Ένα δωρεάν online course πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη! 

 

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη; Εκτός και αν έχεις υπόβαθρο στις τεχνολογικές επιστήμες, η εικόνα που έχεις ενδεχομένως προέρχεται από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν ακουστεί διάφορες έννοιες, όπως machine learning (ή μηχανική μάθηση στα ελληνικά), deep learning, data analysis, κλπ. 

 

Το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, σε συνεργασία με τον οργανισμό Reaktor θέλει να κάνει την γνώση γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη προσβάσιμη σε όλους. Δημιούργησαν λοιπόν το Elements of AI, ένα δωρεάν online course, το οποίο διδάσκει τα βασικά περί της τεχνητής νοημοσύνης. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που δεν έχουν υπόβαθρο στην τεχνολογία οπότε δεν χρειάζεται να έχεις βγάλει πληροφορική για να τα παρακολουθήσεις!

 

Αυτό που οι περισσότεροι φαντάζονται όταν ακούνε τεχνητή νοημοσύνη, είναι πανέξυπνα ρομπότ που κάποια στιγμή θα ξεσηκωθούν και θα μας υποδουλώσουν. Παρόλο που αυτό είναι ένα εξαιρετικό σενάριο για ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι πολύ μακριά από αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα! Στην πραγματικότητα, τα AI που έχουμε στην διάθεση μας απέχουν κατά πολύ από τα παντοδύναμα ρομπότ που βλέπουμε στις ταινίες.

 

elements of ai online course

 

Μέσω αυτών των διαδικτυακών μαθημάτων, θα αποκτήσεις και εσύ πολύτιμες γνώσεις όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη. Στο πρώτο σκέλος, θα αποκτήσεις ένα θεωρητικό υπόβαθρο όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη. Την ιστορία της τεχνητής νοημοσύνης, τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και πως αυτή επηρεάζει τις ζωές μας. Στο δεύτερο σκέλος θα αποκτήσεις πιο πρακτικές γνώσεις, όπως τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή AI.

 

Τα μαθήματα διατίθενται δωρεάν και μετά το πέρας τους θα λάβεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης! 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, τσεκάρετε τις Συχνές Ερωτήσεις στην ιστοσελίδα τους.

Σχόλια