Ο αγαπημένος Χάρι Μπος επιστρέφει με τη “Γραμμή αίματος” πιο ώριμος από ποτέ.

Μεταφρασμένος σε 40 γλώσσες, με 60 εκατομμύρια πωλήσεις και βραβευμένος με κάθε σημαντικό βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας, ο γνωστός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Michael Connelly επιστρέφει με τη «Γραμμή αίματος», μια μεθυστική αστυνομική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον γνωστό ντετέκτιβ Ιερώνυμο «Χάρι» Μπος στη 19η περιπέτειά του. Ένα βιβλίο κατάλληλο για να περάσει ευχάριστα ο εγκλεισμός λόγω καραντίνας και που μπορεί να διαβαστεί ξανά και ξανά με κάθε ευκαιρία.

Ο Χάρι Μπος, μετά τη διαμάχη του με την Αστυνομία του Λος Άντζελες -που υπηρέτησε για 30 χρόνια με μεγάλη επιτυχία- και την πρόωρη συνταξιοδότησή του, επιστρατεύεται ως έφεδρος αστυνομικός της Αστυνομίας του Σαν Φερνάντο, μια μικρή πόλη στην Νότια Καλιφόρνια που έχοντας πληγεί από τις περικοπές λόγω οικονομικής κρίσης, επιστρατεύει τον Μπος ώστε να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Σαν έφεδρος δεν δεσμεύεται με πλήρη απασχόληση στο Τμήμα, αλλά μπορεί να προγραμματίσει ελεύθερα το ωράριό του και να αφοσιωθεί σε ανεξιχνίαστα εγκλήματα του παρελθόντος όπως μόνο ο ίδιος ξέρει να επιλύει, ενώ, ταυτόχρονα, μπορεί να αναλαμβάνει και ιδιωτικές υποθέσεις.

γραμμή αίματος

Ένας ηλικιωμένος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ονόματι Γουίτνει Βανς τον καλεί στην έπαυλή του στην Πασαντίνα για να του αναθέσει την αποστολή να βρει, εάν υπάρχει, το διάδοχο και κληρονόμο της αμύθητης περιουσίας του. Ο μεγιστάνας ερωτεύτηκε και άφησε έγκυο μια ανήλικη Μεξικανή με όνομα Βιμπιάνα Ντουάρτε το 1950 κοντά στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και έκτοτε εξαφανίστηκε για πάντα.

Για να μπορέσει να επανορθώσει για τις τύψεις του, ο Βανς προσλαμβάνει ιδιωτικά τον Μπος, ο οποίος εμπλέκεται σε ένα ταξίδι στο παρελθόν, του οποίου το νήμα ξετυλίγεται με μια μοναδική ροή, χάρη στη συγγραφική πένα του Connelly.

 

Τι σχέση, όμως, μπορεί να έχει αυτή η αναζήτηση με την πτώση ενός ελικοπτέρου στο Βιετνάμ με την οποία ξεκινά το μυθιστόρημα;

Παράλληλα, ο Μπος εργάζεται σχολαστικά πάνω στην υπόθεση του Σκριν Κάτερ, ενός βιαστή δολοφόνου που δρα ανενόχλητος τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Σαν Φερνάντο με θύματα νεαρές γυναίκες που βρίσκονται στις γόνιμες μέρες τους. Μαζί με την ντετέκτιβ Μπέλα Λούρντες αναλαμβάνει την εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων και τον εντοπισμό του Σκριν Κάτερ, που είναι μια από τις πλέον δύσκολες υποθέσεις που έχει συναντήσει στην καριέρα του.

Θα καταφέρει ο Μπος να εντοπίσει τον Σκριν Κάτερ ή ο τελευταίος θα συνεχίσει να δρα ανενόχλητος και σε άλλα ανυποψίαστα θύματα; Άραγε να υπάρχουν κληρονόμοι του Βανς και τι ρόλο θα διαδραματίσει ο Μπος στην υπόθεσή του;

Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα με γρήγορη ροή που συνεπαίρνει τον αναγνώστη με φόντο το μαγευτικό Λος Άντζελες και σε προκαλεί να το διαβάσεις non-stop μέχρι την τελευταία σελίδα. Ο Χάρι Μπος και ο Michael Connelly στις πιο ώριμες μέρες τους.

Η “Γραμμή αίματος” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση της Μαρίας-Ρόζας Τραϊκόγλου (τίτλος πρωτότυπου: The Wrong Side of Goodbye).

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γραμμή αίματοςΟ Michael Connelly γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1956 στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. Αποφάσισε να γίνει συγγραφέας όταν ανακάλυψε τα βιβλία του Raymond Chandler, την εποχή που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Η επιλογή του αυτή τον οδήγησε να σπουδάσει δημοσιογραφία και δημιουργική γραφή.

Μετά την αποφοίτησή του το 1980, εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες της Ντεϊτόνα Μπιτς και του Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα, με ειδίκευση στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Ύστερα από τρία χρόνια θητείας στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ο Connelly άρχισε να γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα με ήρωα τον επιθεωρητή της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Ιερώνυμο “Χάρι” Μπος.

Το βιβλίο Η Σκοτεινή Ηχώ, βασισμένο σε ένα αληθινό έγκλημα που σημειώθηκε στο Λος Άντζελες, κυκλοφόρησε το 1992 και κέρδισε το βραβείο Edgar για το Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Μυθιστόρημα της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής. Ακολούθησαν δεκάδες βραβευμένοι τίτλοι.

Έχει πουλήσει περισσότερα από 60.000.000 αντίτυπα και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Maltese Falcon (Ιαπωνία), Caliber Βραβείο Grand Prix de Litterature Policiere (Γαλλία), Premio Bancarella (Ιταλία) και Pepe Carvalho (Ισπανία). Εκτός από τη συγγραφή μυθιστορημάτων, είναι επίσης παραγωγός και σεναριογράφος της ιντερνετικής σειράς Bosch, με ήρωα τον ομώνυμο ντετέκτιβ, που προβάλλεται στο Amazon Prime Instant Video.

 

Σχόλια