Η νέα επιτυχία του Netflix “Bridgerton”, ένα Gossip Girl με κοστούμια εποχής!

 

Ως λάτρης των ταινιών εποχής, δεν θα ξέφευγε από την προσοχή μου η νέα σειρά του Netflix “Bridgerton”. Η σειρά διαδραματίζεται στο 1813 και βασίζεται στα μυθιστορήματα της Αμερικανίδας Julia Quinn. Παρουσιάζει την βρετανική υψηλή κοινωνία της εποχής κατά την διάρκεια του “Season”. Το Season πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία η υψηλή κοινωνία μαζευόταν στο Λονδίνο και οργάνωνε κοινωνικές δεξιώσεις. Ήταν η περίοδος κατά την οποία οι ντεμπιτάντ (δηλαδή νεαρές γυναίκες σε ηλικία γάμου) έψαχναν για γαμπρό. 

daphne bridgerton

Η πρωταγωνίστρια Daphne Bridgerton.

Η σειρά ξεκινάει με την παρουσίαση των ντεμπιτάντ στην βασίλισσα, το επίσημο ντεμπούτο τους στην κοινωνία. Στόχος των νεαρών γυναικών ήταν να εξασφαλίσουν ένα ταίρι μέχρι το πέρας του Season, το οποίο διαρκούσε για κάποιους μήνες. 

 

Αυτό που κινεί την ιστορία είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Εχθροί είναι το σκάνδαλο, ο ανεκπλήρωτος έρωτας και το κουτσομπολιό. Μια μυστηριώδης συγγραφέας/δημοσιογράφος, η Lady Whistledown, καλύπτει στο σκανδαλώδες περιοδικό της ότι γίνεται στην κοινωνία.

 

Η σειρά πετυχαίνει να φέρει την σειρά στα δεδομένα του 2021, ενώ μένει αρκετά πιστή στην εποχή. Αρχικά, αποτελείται από colour-blind καστ, δηλαδή δεν δίνει προσοχή στο χρώμα του δέρματος των ηθοποιών. Αρκετοί από τους σημαντικούς ρόλους ανήκουν σε έγχρωμους ηθοποιούς. Στο παρελθόν, ειδικά στις παραγωγές εποχής, οι έγχρωμοι έπαιρναν συμπληρωματικούς και ταπεινούς ρόλους, όπως του υπηρέτη που “έσωζε” ο λευκός πρωταγωνιστής. Στο Bridgerton, βλέπουμε ακόμα και τον πιο περιζήτητο εργένη, έναν δούκα, να το υποδύεται ο Regé-Jean Page, βρετανός με καταγωγή από το Ζιμπάμπουε. 

simon bridgerton rege-jean page

Ο σέξι Δούκας του Bridgerton, τον οποίο υποδύεται ο Rege-Jean Page.

 

Πέραν από το colour-blind cast, βλέπουμε χαρακτήρες με διαφορετικά σωματότυπα και σεξουαλικές προτιμήσεις. 

 

Η σειρά έχει τις “πικάντικες” σκηνές της, ωστόσο καμία από αυτές δεν είναι χυδαία. Βλέπουμε ανδρικούς χαρακτήρες οι οποίοι νοιάζονται για την ικανοποίηση και τις επιθυμίες των γυναικών. Οι γυναίκες παίρνουν την δύναμη πάνω στην σεξουαλικότητα τους και παύουν να είναι παθητικοί δέκτες των θέλω των ανδρών. 

 

Οκτώ λαχταριστά επεισόδια που θα αγαπήσεις!

 

 

 

 

Σχόλια