Οι αιτήσεις για τον 11ο γενικό κύκλο του προγράμματος άνοιξαν και ολοκληρώνονται στις 14 Σεπτεμβρίου

Τον 11ο κύκλο του ξεκίνησε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου το ReGeneration,  το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος, που είναι προσβάσιμο σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία, οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν σε ένα «ταξίδι» εκπαίδευσης και εμπειριών που ανοίγει τους ορίζοντες για την αγορά εργασίας.

Όπως και στον προηγούμενο κύκλο του, το πρόγραμμα θα διεξαχθεί εξολοκλήρου διαδικτυακά, πάντα με γνώμονα την προστασία και ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και συνεργατών. Με σύμμαχο την τεχνολογία, το ReGeneration έχει ήδη προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα που έφερε η πανδημία και θα ολοκληρώσει όλα τα στάδια του 11ου κύκλου του προγράμματος ψηφιακά.

Ηλεκτρονικές αιτήσεις (στη διεύθυνση www.regeneration.gr) θα γίνονται δεκτές έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 14:00, ενώ όπως πάντα οι υποψήφιοι χρειάζεται να πληρούν όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να είναι πτυχιούχοι έως 29 ετών, απόφοιτοι ελληνικών και ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολλέγιο), όλων των γνωστικών πεδίων, με ή χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο, με ή χωρίς αναπηρία
  • Να έχουν εργασιακή εμπειρία από 0-3 έτη μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, σε αντικείμενο συναφές με τις σπουδές
  • Να έχουν ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα)
Δυναμικό back to school για το ReGeneration

Δυναμικό back to school για το ReGeneration

Μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος έχουν απασχοληθεί περισσότεροι από 1600 νέοι πτυχιούχοι σε 600+ συμμετέχουσες εταιρείες, οι οποίες δείχνουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την επόμενη γενιά, αλλά και ότι συνεχίζουν να επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, αφού το ποσοστό των συνεργασιών που ανανεώνονται ανέρχεται στο 92%. Την ίδια στιγμή το πρόγραμμα μετρά 230.000 ώρες εκπαίδευσης και 17.500 ώρες εθελοντικής προσφοράς από τους συμμετέχοντες.

Το δυναμικό ξεκίνημα του προγράμματος θα συνεχιστεί παρ’όλες τις προκλήσεις που φέρνει μαζί του το συνεχιζόμενο κύμα του COVID-19, και κατόπιν του 11ου κύκλου, θα ακολουθήσουν 11 νέες Ακαδημίες μέσω μεγάλων συνεργασιών όπως η Microsoft και ο ΤΙΤΑΝ, αλλά και του προγράμματος Project Future της Τράπεζας Πειραιώς που συνεχίζει τη συνεργασία του με τo ReGeneration για 5η φορά, εκτοξεύοντας τον αριθμό των προγραμμάτων που θα έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020 σε 23, αριθμό-ρεκόρ στην ιστορία του προγράμματος.

Με τον τρόπο αυτό, το ReGeneration που, σημειωτέον πρόκειται για πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συνεχίζει να αποδεικνύει την έμπρακτη υποστήριξη των ονείρων των νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, εν μέσω αυτών των δύσκολων συγκυριών, κάνει ανοιχτό κάλεσμα στρατηγικής συνεργασίας με εταιρείες/φορείς/ενώσεις που μοιράζονται το ίδιο όραμα και πιστεύουν στο παραγόμενο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα πρωτοβουλιών όπως το ReGeneration, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρουν τους ώστε συλλογικά να επιτευχθεί η διεύρυνση του θετικού αποτυπώματος για τους νέους μας και κατ’ επέκταση για τη χώρα μας.

 

Σχετικά με το ReGeneration:

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας. Αποτελεί μια δράση των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, και του ‘brain drain’. Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα. Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα, 32 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ και πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επιλεγμένοι συνεργάτες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πόρους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άρτια το πρόγραμμα σε κάθε στάδιο, είναι οι Arctic Shores, ethelon, Job-Pairs, Mindshare, OTE Αcademy και RSM.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ReGeneration, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram και το LinkedIn

Σχόλια