Δες 5 λόγους που θα σε κάνουν να αγαπήσεις ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Αίγινα μέσα σε ένα ΣΚ!

Το καλοκαίρι έχει κάνει ήδη την έφοδό του και η ανάγκη για βουτιές, χαλάρωση και νέες περιπέτειες είναι πλέον εμφανής σε όλους μας! Η καραντίνα και ο φόβος για τον κορωνοϊό επισκίασε τα καλοκαιρινά σχέδια των περισσοτέρων. Σημασία έχει όμως μέσα σε όλα τα μαύρα να βρίσκουμε το φως. Με προσοχή, ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα μπορούμε ακόμα και μέρος να περάσουμε καλά.

Πού να πάμε; Ξέρω τι σκέφτεσαι. Τα έξοδα πολλά, ο φόβος ακόμα μεγαλύτερος και η διάθεση ολίγον πεσμένη. Με μία απόδραση όμως το Σαββατοκύριακο μπορούν όλα για λίγο να αποκτήσουν ξανά καλοκαιρινή μαγεία! Και καλύτερο μέρος για λίγη μαγεία δεν είναι άλλο πέρα από την Αίγινα! Δες παρακάτω 5 λόγους που αξίζει να την επισκεφτείς το ΣΚ.

1. Είναι πολύ κοντά στην Αθήνα

Με το δελφίνι από τον Πειραιά ο νησιώτικος αέρας είναι στα πόδια σου μόλις σε 1 ώρα και σχεδόν σε 1 ώρα και 1 τέταρτο αν θες να πάρεις  και το αμάξι σου μαζί. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από χρόνο, κερδίζεις και χρήμα, καθώς τα εισιτήρια είναι αρκετά οικονομικά.

2. Η ρομαντική και κοσμοπολίτικη αύρα

Μπορεί η Αίγινα να μην έχει ακουστεί τόσο πολύ ως κοσμοπολίτικη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε διαθέτει υπέροχα γραφικά σημεία που η κοσμοπολίτικη διάθεση και ο ρομαντισμός κυριαρχούν. Μόλις φτάσετε στο λιμάνι θα είστε στη Χώρα της Αίγινας. Ένας μεγάλος δρόμος γεμάτος ταβέρνες, καφέ δίπλα στη θάλασσα θα σου επιβεβαιώσουν τις πολλές επιλογές που διαθέτεις.

Φυσικά η Αγία Μαρίνα, ο Μαραθώνας και η Αιγηνίτισσα θα προσθέσουν μια έξτρα νότα στην εκδρομή σου. Αν νιώθεις ότι η ρομαντική πλευρά σου πρέπει να αποκαλυφθεί, μη χάσεις μία όμορφη βόλτα με την άμαξα.Αίγινα

3. Η Μονή

Εφόσον αποφάσισες να έρθεις ένα διήμερο στην Αίγινα, δε πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς το νησάκι Μονή. Σχεδόν κάθε μισή ώρα μπορείς να περάσεις από το λιμάνι της Πέρδικας στο εξωτικό αυτό νησί με το καραβάκι. Εκεί θα συναντήσεις αν είσαι τυχερός/ή μερικούς νέους φίλους, παγώνια, ελάφια και κρι κρι. Φυσικά, διοργανώνονται και πολλές εκδρομές αν δεν έχεις αυτοκίνητο που μπορείς να κάνεις. Με μία ημερήσια κρουαζιέρα έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς πολλά διαφορετικά μέρη της Αίγινας δια θαλάσσης.Αίγινα

4. Παραλίες

Μπορεί να είναι παρεξηγημένο νησί αναφορικά με τις παραλίες του αλλά σίγουρα κρύβει όμορφες ακροθαλασσιές που σε ηρεμούν και σε γαληνεύουν. Έχει πολλές διαφορετικές επιλογές. Μπορείς να βρεις ήσυχες παραλίες μη οργανωμένες αλλά και πολύ τουριστικές  με ομπρέλες.

Μία από τις πιο γνωστές είναι στην Αγία Μαρίνα, απέραντη βραβευμένη παραλία με αρκετό κόσμο, άμμο και ιδανική για όλες τις ηλικίες και φάσεις της ζωής σου. Μεταξύ άλλων μπορείς να επισκεφτείς τη Σουβάλα, τον Μαραθώνα, την Αιγινίτησσα αλλά και τις παραλίες που είναι στη Χώρα.Αίγινα

5. Εκδρομή σε άλλα νησιά

Αν σου αρέσει να ταξιδεύεις σε πολλά διαφορετικά μέρη, μη ξεχνάς ότι η τοποθεσία της Αίγινας σου δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτείς και άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού. Καθημερινά γίνονται εκδρομές για Πόρο, Αγκίστρι και Ύδρα. Αν λοιπόν θα ήθελες το ΣΚ σου να κάνεις ένα tour και όχι να μείνεις σε ένα μέρος τότε είναι το κατάλληλο σημείο για την εκκίνηση της εκδρομής σου.

Φυσικά για όλα αυτά μη ξεχάσεις το πιο σημαντικό. Καλή παρέα και ένα μεγάλο χαμόγελο είναι τα βασικά συστατικά για να περάσεις υπέροχα! Καλές βουτιές!

Σχόλια