Έξι ιδανικοί προορισμοί που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες και προσφέρουν προσιτές και ποιοτικές επιλογές για τις διακοπές του Πάσχα!

Το Πάσχα  είναι κοντά και είναι μια ιδανική ευκαιρία να απολαύσετε τις διακοπές σας παρέα με φίλους ή την οικογένειά σας σε ένα από τα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας. Αναρίθμητες επιλογές προσφέρει η χώρα μας με μαγευτικές τοποθεσίες που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τη φύση και να απολαύσετε το ταξίδι σας.

Έξι ιδανικοί προορισμοί που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες και προσφέρουν προσιτές και ποιοτικές επιλογές για τη διαμονή σας!

Χαλκίδα

tled-3

Μόλις 70 χλμ από την Αθήνα, η Χαλκίδα συνδυάζει θάλασσα, φρέσκο ψάρι και όμορφα τοπία. Κλέβει τις εντυπώσεις με το φαινόμενο της παλίρροιας στον πορθμό του Ευρίπου! Προσφέρεται για ιδανικούς περιπάτους στις πελώριες παραλίες της, για ένα ζεστό καφέ με θέα τον παραλιακό δρόμο και ένα ούζο με γαρίδες στις ψαροταβέρνες της περιοχής.

Ναύπλιο

nauplio

Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, η οποία γεμίζει ενέργεια και οξυγόνο κάθε επισκέπτη της. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, σε απόσταση περίπου 140 χλμ. και θεωρείται ως ο δημοφιλέστερος προορισμός για μονοήμερες εκδρομές  κάθε εποχή του χρόνου. Ένας καφές στην πλατεία Συντάγματος, κάτω από τον πλάτανο, ένα ποτό στα μπαρ και στα μαγαζιά στον παραλιακό δρόμο και το εκπληκτικό φαγητό σε εστιατόρια και μεζεδοπωλεία θα μετατρέψουν την εκδρομή σας σε ονειρική. Αποτελώντας το ορμητήριο για τις νεαρές παρέες και τα ζευγάρια, το Ναύπλιο προσφέρει φρέσκα θαλασσινά αλλά και γευστικές ποικιλίες κρεατικών.

 

 chania1

Τι θα έλεγες για λίγες διακοπές …

Μονεμβασιά

Μονεμβασιά-ΙΙ

Σε μια γωνιά της ανατολικής Πελοποννήσου, στο νομό Λακωνίας προβάλλει  μια πόλη αλλιώτικη, βγαλμένη από παραμύθι. Κάστρα ορθώνονται περήφανα, ταπεινές Βυζαντινές εκκλησίες και πλούσια νεοκλασικά σε μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή. Ξαφνικά, όλη η ιστορία περνάει μπρος από τα μάτια σου. Καλώς ήρθατε στην Μονεμβασιά, εκεί που η σύγχρονη πραγματικότητα συναντά την ιστορία.

Πήλιο

paralia_paou_notio_pilio

Αφήνοντας πίσω μας το Βόλο και ανηφορίζοντας προς το βουνό αρχίζουν δειλά να ξεπροβάλλουν τα πρώτα χωριουδάκια του Πηλίου που μας προετοιμάζουν για τις ομορφιές που θα συναντήσουμε στη διαδρομή μας. Το Πήλιο σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών, αλλά και ο τόπος διαμονής των Κενταύρων, γι’ αυτό άλλωστε και είναι γνωστό ως το βουνό των Κενταύρων. Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι το Βόλο είναι γύρω στα 330 χιλιόμετρα και από εκεί και πέρα «ανεβαίνουν» ανάλογα με την περιοχή που θέλετε να επισκεφθείτε.

Ζαγοροχώρια

15.-Zagorochoria-Mike-Dirhalidis-cover

Με τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου να δεσπόζει επιβλητική μπροστά τους, τα περίφημα  ζαγοροχώρια της Ηπείρου έχουν όλες τις προδιαγραφές για να μαγέψουν τον επισκέπτη σαν τις μυθικές σειρήνες του Ομήρου. Η ονομασία προήλθε από τη σλαβική διάλεκτο και σημαίνει «πίσω από τα βουνά». Το σύμπλεγμα αυτών των 46 χωριών αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο πρωτόγονης ομορφιάς…

Κέρκυρα

Είσαι φοιτητής; Πώς θα σου φαινόταν να επισκεπτόσουν

 

Γαλαξίδι

21867872

Σε απόσταση 217 χλμ. από την Αθήνα και 90 χλμ. από την Πάτρα, το Γαλαξίδι θεωρείται ένας από τους πιο γραφικούς προορισμούς. Οι εικόνες από τα δρομάκια και το λιμάνι και ο περίπατος στην απέναντι  πλευρά του αναδεικνύουν την ομορφιά της περιοχής. Με ήρεμους ρυθμούς και ζεστή ατμόσφαιρα, το Γαλαξίδι προσφέρει μαγαζιά για κάθε είδους φαγητό και 2-3 μπαράκια που δημιουργούν ατμόσφαιρα με το τζάκι τους…

Πηγή

Σχόλια