Μπορούν άραγε αυτές οι τέσσερις συλλαβές «απιστία» να εκφράσουν τον πόνο που νιώθεις;

Από το πρωί που θα ξεκινήσεις τη διαδρομή σου για τη δουλειά έως και το βράδυ που θα ξαπλώσεις στο κρεβάτι για να κοιμηθείς θα ακούσεις εκατομμύρια ανθρώπους να μιλάνε μεταξύ τους για διάφορα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Έτσι λοιπόν, ένα πρωί που ξεκίνησα και εγώ να πάω στη δουλειά μου γκρινιάζοντας πάλι που θα αναγκαστώ να πάρω λεωφορείο μετρό και πάλι λεωφορείο το αφτί μου έπεσε σε μια ζήτηση περί απιστίας.

Και όπως είναι φυσικό το έστησα για τα καλά…

Σε κάποια στιγμή ακούγοντας τη συζήτηση προσπαθώντας να μην χάσω ούτε λέξη (όχι ούτε καν να το σκεφτείς. Δεν είμαι κουτσομπόλα! Αλλά η συγκεκριμένη συζήτηση μου κίνησε το ενδιαφέρον) αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν να υπάρξει απιστία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που έχουν αγαπηθεί;

Έχουν περάσει μαζί δυνατές στιγμές πάθους, έρωτα, τρέλας, τσακωμών – έχουν βγει πιο δυνατοί και συνεχίζουν παρέα-  έχουν ονειρευτεί μαζί, κάνει σχέδια και πάνω απ όλα ο ένας είναι η σκέψη του άλλου κάθε μέρα, ώρα και λεπτό.

Και κάπως έτσι χάθηκα στις σκέψεις μου…

Ξεκίνησα να σκέφτομαι τι μπορεί να θεωρηθεί απιστία για τον καθένα.

Κάποιοι μπορεί να θεωρούν πως μπορεί να είναι η ερωτική επαφή δυο ανθρώπων ακόμη και αν δεν υπάρχει συναίσθημα, άλλοι μπορεί  να θεωρήσουν τη σκέψη του να σκέφτεσαι κάποιον επίμονα άλλα να μην τολμάς να το παραδεχθείς, κάποιοι άλλοι θα υποστηρίξουν πως και το φλερτ εμπίπτει στην απιστία.

απιστία

Πως όμως επιλέγουμε να κάνουμε το βήμα της απιστίας;

Ας ξεκινήσουμε πως όλα είναι μια λεπτή γραμμή, μια απόφαση του μυαλού. Ποτέ κανένας μας δεν μπαίνει σε μια σχέση με προοπτική να κάνει την κουτσουκέλα του. Όλοι ξεκινάμε με τις καλύτερες προσδοκίες.

Τότε….. Πώς η απιστία εμφανίζεται;

Πολλές φορές μέσα στη ρουτίνα της σχέσης πολλοί από εμάς μπορεί κατά καιρούς να βιώσουμε τα συναισθήματα της αδιαφορίας, της μοναξιάς, του θυμού, της αποξένωσης, της πλήξης και της ερωτικής απογοήτευσης.

Ένας λόγος που ο καθένας μας μπορεί να βιώσει ένα από τα παραπάνω συναισθήματα είναι αν ο ερωτικός του σύντροφος έχει εστιάσει στην επαγγελματική του εξέλιξη ή αν πολύ απλά όπως λέει και η ταινία «Απλώς δε σε γουστάρει».

Και κάπως έτσι…. η απιστία έρχεται φυσικά από μόνη της, χωρίς να το επιδιώξει κανένας από τους δυο ερωτικούς συντρόφους.
Είναι απλά ένας μονόδρομος που φέρνει τον έναν από τους δυο συντρόφους πιο κοντά στο να καταλάβει πως αυτή η σχέση έχει φτάσει στο τέλος της.

Και κάπως έτσι χαμένη μέσα στις σκέψεις μου και τα φιλοσοφικά μου ερωτήματα δεν κατάλαβα πότε πέρασε η ώρα και έφτασα στο γραφείο.

Υ.Γ.: Μην ακούτε τις συζητήσεις των άλλων… είναι κακό πράγμα!

Σχόλια