Το TEDxAUEB 2022 “ANTISTIΞΙS” πραγματοποιήθηκε για 10η συνεχόμενη και επετειακή χρονιά το Σάββατο 9 Απριλίου, στο “ΘΕΑΤΡΟΝ” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το event φιλοξένησε κοινό άνω των 700 ατόμων, ενώ τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν την παραμονή της εκδήλωσης. Η ημέρα αυτή γέμισε με πληθώρα αξιόλογων ομιλητών, καλλιτεχνών και οργανισμών, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία σε κάθε παρευρισκόμενο.

Στο φετινό TEDxAUEB με τίτλο ANTISTIΞIS η πραγματικότητα αποσυντίθεται σε ήχους

Στο φετινό TEDxAUEB με τίτλο ANTISTIΞIS η πραγματικότητα αποσυντίθεται σε ήχους.

Στην κεντρική σκηνή του χώρου βρέθηκαν ξεχωριστοί άνθρωποι, οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό ιδέες που αξίζει να διαδοθούν:

 

Ο μουσικός συνθέτης Ερμής μίλησε για τα φαινομενικά αταίριαστα κομμάτια της ζωής του και πως αυτά εναρμονίζονται εν τέλει. Εξήγησε, μάλιστα, μέσα από την ιστορία του πως οι φουρτούνες στη ζωή οδηγούν τελικά σε αρμονία.

 

Ο διακεκριμένος μαθηματικός Στέφανος Αρετάκης, μέσα από μαθηματικές υποθέσεις και ιστορίες της ζωής του, αναφέρθηκε στη συνύπαρξη των διαφορετικών φωνών και τη σπουδαιότητα της εστίασης σε μερικές από αυτές, που έχουν τη δύναμη να εξελίξουν και να κάνουν χαρούμενο έναν άνθρωπο.

 

Η Δρ. Μαρία Γιαννιού προέτρεψε το κοινό  να ψάξει την αποτελεσματική ηγεσία στη μητρότητα, με κύριο άξονα την εξάλειψη των ανισοτήτων στον εργασιακό χώρο και την ανάδειξη ταλέντων.

 

Η Co-founder του ΜΚΟ “HUMAN CAST”, Ξένια Ντάνια, αναφέρθηκε στις κοινωνικές ανισότητες και την ανάγκη που υπάρχει για σωστή ορατότητα της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, η οποία στοχεύει κυρίως στην αρμονική συνύπαρξη όλων των ατόμων.

 

Ο street art culture καλλιτέχνης, Πάνος Γεωργούλιας, μέσα από την προσωπική του ιστορία εξέλιξης, έδωσε τον δικό του ορισμό του καλλιτέχνη και την ερμηνεία του ως προς την ύπαρξη της τέχνης στη ζωή μας.

 

Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας μέσα από μια κυκλική συλλογιστική πορεία ερωτημάτων, έδωσε φως στις διαφορετικές φωνές που έπλασαν και ακόμη συνθέτουν τη ζωή του, όσο και τη μαγειρική του πινελιά.

 

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Περπατώ, Σπύρος Νταντανίδης, διασαφήνισε μέσα από την ιστορία του, ποια είναι τα πραγματικά εμπόδια για διαφορετικά cool άτομα, διαχώρισε τη βλάβη από την αναπηρία και εξέφρασε το όραμά του για έναν κόσμο που όλοι είναι ορατοί και ισότιμοι.

 

Η υπεύθυνη παρακολούθησης της μονάδας ασθενών με HIV στην Μονάδα Λοιμώξεων του Λαϊκού Νοσοκομείου, Μήνα Ψυχογιού, μίλησε για την πολυμορφία που υπάρχει στον κόσμο μας, τις ιστορίες που κρατάει από την επαγγελματική της πορεία και την ανάγκη της σύνδεσης με τους άλλους ανθρώπους. Τόνισε τη σπουδαιότητα άρσης κάθε κοινωνικού στίγματος, καθώς το κοινωνικό σύνολο μόνο καλά έχει να λάβει από την αποδοχή της διαφορετικότητας του καθενός.

 

Ο κορυφαίος ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, μέσα από μαγνητοσκοπημένη ομιλία, εστίασε στον τρόπο, με τον οποίο οι στόχοι, ο καλός προγραμματισμός, το πάθος, η θέληση και η τιμιότητα μπορούν να εναρμονίσουν κάθε όνειρό με την υλοποίησή του και να προσφέρουν μια ζωή γεμάτη και συναρπαστική.

Η απώλειά του, λίγες μέρες μετά το συνέδριο μας συγκλόνισε όλους!  Η ομάδα του TEDxAUEB, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του!  

 

Η δημιουργός του A Shiny Day, Αλεξάνδρα Διονά, μίλησε για το περιβάλλον, τη σπουδαιότητα της αγάπης προς αυτό και πρότεινε βήματα και τρόπους που θα οδηγούσαν στην έμπρακτη έκφρασή της.

 

Ο James Ehrlich μίλησε για το όραμά του για έναν ένωμένο κόσμο, χτισμένο οργανικά, στον οποίο η τεχνολογία υπάρχει για να βοηθά τη φύση να κάνει πιο αποδοτικά το έργο της και προάγει τη συνεργασία μεταξύ των φυσικών πόρων, χωρίς να επιβαρύνει τον πλανήτη μας.

 

Την παλέτα των ομιλιών συμπλήρωσαν τα μαγευτικά performances από τη χορευτική ομάδα Wolves, τη drag persona Aria Di Vine, το μουσικοχορευτικό ντουέτο των Ζωή Ευσταθίου και Μαίρη Δεναξά και τέλος, την Μαρίνα Σπανού, που έκλεισε συναυλιακά την ημέρα.

 

Τα διαλείμματα που παρεμβάλλονταν μεταξύ των sessions γέμισαν με πλούσια γεύματα, γέλια, συζητήσεις, networking, καλλιτεχνικές εκθέσεις και άλλα ενδιαφέροντα activities που είχαν στηθεί στο χώρο και φυσικά μια σειρά από εξαιρετικά workshops από την Groupama Ασφαλιστική, την PeopleCert, την Global Prep, την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Gaming Brotherhood, την Fabric Republic, το Women Do Business, την ImproVibe, το KINITRO και το σωματείο Ερμής.

 

Όλα τα παραπάνω, συνδυαστικά, διαμόρφωσαν μια καθολική μοναδική εμπειρία για το κοινό. Η αλληλεπίδραση που προσέφερε ένα δια ζώσης, πλέον, event κατάφερε να πλάσει εκ νέου μια κοινότητα, στην οποία ο κάθε παρευρισκόμενες συνέβαλε στη δημιουργία της αντίστιξης, με τη δική του ξεχωριστή, μελωδική φωνή.

Σχόλια