Κορονοϊός: η κατάσταση που μας έφερε αντιμέτωπους με μία νέα πραγματικότητα, διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει έως τώρα.

Ήρθε κάτι αόρατο και έβαλε τα πάντα στη θέση τους. Ξαφνικά μειώθηκαν τα καύσιμα, η ρύπανση. Οι άνθρωποι έχουν τόσο ελεύθερο χρόνο που δεν ξέρουν καν τι να τον κάνουν, οι γονείς είναι με τα παιδιά τους στo σπίτι, η δουλειά δεν είναι πλέον προτεραιότητα, τα ταξίδια και η αναψυχή, επίσης. Ξαφνικά, σιωπηλά γυρίζουμε μέσα μας, καταλαβαίνουμε την αξία της λέξης αλληλεγγύη.

Σε μια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα, πλούσιοι και φτωχοί. Και ότι τα ράφια είναι άδεια και τα νοσοκομεία γεμάτα. Τα χρήματα και η ασφάλιση υγείας δεν έχουν καμία σημασία.

Στο γκαράζ ή στο parking βρίσκονται και τα ακριβά, μα και τα φθηνά και παλιά αυτοκίνητα. Χρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες για να καταλάβουμε την κοινωνική ισότητα, που φαινόταν ως μακρινή ουτοπία.

Ο φόβος εισέβαλε σε όλους.

Ας μας χρησιμεύσει αυτό τουλάχιστον για να συνειδητοποιήσουμε την αδυναμία του ανθρώπου.

Μα απόψε, πριν κοιμηθούμε, ας σκεφθούμε πως θα επιστρέψουμε εκεί έξω. Θα αγκαλιαστούμε ξανά και θα βρεθούμε όλοι μαζί. Όλα θα είναι μια ανάμνηση και η ομαλότητα θα φαίνεται σαν ένα αναπάντεχο και όμορφο δώρο. Θα αγαπήσουμε όλα όσα φαίνονταν ανιαρά ή μάταια μέχρι σήμερα.

Είναι κρίσιμη η περίοδος αυτή που βιώνουμε, για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, όπου ο εχθρός είναι αόρατος, αλλά όχι ανίκητος. Για να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης του κορονοϊού, θα πρέπει να ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες, να μην συνωστιζόμαστε και να μετακινούμαστε άσκοπα.

Θα πρέπει να επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και να κρατάμε αποστάσεις απο τους γύρω μας. Για την δική μας ασφάλεια και των συνανθρώπων μας θα πρέπει να μένουμε στο σπίτι#menoumespiti #menoume_spiti #μένουμεσπίτι #staythefuckhome


Θα ήταν τιμή για το κράτος μας να συνεισφέρει με το χρηματικό ποσό που επιθυμεί για την αγορά μασκών, οι οποίες θα δοθούν στα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα που έχουν ελλείψεις. Οι νοσοκομειακές κλίνες, έχουν ανάγκη αυτόν τον προστατευτικό εξοπλισμό λόγω του κορονοϊού. Ο ταλαντούχος επικοινωνιολόγος @Jerry Zagoritis οργάνωσε αυτόν τον έρανο. Παρακάτω θα βρείτε το link: 

https://www.gofundme.com/f/coronavirus-fundraiser4Greece?utm_source=customer&utm_medium=copy_link-tip&utm_campaign=p_cp+share-sheet&fbclid=IwAR2nlEEGxOKURdhSjGrJXP_1rkvWA4qkFTFo0940JdN9NkrQEbBAEe8RVLI

Αλλά και το Video:

 

Από την Στέφη Σταμπουλιάν

Σχόλια