Η  Ρόζαμουντ Πάικ νοιάζεται πολύ και το απέδειξε κερδίζοντας τη χρυσή σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας

Η Μάρλα Γκρέισον είναι  ένας άνθρωπος του νόμου. Μια δικαστική συμπαραστάτρια που αναλαμβάνει τη κηδεμονία ηλικιωμένων που αδυνατούν να διαχειριστούν τις προσωπικές και περιουσιακές τους υποθέσεις. Στην πραγματικότητα, η ίδια έχει στήσει  μια κομπίνα οικονομικής εκμετάλλευσης όσων εσκεμμένα αναλαμβάνει για να τους αποσπά χρηματικά ποσά. Όλα θα αλλάξουν όταν το υποψήφιο θύμα της, η ηλικιωμένη Τζένιφερ  αποδειχτεί ότι δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται.

Ο Τζέι Μπλέικσον από τα πρώτα λεπτά της ταινίας σου ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του. Ο κόσμος είναι άδικος. Το δίλημμα είναι το εξής. Θα είσαι πρόβατο ή λιοντάρι; Η πρωταγωνίστρια του ,Μάρλα είναι  λέαινα και το αποδεικνύει περίτρανα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Μια δυναμική, αδίστακτη γυναίκα που διεκδικεί διαρκώς περισσότερα και δεν χαρίζεται σε κανένα, ακόμη και όταν απειλείται. Η επιτυχία είναι μονόδρομος για τη Μάρλα και κινητήριος μοχλός του «I care a lot».

Με έντονα τα στοιχεία μαύρης κωμωδίας, η ταινία  ακολουθεί μια ανατρεπτική τροχιά που δεν ξέρεις που θα καταλήξει καθώς το κουβάρι ξετυλίγεται σταδιακά, εμπλέκοντας διαρκώς νέους παρονομαστές που ανακατεύουν την τράπουλα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εξάλλου, η ηρωίδα αποτελεί από μόνη της μια έκπληξη.

Η Ρόζαμουντ Πάικ, ενσαρκώνει υποδειγματικά μια γυναίκα που νοιάζεται πολύ για το χρήμα. Σε ένα ρόλο στα μέτρα της ,ελίσσεται μαεστρικά από την  συναισθηματική απάθεια στο παθιασμένο κυνήγι του αμερικανικού ονείρου. Κάθε της βήμα, αποπνέει αυτοπεποίθηση και σιγουριά ενώ οι προσεγμένες  στυλιστικές της επιλογές ενισχύουν το αυστηρό και αψεγάδιαστο στυλ της. Tο γυναικείο φύλο βρίσκεται στο κάδρο της συζήτησης, καθώς οι γυναίκες  κινούν τα νήματα της ιστορίας σε ρόλο θύτη- θύματος.

Η κωμικοτραγικότητα της απατεωνιάς αποτυπώνεται με σαρκαστική διάθεση και άπλετο κυνισμό ενώ η αγωνία παρεισφρύει λίγο πριν τον τερματισμό. Η Μάρλα θα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή; Τελικά ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει ;

Οι απαντήσεις  σας περιμένουν σε ένα ειρωνικό φιλμ  απρόβλεπτων διαστάσεων, με μια πρωταγωνίστρια που κλέβει την παράσταση και όχι μόνο.

*Η ταινία προβάλλεται στο Netflix 

Σχόλια