Διακοπές στην Ίο – Νυχτερινή ζωή που δεν σταματά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ωραίες παραλίες και αξιοθέατα, θα τα βρεις όλα στην Ίο

Ίος… ένα όνομα που για πολλούς νέους αντιστοιχεί στην εικόνα ενός επίγειου παραδείσου. Ωστόσο, όταν ο Ντοστογιέφσκι έλεγε ότι “αν υπάρχει Παράδεισος, βρίσκεται σε κάποιο νησί του Αιγαίου” πιθανότατα δεν εννοούσε το ανήσυχο και γεμάτο αντιθέσεις νησί της Ίου.

Είναι το νησί, όπως λένε και οι ντόπιοι κάτοικοι, με τις 365 εκκλησίες (μία για κάθε μέρα του χρόνου) και τα 365 μπαρ. Στην Ίο μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση είτε μέσω πλοίου από Πειραιά και από Ραφήνα είτε με αεροπλάνο.

ios1-thumb-large

Η Ίος φημίζεται κυρίως για την έντονη νυχτερινή της ζωή δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι θεωρείται το νησί που δεν κοιμάται ποτέ. Όλα τα clubs και bars του νησιού είναι συγκεντρωμένα στη χώρα. Το party ξεκινά νωρίς το απόγευμα στην παραλία, στα beach bars και συνεχίζεται στα club της χώρας, μέχρι την ανατολή του ηλίου.

Τα σοκάκια της πόλης είναι γεμάτα από κόσμο κάθε ηλικίας, που διασκεδάζει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο καθώς η Ίος διαθέτει μαγαζιά για κάθε γούστο κρατώντας χαμηλά τις τιμές! Αν είστε party lover, σίγουρα θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης και θα θέλετε να γυρίσετε στην Ίο ξανά και ξανά! Ορισμένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε αν πάτε στην Ίο είναι :

  • το Orange Bar το οποίο είναι γνωστό για τις ιδιαίτερες γεύσεις του σε σφηνάκια όπως το Cobain’s Brain, apple pie, strawberry cheesecake και πολλά άλλα με ροκ μουσικές.
  • το Click Cocktail Bar το οποίο συνδυάζει την ποιότητα με την τιμή καθώς και ωραίες μουσικές σε ένα όμορφο περιβάλλον.
  • το Coo Bar ένα μπαρ για τους λάτρεις της χιπ-χοπ μουσικής διαφορετικό από τα υπόλοιπα μπαράκια του νησιού με αρκετά φθηνό αλκοόλ.
  • το The Bulldog Bar βεβαίως δεν θα μπορούσε να λείπει από τη νυχτερινή διασκέδαση και ένα μαγαζί για εκείνους που προτιμούν την ελληνική μουσική.

Εκτός από την έντονη νυχτερινή ζωή η Ίος διαθέτει αρκετά αξιοθέατα και παραλίες που πρέπει να επισκεφθεί κανείς αν διαλέξει την Ίο για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Αρχικά, στην τοποθεσία Πλακωτό βρίσκεται ο τάφος του Ομήρου, του διασημότερου ποιητή της αρχαιότητας και δημιουργού των επικών έργων Ιλιάδα και Οδύσσεια.

Ένα επιπλέον αξιοθέατο που δεν πρέπει να παραλείψει κάποιος να επισκεφθεί είναι το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού το οποίο βρίσκεται στη Χώρα και στεγάζεται σ’ ένα μεγαλοπρεπές νεοκλασικό κτίριο, το Αμοιραδάκειο Μέγαρο.

Ως προς τις παραλίες πρέπει να αναφέρουμε ότι το νησί διαθέτει πολύ όμορφες και ξεχωριστές παραλίες με καταγάλανα νερά. Συνοπτικά αναφέρουμε τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού:

  • Μυλοπότας: Είναι μια από τις διασημότερες και κοσμικότερες παραλίες του νησιού, πολύ καλά οργανωμένη πλαζ, στην οποία οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν όλες τις ανέσεις και να εξασκηθούν στα θαλάσσια σπορ. Στην παραλία λειτουργεί σχολή windsurfing και καταδύσεων. Επιπλέον, στην παραλία του Μυλοπότα βρίσκεται και το Far Out Beach Club, όπου η διασκέδαση διαρκεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ καθώς και το camping του, το πιο γνωστό camping του νησιού που κάθε χρόνο φιλοξενεί πολλούς τουρίστες. Η παραλία έχει βραβευτεί και με τη Γαλάζια Σημαία.

maxresdefault

 

  • Μαγγανάρι: Είναι μία από τις δημοφιλέστερες του νησιού, ενώ στον ομώνυμο όρμο του αγκυροβολούν κάθε καλοκαίρι τα γιοτ των επώνυμων επισκεπτών του νησιού. Την ανεπανάληπτη ομορφιά της απέραντης ακτής συνθέτουν πέντε συνεχόμενες παραλίες και κολπίσκοι. Στο Μαγγανάρι γυρίστηκε και η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο».

 

  • Ψάθη: Η παραλία διαθέτει μιας τεράστιας έκτασης αμμουδιά στην οποία βρίσκουν καταφύγιο οι χελώνες καρέττα – καρέττα και είναι αρκετή ήσυχη καθώς είναι απομακρυσμένη από τη βουή των υπολοίπων κοσμοπολίτικων παραλιών. Στην περιοχή φυσούν δυνατοί άνεμοι, γι’ αυτό και τη προτιμούν οι λάτρεις του surfing.

 

  • Κουμπάρα: Η παραλία Κουμπάρα είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες στην Ίο, πολύ κοντά στο λιμάνι. Είναι οργανωμένη και ιδανική για γυμνισμό.

 

Οι διακοπές στην Ίο είναι τόσο ξεχωριστές που δεν θα θέλετε να φύγετε από το νησί. Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που μετά τις πρώτες τους διακοπές στην Ίο έρχονται κάθε χρόνο ξανά και ξανά για να απολαύσουν τον ήλιο, την θάλασσα, τα αξιοθέατα, την νυχτερινή ζωή και τις φυσικές ομορφιές του νησιού. Αφήστε πίσω την φασαρία της πόλης και ζήστε μοναδικές στιγμές στην πανέμορφη Ίο.

Σχόλια