Μια νύχτα, κάποιες ώρες (πολλές ή λίγες) έστω και κάποια λεπτά, αρκούν για να μας κάνουν να νιώσουμε το παραμικρό συναίσθημα.

Εκμεταλλεύσου την κάθε ώρα, το κάθε λεπτό ΓΙΑΤΙ ο χρόνος τρέχει και μαζί του τρέχουμε και εμείς προσπερνώντας είτε αρπάζοντας τις ευκαιρίες που μας δίνονται! Κάθε ώρα που περνάει μπορεί να είναι ώρα μιας συνάντησης που δεν έγινε ποτέ, συνάντηση την οποία εμείς παραμελήσαμε-αφήσαμε στη τύχη!

Γράφει η Ανθή Χάρλα

Μια ολάκερη νύχτα, τι αξία έχει μια ολάκερη νύχτα!

Και όμως, είναι μια νύχτα με τον άνθρωπό σου, με τον σύντροφό σου, με τους φίλους σου ή και με του δικούς σου ανθρώπους. Ας σκεφτούμε μόνο πόσα αισθήματα χωράνε σε μία ολόκληρη νύχτα… σε κάθε λεπτό αυτής της νύχτας, πόση αγάπη, πάθος μπορούν να κατακλύσουν τον εσωτερικό μας κόσμο.

Για αυτό λοιπόν, μην αφήνεις το χρόνο να κυλάει, μην είσαι ‘έρμαιο’ της τύχης παρά μόνο άρπαξε την κάθε στιγμή της ζωής σου και ζήσε δίχως να υπάρχει αύριο, ζήσε με όση ένταση έχεις μέσα σου!

Μόνο τότε θα εκτιμήσεις την αξία της κάθε στιγμής, θα είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου και το χαμόγελο θα διαγράφεται στο πρόσωπό σου.

Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο στη μαγεία της στιγμής και το πάθος για οτιδήποτε κάνεις να σε συνεπάρει και ζήσε το σαν να έχει παγώσει ο χρόνος. Και μη ξεχνάς, αυτή η νύχτα, ίσως να είναι η μία και μοναδική. Ίσως να μην υπάρξει άλλη με το συγκεκριμένο άτομο, με την αντίστοιχη παρέα.

Όταν το εμπεδώσεις και το βιώσεις με όλο σου το είναι τότε και μόνο τότε θα έχεις καταφέρει να γευτείς την ανεμελιά, την ένταση, τη γοητεία και τα απαράμιλλα συναισθήματα που γεννιούνται στον εσωτερικό σου κόσμο.

Κυρίως, θα έχεις νιώσει τον έρωτα, έρωτα για τη ζωή, έρωτα για έναν άνθρωπο, έρωτα για τη στιγμή που προλάβατε και μοιραστήκατε. Κάποτε ένας μου είπε! Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας να τον μοιραστούμε παρέα. Ο πολύς χρόνος, ήταν κάποιες μετρημένες ημέρες οι οποίες καθόριζαν τη διακοπή μιας σχέσης που μόλις ξεκινούσε.

Έτσι λοιπόν, δεν υπήρχε μέρα νύχτα για εμάς, μόνο χρονοδιακόπτης που μετρούσε αντίστροφα. Παρόλα αυτά, αυτές οι μετρημένες ημέρες όπως αποκαλώ είναι αποτυπωμένες τόσο έντονα στη μνήμη μου και τις οποίες δε θα ξεχάσω ποτέ!

Αμέτρητα συναισθήματα σε μόλις κάποιες ημέρες.

Τότε μόνο μπόρεσα να καταλάβω την αξία του να ζεις τη κάθε στιγμή της ζωής σου.

Υ.Γ. Όπως έχει γράψει και η αγαπημένη Λίνα,

το αύριο δες που περιμένει εκεί θα ζήσεις τη χαρά σου,
θα πας παντού στην Οικουμένη με τα καινούργια τα φτερά σου

Κάθε στιγμή να ζεις του κόσμου!

Για όλους εσάς που απόψε κοιμάστε

 

Σχόλια