελέτης.

DSC_0270

Την συγκεκριμένη περίοδο, πέραν του καφέ, του ποτού, των μουσικών και των εκθέσεων, που μπορεί κανείς να απολαύσει στο Κώνειο, δύναται επίσης να προμηθευτεί, από τις 11 το πρωί έως τις 1.30 τα ξημερώματα, τα εισιτήρια για την συναυλία της Yasmin Levy, όπως και για το Smash Festival, με Alpha Blondy, Ephemerals, Ρόδες United και Rsn, που θα πραγματοποιηθούν αφετέρου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Συγκεκριμένα για την Yasmin Levy τα εισιτήρια βρίσκονται ήδη στην διάθεση του μαγαζιού και με την αγορά ενός κόστους 20 ευρώ, από το το συγκεκριμένο σημείο και μόνο, συμπεριλαμβάνεται κι ένα ποτό για την βραδιά της συναυλίας στο Κατράκειο.

Τα εισιτήρια για το Smash Festival αναμένονται εντός της επόμενης εβδομάδας και για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διεύθυνση του μαγαζιού.

DSC_0289

Facebook Page

Τηλέφωνο: 21 1012 0921

Σχόλια