To 2o μέρος του αφιερώματος με άλλα 5 νησιά στα οποία θα ευχαριστηθείς να βλέπεις κόσμο στην δική σου φάση!

Όπως σας υποσχέθηκα ήρθε και το 2ο μέρος με τα νησιά με τον περισσότερο φοιτητόκοσμο. Εδώ σου προσφέρονται άλλες 5 επιλογές, mainstream αλλά και εναλλακτικές, για να καλυφθούν όλα τα γούστα. Συνέχισε το διάβασμα παρακάτω…

Για να δεις τα νησιά του προηγούμενου άρθρου δες εδώ.

Αντίπαρος

Πολύ κοντά στην Πάρο, αλλά πολύ μακριά όσον αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση. Η κατάσταση εκεί είναι πολύ πιο χαλαρή και περιλαμβάνει κυρίως μπαράκια και το απόλυτο αφτεράδικο La Luna που αποτελεί σταθερή αξία.

Διαθέτει όμορφες παραλίες και φυσικά κάμπινγκ για τους περιπετειώδεις τύπους. Αν θελήσεις να ξεσαλώσεις πάρε το καραβάκι και πήγαινε στην Πάρο που απέχει μόλις λίγα λεπτά από την Αντίπαρο.

Φοιτητόκοσμο θα βρεις:

  1. Στα μπαράκια Smile, Lucky LukeRemember και μετά τις 3 στο La Luna, την πιο θρυλική disco των Κυκλάδων.
  2. Στο μπαρ Tzitzikas για κοκτέιλ, στην εσωτερική αυλή που υπάρχει στο μαγαζί.
  3.  Στις Ψαραλυκές η 1η και η 2η με οργανωμένα μπιτσόμπαρα.
  4. Στο Camping Antiparos, όπου σε ένα μέρος της παραλίας επιτρέπεται ο γυμνισμός.
Αντίπαρος

Αντίπαρος

Αστυπάλαια

Έχει χαρακτηριστεί ως ”Πεταλούδα του Αιγαίου” και βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, αν και μοιάζει πολύ με κυκλαδίτικο νησί. Το νησί έχει φιλόξενους κατοίκους, κατάλευκα ασβεστωμένα σπίτια, ένα υπέροχο κάστρο με πανοραμική θέα και καταγάλανες παραλίες.

Στην Αστυπάλαια θα βρεις τα Ελληνιστικά Λουτρά, τη σπηλιά του Νέγρου με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και μπορείς να κάνεις αναρρίχηση σε περιοχή 20 λεπτά έξω από τη χώρα.

Φοιτητόκοσμο θα βρεις:

  1. Στις παραλίες Καμινάκια, Βάτσες, Λιβάδι,  Στενό,  Ψιλή Άμμος και Μπλε Λιμανάκι.
  2. Στο Castro bar που βρίσκεται στην κορυφή της Χώρας του νησιού.
  3.  Στο Astypalaia Camping.

Διακοπές στην… Αστυπάλαια!

Αστυπάλαια

Η πανέμορφη χώρα της Αστυπάλαιας

Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από το Πάνω και το Κάτω Κουφονήσι. Τα Άνω Κουφονήσια είναι εύκολο να τα περπατήσεις και η πρόσβαση σου στις παραλίες μπορεί να γίνει με λεωφορείο ή καραβάκια.

Το Κάτω Κουφονήσι είναι κατάλληλο για πεζοπορία, μονοήμερες εκδρομές αν βρίσκεσαι στο Πάνω Κουφονήσι, αλλά και κάμπινγκ.

Φοιτητόκοσμο θα βρεις:

  1. Στο Πάνω Κουφονήσι στις όμορφες παραλίες, όπως ο Φανός, η Χαροκόπου, ο Χοντρός Κάβος,  η Άμμος, ενώ στο Κάτω Κουφονήσι θα συναντήσεις τις παραλίες Λάκοι, Δέτης, Νερό, Πεζούλια.
  2. Στις πεζοπορίες στο Κάτω Κουφονήσι.
  3. Στη μια και μοναδική ταβέρνα, τον Βενετσάνο, που βρίσκεται στο Κάτω Κουφονήσι για να κάνεις ένα διάλειμμα και να κατευνάσεις την πείνα σου.
  4. Για καφέ ή ποτό στα μαγαζιά Εν πλω, Μύλος cafe, Αστρολούλουδο.
Πάνω Κουφονήσι

Πάνω Κουφονήσι

Κάτω Κουφονήσι

Κάτω Κουφονήσι

Ίος

Στο άκουσμα αυτού του νησιού αμέσως σου έρχεται στο μυαλό η εικόνα των ξέφρενων πάρτυ και της διασκέδασης. Είναι όντως κάπως έτσι η κατάσταση εκεί και γι’ αυτό αποτελεί τον πλέον κατάλληλο φοιτητικό προορισμό.

Το νησί διαθέτει πολλές παραλίες, όπως ο διάσημος Μυλοπότας. Άλλες είναι οργανωμένες, άλλες όχι, έχουν βότσαλα, έχουν άμμο και γενικά ικανοποιούν όλα τα γούστα. Έχει πολλά κλάμπ, πολλά μπιτσόμπαρα, όπου μπορείς να βρεις σφηνάκια με 1-3 ευρώ και προσφορές που συνδυάζουν κοκτέιλ ή ποτά με σφηνάκια σε τιμές όπως 8 ευρώ, προσιτές για τις φοιτητικές μας τσέπες.

Φοιτητόκοσμο θα βρεις:

  1. Στα μπαράκια και κλαμπ  Barmacy, Πήγασος,  Flames, Ιrish dream, Bulldog, 69.
  2. Για όσους θέλουν να ακούσουν ρεμπέτικα με ζωντανή ορχήστρα, πρέπει να πάνε στο καφενείο Νιος.
  3. Στη δημοφιλή παραλία του Μυλοπότα και Μαγγανάρι για ατελείωτες βουτιές.
  4.  Στο Κάρμα μπαρ για κοκτέιλ ξαπλωμένος σε αιώρες.
  5. Στο Far Out Camping, στο Ios Camping και στο Stars.
Ίος

Ίος

Ικαρία

Η Ικαρία φημίζεται για τους αργούς και χαλαρούς καθημερινούς ρυθμούς της και για την μακροζωία των κατοίκων της.

Παρά την χαλαρότητα του νησιού σε καμία περίπτωση δε θα βαρεθείς, αφού μαζεύει κάθε καλοκαίρι υπερβολικά πολύ φοιτητικό κόσμο, όπου θα έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις νέες φιλίες και ίσως κάποιον καλοκαιρινό έρωτα. Η διασκέδαση εκεί βρίσκεται στην απόλυτη ελευθερία που θα αισθανθείς σωματικά και ψυχικά τις μέρες που θα επιλέξεις να περάσεις εκεί. Είναι καταπράσινη, πανέμορφη, με μαγευτικές παραλίες.

Φοιτητόκοσμο θα βρεις:

  1. Στην εξωτική παραλία, τις Σεϊχέλες, όπου το θέαμα είναι μαγευτικό και κανένας φοιτητής δεν θα μπορούσε να παραλείψει μια επίσκεψη εκεί.
  2. Στο Camping Armenistis.
  3. Στο μοναδικό mainstream club της Ικαρίας το Deck Club που βρίσκεται στο Καραβόσταμο.
  4. Στα ικαριώτικα πανηγύρια όπου γενικά γίνεται πανικός από κόσμο.
Ικαρία

Ικαρία

Υπάρχουν άλλα τόσα πανέμορφα νησιά που μπορείς να επισκεφτείς και να περάσεις τέλεια, αφού έχεις την τύχη και ζεις στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου σε νησιά. Βρες, λοιπόν, το στυλ που σου ταιριάζει, αφού έχω συμπεριλάβει νησιά για ήρεμους τύπους, αλλά και για εσάς που θέλετε να τα δώσετε όλα, και πάρε την παρέα σου και ξεκινήστε το ταξίδι χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κι αν δεν σας έφτασαν όλες οι παραπάνω πληροφορίες, δείτε και τον απόλυτο οδηγό διακοπών μας!

Ο απόλυτος οδηγός διακοπών: Πληροφορίες για αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς

Σχόλια