10 χρόνια χειροποίητο και ανακυκλώσιμο! 10 χρόνια δημιουργίας!
10 χρόνια
HRTFest!

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο πιο Χειροποίητο και Ανακυκλώσιμο
Φεστιβάλ της Αθήνας

 

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, μας προσκαλεί στο επετειακό 10th Handmade & Recycled Theater Festival. Το φεστιβάλ που αγαπάμε, επιστρέφει όπως και κάθε φθινόπωρο στη γειτονιά του Κεραμεικού, για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, πιο δυναμικό από ποτέ!

Παίρνουμε την Τέχνη στα χέρια μας, μία ακόμη φορά, σαν να είναι η πρώτη φορά!

«Αυτό που με κόπο κάναμε, του δώσαμε έναν τίτλο». Κύριο θέμα του Handmade and Recycled Theater Festival ή HRTFest όπως αποκαλείται πια είναι η ιδέα του χειροποίητου και του ανακυκλώσιμου. Αντανακλώντας την ταυτότητα και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας που το δημιούργησε, της Fabrica Athens, το HRTFest είναι η πραγμάτωση ενός οράματος. Ένα καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- όραμα όπου οι καλλιτέχνες δουλεύουν σαν ομάδα, και αναλαμβάνουν πολλούς και διαφορετικούς ρόλους για να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις ευκαιρίες τους με τα υλικά και τα εργαλεία που έχουν.

Στόχος ήταν και είναι η στήριξη της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής δημιουργίας, η ανάδειξη των DIY πρωτοβουλιών και η καλλιέργεια μια ολοένα επεκτεινόμενης κοινότητας καλλιτεχνών που μοιράζονται αυτόν τον τρόπο σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας.

Αποτελεί γεγονός ότι βαδίζουμε σε δύσκολους δρόμους και δυσμενείς συνθήκες και ο χώρος του πολιτισμού δεν έχει βγει αλώβητος από αυτές τις συνθήκες. Οι καλλιτέχνες λοιπόν καλούνται να βρουν καινούριους τρόπους ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούν και να επικοινωνούν· το Φεστιβάλ εμπνέεται και στηρίζει έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Κλείνοντας λοιπόν 10 χρόνια, το HRTFest σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί του και να συνδημιουργήσουμε και φέτος ένα μοναδικό Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου και Τέχνης!

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο πιο Χειροποίητο και Ανακυκλώσιμο Φεστιβάλ της Αθήνας

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο πιο Χειροποίητο και Ανακυκλώσιμο
Φεστιβάλ της Αθήνας

Συμμετοχές

Το φεστιβάλ διεξάγεται στα τέλη Σεπτεμβρίου εδώ και εννιά χρόνια και έχει φιλοξενήσει πάνω από 40 μορφές έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ενδεικτικά:
– Θέατρο, πρόζα, μουσικό θέατρο, σωματικό θέατρο, θέατρο δρόμου, παιδικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό, χοροθέατρο, θεατρικό αναλόγιο, θέατρο σκιών, bar theater, forum theater, κουκλοθέατρο.
– Performance, video performance, video dance, skype performance, music performance, site specific performance, καλλιτέχνες τσίρκο, ακροβατικά, aerial Skills,
– Standup comedy, αφήγηση,
– Σύγχρονο χορό, jazz dance, συναυλίες, dj sets, live μουσική,
– Μεγάλου μήκους ταινίες, μικρού μήκους ταινίες, προβολές video art, ντοκιμαντέρ,
– Ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, αρχιτεκτονικό σχέδιο, installations, – – – – Παρουσίαση βιβλίου, ανάγνωση βιβλίου, site specific art, κόσμημα, μάσκα, κούκλα, ένδυμα, DIY Κατασκευές,
– Δημιουργική απασχόληση παιδιών, σεμινάρια, διαλέξεις.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με περισσότερες πανελλαδικές αλλά και διεθνής συμμετοχές!

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι χώροι και ο τρόπος λειτουργίας θα διαμορφωθούν  σε λαμβάνοντας υπόψιν τα μέτρα προστασίας που προτείνονται από τους αρμόδιους φορείς. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους καλλιτέχνες που θέλουν να συμμετάσχουν να έχουν την δυνατότητα να προσαρμόσουν τις δράσεις τους ώστε να υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησής τους τόσο σε εσωτερικό όσο και εξωτερικό χώρο.

 

Υποβολή προτάσεων

Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες, αλλά και σπουδαστές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην τέχνη, την εκπαίδευση και την έρευνα.

Για την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να αποστείλουν email με θέμα «Αίτηση Συμμετοχής HRTF», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: hrtfest@gmail.com

Το email χρειάζεται να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία σε αρχείο pdf:

– Περιγραφή της πρότασης (περιεχόμενο, είδος, διάρκεια κλπ)

– Βιογραφικό σημείωμα της ομάδας ή του καλλιτέχνη

– Στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο επικοινωνίας και email)

– Οπτικοακουστικό υλικό (αν υπάρχει)

Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2022. Αιτήσεις που δεν περιλαμβάνουν τις παραπάνω πληροφορίες ή που είναι ληξιπρόθεσμες θα θεωρούνται άκυρες.

Πληροφορίες

Οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις παραχωρούνται δωρεάν στους καλλιτέχνες. Οι χώροι θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες σε δεύτερο χρόνο.

Όλες οι υποβολές θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στο Φεστιβάλ ως τις 15 Αυγούστου 2022. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 (οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα)


Συνοπτικές πληροφορίες 

  1. Email: hrtfest@gmail.com 
    – Εισάγετε Θέμα: «Αίτηση Συμμετοχής HRTF»
    – Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλέφωνο, Email
  2. Τηλέφωνο: 210 3411651 (Δευτέρα – Παρασκευή: 13.00 – 21.00)

Σχόλια