Το Balkans Beyond Borders (ΒΒΒ) ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου υποβολής για την 11η έκδοση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους BALKANS BEYOND BORDERS.

Το 2020 είναι το έτος της εμπιστοσύνης όπως άλλωστε δείχνει και το φετινό θέμα: contrUst: It is U who makes the difference. Το BBB προτρέπει νέους σκηνοθέτες να ψάξουν βαθιά στις κοινωνικές, οικονομικές, θρησκευτικές, περιβαλλοντικές και καθημερινές αντιθέσεις προκειμένου να βρουν εμπιστοσύνη: εμπιστοσύνη για να κάνουν τη διαφορά!

Καλούμε τους νέους κινηματογραφιστές να εμπνευστούν από το φετινό θέμα και να στείλουν την ταινία τους μέχρι την 1η Ιουνίου.

Δεχόμαστε όλα τα είδη κινηματογραφικών ταινιών (μυθοπλασία, animation, πειραματικές, ντοκιμαντέρ καθώς και ψηφιακές τέχνες) με διάρκεια έως και 30 λεπτά. Επιλέξιμες υποβολές είναι α) όσες προέρχονται από κινηματογραφιστές ηλικίας μέχρι 35 ετών ή άνω των 35 ετών υπό την προϋπόθεση ότι η υποβληθείσα ταινία τους είναι το ντεμπούτο τους β) να προέρχονται από βαλκανική χώρα ή / και η ταινία τους να είναι βαλκανική παραγωγή και γ) να εμπίπτει στο θέμα του φεστιβάλ. Όλες οι υποβολές θα περάσουν από μια επιτροπή προεπιλογής, η οποία αποτελείται από νέους επαγγελματίες από την κινηματογραφική βιομηχανία, εξασφαλίζοντας ότι οι φιναλίστ θα πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Η τελική Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από γνωστούς επαγγελματίες από την κινηματογραφική βιομηχανία στα Βαλκάνια, θα επιλέξει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας το οποίο θα λάβει το πρώτο βραβείο και 1000 ευρώ. Τα άλλα βραβεία είναι τα εξής: καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ταινία, Βραβείο Κοινού ενώ θα δοθούν βραβεία τιμής ένεκεν.Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους BALKANS BEYOND BORDERS είναι το μοναδικό Φεστιβάλ που ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και είναι ένα από τα λίγα φεστιβάλ μικρού μήκους που επικεντρώνονται στις βαλκανικές χώρες. Συνεισφέρει στην οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ διαφόρων φορέων και υποστηρίζει την αλληλεπίδραση της νέας γενιάς καλλιτεχνών και διάφορων θεσμών που μπορούν να προωθηθούν σε ευρωπαϊκή κλίμακα στον βαλκανικό πολιτιστικό κλάδο. Είναι επίσης ένα μοναδικό φεστιβάλ επειδή κάθε χρόνο αγγίζει διαφορετικά θέματα σχετικά με σύγχρονες τάσεις της εποχής, προκειμένου να ενισχυθεί ο διάλογος και η γνώση για την περιοχή των Βαλκανίων.

Από το 2010 το Φεστιβάλ έχει πραγματοποιηθεί σε 10 πόλεις (Βελιγράδι, Τίρανα, Αθήνα, Βουκουρέστι, Σαράγεβο, Θεσσαλονίκη, Σόφια, Βρυξέλλες, Νόβι Σαντ και πάλι Αθήνα), με περισσότερες από 380 βαλκανικές και πάνω από 200 μη βαλκανικές ταινίες μικρού μήκους. Σε κάθε Φεστιβάλ καλούμε σκηνοθέτες, προσκεκλημένους ομιλητές, τους πρεσβευτές του BBB και τοπικούς εταίρους, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα κόμβο για παραγωγική δικτύωση και συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων. Στοχεύουμε στη δημιουργία μιας συνεχώς αυξανόμενης κοινότητας καλλιτεχνών, ερευνητών, δημοσιογράφων και συνεργατών. Ο επόμενος προορισμός του Φεστιβάλ είναι η Σμύρνη στην Τουρκία, που φιλοξενεί μεγάλη ιστορία και πολιτισμό, μια ζωντανή πόλη μπροστά στη θάλασσα που έγινε το κέντρο της δυναμικής ζωής, της ελεύθερης σκέψης και της τέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής ταινιών: www.balkansbeyondborders.eu

Facebook page (Balkans Beyond Borders) Twitter (BalkansBB) Instagram
Επικοινωνείστε μαζί μας στο info@balkansbeyondborders.eu

Σχόλια