Οι millennials/xennials τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης των 10 χρόνων & του ιού που λέγεται νέος κορωνοϊός Covid-19!

Οι νέοι ηλικίας 17-35 ετών, οι γνωστοί ως millennials/xennials, πληρώνουν το τίμημα της πίεσης που δέχεται εδώ και δέκα χρόνια η μεσαία τάξη στην Ελλάδα.

Οι θέσεις εργασίας τους είναι λιγότερο σταθερές, πόσο μάλλον όταν καπάκι έρχεται και ο νέος κορωνοϊός Covid-19.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ θα υπάρξει μία ύφεση της τάξης του 10% στην Ελλάδα μερική ανάκαμψη το 2021

Ποιοι είναι οι millennials & xennials

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τους γεννηθέντες από το 1976 έως το 1996 οι οποία κατατάσσονται σε δύο υπο-γενιές, τους millennials οι οποίοι έχουν γεννηθεί από το 1988 έως το 1996 (δηλαδή σημερινοί 20άρηδες plus) και τους Xennials (βρίσκονται ανάμεσα στις γενιές των Millennials και της generation X) οι οποίοι έχουν γεννηθεί από το 1978 έως το 1988 (δηλαδή σημερινοί 30άρηδες plus).

Η ελληνική γενιά «Υ» εγκλωβισμένη σε 10 χρόνια οικονομικής κρίσης & στον κορωνοϊό.

Όπως διευκρινίζει δε το ΔΝΤ, το 2021 θα είναι έτος ανάκαμψης και στη διάρκειά του η ελληνική οικονομία θα τρέξει με ρυθμούς 5,1%, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ζώνης του ευρώ, όπου η μέση ανάπτυξη θα κινηθεί στο 4,7%. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ελλάδα θα καταγράψει τη μεγαλύτερη ύφεση από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ελληνική γενιά «Υ» εγκλωβισμένη σε 10 χρόνια οικονομικής κρίσης & στον κορωνοϊό.

Στην έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, η οποία για πρώτη φορά παρουσιάστηκε ψηφιακά στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, το Ταμείο εκτιμά ότι η ανεργία φέτος θα ανέλθει στο 22,3% και τον επόμενο χρόνο θα μειωθεί στο 19%.

Η ελληνική γενιά «Υ» εγκλωβισμένη σε back to back κρίση

Η δική μας γενιά «Υ» θεωρείται και αναμφισβήτητα είναι η πλέον μορφωμένη γενιά Ελλήνων στη νεότερη ιστορία. Μέσα στο ανθρώπινο δυναμικό της Ευρώπης, κατατάσσεται σε μία από τις υψηλότερες θέσεις χάρη στην άριστη κατάρτιση και τις δεξιότητές της. Η ελληνική γενιά «Υ» ενηλικιώθηκε, σπούδασε & απέκτησε τις επαγγελματικές της δεξιότητες σε μια μακρά περίοδο ευμάρειας και οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα.

Χαρακτηριζόμαστε από ευελιξία, ανοιχτό μυαλό, ισχυρή αίσθηση κοινωνικής ευθύνης & ευαισθησία για το περιβάλλον.

Ολος αυτός ο πλούτος εγκλωβίστηκε όμως στην οικονομική κρίση, τα μνημόνια και έρχεται από τι φαίνεται να ισοπεδωθεί η φάση ολοσχερώς και με το νέο κορωνοϊό Covid-19.

Τα πιο παραγωγικά μας χρόνια στον επαγγελματικό τομέα εγκλωβισμένα σε back to back Κρίση.

Σχόλια