4 ημέρες γεμάτες με βιωματικές δραστηριότητες και trainings από καταρτισμένους και έμπειρους trainers, με στόχο να σε εμπνεύσουν και να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις τα soft skills σου.

Το Soft Skills Academy είναι ένα τετραήμερο σεμινάριο ανάπτυξης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων (soft skills),το οποίο διοργανώνεται φέτος για 8η συνεχόμενη χρονιά από τον πανευρωπαϊκό, φοιτητικό οργανισμό EESTEC LC Athens. Απευθύνεται σε φοιτητές και νέους απόφοιτους, που προέρχονται από όλες τις σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιδιώκουν να εξελιχθούν προσωπικά.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 04 Μαΐου 2023 μέχρι την Κυριακή 07 Μαΐου 2023 και με ώρες διεξαγωγής 10:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. την Πέμπτη, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει σε φιλόδοξους φοιτητές μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν ικανότητες που δεν συμπεριλαμβάνονται στην ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, αλλά απαιτούνται όλο και περισσότερο από την αγορά εργασίας, ενώ ταυτόχρονα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και στην προσωπική εξέλιξη του κάθε ανθρώπου.

Τι είναι, λοιπόν, τα soft skills;

Με τον όρο Soft Skills καλούνται οι δεξιότητες που δεν σχετίζονται με τις τεχνικές γνώσεις του ατόμου (hard skills), αλλά με την προσωπικότητά του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που του επιτρέπουν να προσαρμόζεται και να συνεργάζεται αποτελεσματικά με τον κοινωνικό του περίγυρο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα soft skills αποτελούν οι επικοινωνιακές δεξιότητες, οι ηγετικές ικανότητες και η συναισθηματική νοημοσύνη.

Γιατί να συμμετάσχω στο Soft Skills Academy 2023;

Το Soft Skills Academy 2023 προσφέρει στους συμμετέχοντες 4 ημέρες με βιωματικές δραστηριότητες και trainings από ειδικά καταρτισμένους trainers με μεγάλη εμπειρία στην διδασκαλία των soft skills. Συνολικά θα διεξαχθούν 8 training sessions για κάθε ομάδα, με θεματικές σχετικές με self motivation, goal setting, time management, adaptability κ.ά., πάνω στις οποίες θα εξασκηθούν όσοι καταφέρουν να κερδίσουν μια θέση στην εκδήλωση.

Όραμά μας, πέρα από την ανάπτυξη των soft skills, είναι να καταφέρουμε να εμπνεύσουμε τους συμμετέχοντες, καθώς πιστεύουμε πως η έμπνευση γεμίζει τα άτομα με θάρρος που τους βοηθά να δουν πέρα από τους περιορισμούς, τις ανασφάλειες και το comfort zone τους και να φτάσουν όσο ψηλότερα μπορούν! Για τον λόγο αυτό hashtag και μότο της φετινής διοργάνωσης είναι η φράση: #ElevateYourself!

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούνται οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν την αίτησή τους μέχρι την Κυριακή 23 Απριλίου και ώρα 23:59.

Δεκτά θα γίνουν μόνο εξήντα (60) άτομα (που θα χωριστούν σε τρεις ομάδες των 20 ατόμων) των οποίων η επιλογή θα γίνει βάσει των αιτήσεων τους, χωρίς κάποιο κόστος συμμετοχής. Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αφιερώσουν τον απαιτούμενο χρόνο, προκειμένου η αίτηση να αντανακλά το ενδιαφέρον τους.

Η παρουσία των συμμετεχόντων είναι υποχρεωτική και τις τέσσερις (4) ημέρες, ενώ θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης μετά το πέρας του τετραημέρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο, καθώς και την φόρμα συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στις σελίδες μας στο Facebook, InstagramLinkedIn.

E-mail επικοινωνίας: eleftheria.lagoudaki@eestecathens.gr

Σχόλια