To BCC Festival θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 IOYNIOY 2022 στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών

 

To B.C.C. Festival (Balkan Classic Contemporary Festival), διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Απευθύνεται σε όλους τους χορευτές, όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια. Αφορά κλασικό (ballet) και σύγχρονο χορό (contemporary). Θα υπάρξουν όμως και άλλες κατηγορίες όπως modern jazz αλλά και karakter.

Στο B.C.C. Festival θα υπάρξει κύκλος σεμιναρίων τα οποία θα απευθύνονται σε όλους τους χορευτές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, όλων των ηλικιών και θα διεξαχθούν κατά τις ημέρες πριν και μετά του φεστιβάλ.

To B.C.C. Festival (Balkan Classic Contemporary Festival) φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στην πολιτιστική ζωή όχι μόνο της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και όλων των Βαλκανίων.

Θα λάβει χώρα το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου 2022, στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Παγκοσμίως καταξιωμένοι χορευτές και χορογράφοι καλούνται να αξιολογήσουν και να βαθμολογήσουν τους συμμετέχοντες. Οι χορευτές που λαμβάνουν κορυφαίες βαθμολογίες, κερδίζουν υποτροφίες, ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις σχολές όπου φοιτούν.

Κάθε χορευτής ή, χορευτική ομάδα, θα διαγωνίζεται και θα βαθμολογείται, όχι ανταγωνιστικά με τους άλλους αλλά σύμφωνα με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώνει. Έτσι αποφεύγεται ο ανταγωνισμός, ο οποίος δε συνάδει με το πνεύμα δημιουργίας και πολιτισμού, όπως εκφράζεται μέσα από τον κλασικό χορό.

Στο BCCFest θα δοθούν υποτροφίες.

Όσοι χορευτές ή χορευτικές ομάδες βαθμολογηθούν από 90% και πάνω, θα τους απονεμηθεί χρυσό μετάλλιο. Στην υψηλότερη βαθμολογία των Χρυσών Μεταλλίων θα δοθεί υποτροφία από την διοργάνωση BCC Festival 2022 ως μέρος των διδάκτρων, με τη μορφή voucher, στη σχολή με την οποία έλαβαν μέρος.

Επίσης θα δοθούν υποτροφίες από τους κριτές του Φεστιβάλ από τις οποίες ξεχωρίζουν οι κάτωθι:

50% υποτροφία στο HUNGARIAN DANCE ACADEMY και 100% υποτροφία στο CDMA professional school in Piedmont

Επίσης θα δοθούν υποτροφίες συμμετοχής σε workshops και summer curse.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την 1η Ιουνίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την σελίδα www.bccfest.com για πληρέστερη ενημέρωση

 

BCC

Σχόλια