Η Ευαγγελική εκκλησία Αθηνών ,αναβιώνει τον θεσμό της “Απογευματινής Μουσικής”

 

Ο Ιστορικός BAUHAUS Ναός της Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών(Σίνα 66) στο Κολωνάκι, φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά ένα θεσμό που ξεκίνησε μέσα σε lockdown, φτάνοντας μέσα από οθόνες στους Φιλόμουσους Θεατές, και συνεχίζει την προσεχή καλλιτεχνική περίοδο ανοίγοντας τις πύλες του κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα στις 18.00, σε κάθε ενδιαφερόμενο φίλο της Μουσικής και της Τέχνης, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους.
ABENDMUSIK

Η ευγενική πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εκκλησίας ,και ειδικά της Προέδρου του κ. Silke Weißker-Vorgias σε συνεργασία με τον Κάντορα του Ναού ,και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του κύκλου κ.Χρήστο Παρασκευόπουλο προσέφεραν και προσφέρουν στο Αθηναϊκό κοινό, συναυλίες εξεχόντων Σολιστ σε συνεργασία με την ορχήστρα εγχόρδων De profundis ensemble, εντελώς δωρεάν σε έργα του ρεπερτορίου σπάνια ερμηνευμένα όπως και πρώτες εκτελέσεις αυτών .

Η ‘Απογευματινή Μουσική’ (ABENDMUSIK) είναι μία σειρά συναυλιών που πρωτοξεκίνησε τον 17ο αιώνα στην εκκλησία της Αγ Μαρίας(Marienkirche) στο Lübeck της Γερμανίας, από τον Dieterich Buxtehude(1637 – 1707), οι συναυλίες πραγματοποιούνταν τα απογεύματα Κυριακών και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Η Ευαγγελική εκκλησία Αθηνών ,αναβιώνει αυτό τον θεσμό, ενώ καθίσταται και o πρώτος Ναός του Ελλαδικού χώρου με ορχήστρα in-Residence.


Οι Κορυφαίοι Σολίστ θα ερμηνεύσουν έργα του Μπαρόκ ρεπερτορίου καθοδηγώντας  το ορχηστρικό σύνολο
De profundis, αλλά και τους θεατές σε ένα ταξίδι μιας εποχής ανεξερεύνητης απο τους περισσότερους.

ABENDMUSIK

Κάθε τελευταία Κυριακή του Μήνα
18.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσσων Εν Ελλάδι, Σίνα 66, Αθήνα 106 72

Η συναυλίες θα προβάλλονται και στους παρακάτω συνδέσμους.

https://www.facebook.com/Evangelische.Kirche.Deutscher.Sprache.in.Athen/

https://www.youtube.com/channel/UCQriuuoIGIi6BWOURl6YsCA/discussion

https://www.facebook.com/DeProfundisEnsemble

Σχόλια