Ψηφιακό μάρκετινγκ, διαχείριση social media, δημιουργός περιεχομένου κι άλλοι πόσοι επαγγελματικοί τίτλοι είναι μόνο μερικοί από αυτούς που έχουν προστεθεί πλέον στην καθημερινότητά μας.

Ακόμα κι αν αρκετοί από αυτούς ακούγονται αρκετά θελκτικοί για μία νέα καριέρα, ένα είναι το επάγγελμα που χαρακτηρίστηκε ως το πιο σέξι του 21ου αιώνα, βάζοντας κάτω κάθε ίνφλουενσερ εκεί έξω. Κάθεσαι;

Ο Data Analyst είναι πλέον ο πιο σέξι επαγγελματίας του αιώνα μας βάσει έρευνας της CrowdFlower Inc. και μπορείς ελεύθερα τώρα να βάλεις φωτιά στα ποστάκια που προγραμματίζεις να τρέξουν για την επόμενη εβδομάδα.

To πιο σέξι επάγγελμα του 21ου αιώνα.

To πιο σέξι επάγγελμα του 21ου αιώνα.

Τα νέα επαγγέλματα του αιώνα είναι υβριδικά.

Παρολαυτά, αν παρατηρήσουμε λίγο τις τελευταίες εξελίξεις στο τεχνολογικό πεδίο, αυτή η πρωτιά δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει καθόλου. Όπως ακριβώς και οι εξελίξεις στον τομέα, έτσι και ο Data Scientist θα πρέπει να υποστηρίζει ένα “υβρίδιο” data hacker, αναλυτή, communicator κι έμπιστου σύμβουλου.

Ο συνδυασμός αυτός είναι εξαιρετικά δυνατός και φυσικά… σπάνιος, όπως ακριβώς κι άλλα νέα επαγγέλματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από το χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ – ίσως λιγότερο σέξι – αλλά εξίσου σημαντικά.

Τί πρέπει να κάνεις ως νέος επαγγελματίας.

Οι νέοι επαγγελματίες του χώρου θα πρέπει να εκπαιδεύονται συνεχώς, να μαθαίνουν τις νέες εξελίξεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να γίνουν σωστοί επαγγελματίες, καθώς και να δημιουργούν ένα σημαντικό και αξιόλογο ‘networking’ από επαγγελματίες του χώρου, μέσα από το οποίο θα μπορούν να ενημερώνονται, να πληροφορούνται, να συνεργάζονται και να εξελίσσονται ως επαγγελματίες ή νέοι που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μία δική τους επιχείρηση.

Μία ελληνική κοινότητα επικεντρωμένη γύρω από τον ψηφιακό κόσμο.

Αυτή ακριβώς την ελληνική κοινότητα γύρω από το ψηφιακό μάρκετινγκ δημιούργησε το μοναδικό Facebook group Digital & Social Media Nation Greece που απαριθμεί ήδη περισσότερα από 12.000 μέλη από επαγγελματίες, στελέχη, φοιτητές, experts και ακαδημαϊκούς στον τομέα των social media και του ψηφιακού μάρκετινγκ γενικότερα, με σκοπό να δημιουργήσει ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και εποικοδομητικής κριτικής πάνω στις τελευταίες εξελίξεις του χώρου.

Digital & Social Media Nation Greece

Digital & Social Media Nation Greece

 

Αν λοιπόν κι εσύ ανήκεις ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά ήδη σε αυτόν τον τομέα ή σε ενδιαφέρει να μαθαίνεις όλα τα νέα social media και ‘tech news’ που κυκλοφορούν, δεν έχεις παρά να γίνεις μέλος στην μεγάλη οικογένεια του Digital & Social Media Nation Greece.

Σχόλια