Πώς σας φαίνεται αν σας έλεγα πως μία ηλεκτρολόγος μηχανικός, με τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, εργαζόμενη σε εταιρεία ενέργειας της Βαρκελώνης, καταφέρνει να κάνει τους Καταλανούς να τραγουδήσουν ελληνικά;

Song: What you want – Penelope Spy

Spotify: Penelope Spy

Δεν είναι σενάριο κάποιας ταινίας, αλλά απόδειξη πως η ζωογόνος ενέργεια της μουσικής, μπορεί μέσα από πολυτάλαντους ανθρώπους ,όπως η Penelope Spy (ξέχασα να αναφέρω τα πτυχία πιάνο, αρμονίας και αντίστιξής της) να δείξει πως ο άνθρωπος δεν είναι κάτι το μονοδιάστατο αλλά ένας ωκεανός σε μία σταγόνα που με κάθε έκφανση της ζωής του μας το αποδεικνύει!

Τι είναι η μουσική για εσένα;

Για μένα η μουσική, η μεγάλη μου αγάπη από μικρό παιδί, είναι μια γλώσσα επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, ένας τρόπος εκτόνωσης των έντονων συναισθημάτων και φυσικά διασκέδαση! Από τη μια όταν παίζω μουσική με αλλά άτομα και μπροστά στο κοινό νιώθω σαν να κάνουμε μια συζήτηση, σαν να μοιραζόμαστε μια μυστική τελετή. Από την άλλη αρκετές φορές διοχετεύω συναισθήματα λύπης, αγανάκτησης ή χαράς παίζοντας μουσική κι έτσι έχουν δημιουργηθεί τα δικά μου τραγούδια.

Ύστερα από τόσες ώρες σε μία απαιτητική δουλειά όπως η δική σου, πως βρίσκεις την δύναμη να συνεχίσεις την μέρα με εξαντλητικές πρόβες και ζωντανές εμφανίσεις;

Προσπαθώ να ισορροπώ τους δύο κόσμους με αποτέλεσμα η μουσική να μην επηρεάζει την πρωινή μου δουλειά. Συνήθως οι συναυλίες είναι τα Σαββατοκύριακα ενώ πρόβες κάνουμε μόνο όταν είναι ανάγκη, κυρίως πριν από κάποια συναυλία. Φυσικά δεν μπορώ να αφιερώσω τόσο χρόνο στη μουσική όσο θα αφιέρωνα αν ήταν η μόνη ενασχόληση μου αλλά όπως και να έχει το απολαμβάνω!

Κατάφερες να γνωρίσεις στους Καταλανούς την ελληνική μουσική, υπάρχουν κοινά στοιχεία ανάμεσα στους δύο λαούς και τις μουσικές τους παραδόσεις;

Ως μεσογειακοί λαοί οι Έλληνες και οι Καταλανοί έχουμε κάποια κοινά στη νοοτροπία ωστόσο οι μουσικές μας είναι αρκετά διαφορετικές. Η υποδοχή των ελληνικών τραγουδιών στις συναυλίες μας είναι ένθερμη.

Πόσο σημαντική είναι η αλληλεπίδραση ενός καλλιτέχνη με το κοινό του την ώρα του λάιβ;

‘Όπως είπα και προηγουμένως θεωρώ ότι η αλληλεπίδραση με το κόσμο αντιπροσωπεύει έναν ανοιχτό διάλογο με μέσο επικοινωνίας της γλώσσα της μουσικής. Όταν ο κόσμος συμμετέχει τραγουδώντας ή ανταποκρινόμενος στις μουσικές μας ερωτήσεις, δημιουργεί ένα όμορφο συναίσθημα και από τις δύο πλευρές. Ως μουσικοί νιώθουμε ότι το μήνυμα που θέλουμε να μεταδόσουμε περνάει και επιστρέφει ακόμα πιο δυνατό, είναι λες και το κοινό γίνεται μία προέκταση της μπάντας.

Θα έχουμε ίσως την ευκαιρία να σε ακούσουμε και στην Ελλάδα, ίσως στην Ισπανική γλώσσα, για να ολοκληρωθεί και ο κύκλος;

‘Έρχονται δύσκολοι μήνες για όλες τις χώρες λόγω του νέου ιού αλλά όταν επανέλθουμε θα ήθελα πολύ να οργανώσω μία συναυλία στην αγαπημένη μου Ελλάδα και σίγουρα θα είχε και ισπανικά στοιχεία.

Πόσο μεγάλη είναι η χαρά μας να βρίσκουμε νέους ανθρώπους που επιλέγουν ύστερα από την επιβολή στους ρυθμούς που μας επιτάσσει ο σύγχρονος κόσμος, να παραμείνουν άνθρωποι με φαντασία, όραμα και διάθεση να ζήσουν αυτοί και μαζί τους και όλοι εμείς, στον υπέροχο κόσμο της μουσικής!

 

Social Media της Penelope Spy

Instagram: penelope_spy_music

Facebook:  Penelope Spy Music

Spotify: Penelope Spy

Σχόλια