Το γλυκό του Δούναβη δίνει ραντεβού με τους αναγνώστες στο κέντρο της πόλης

Το νέο βιβλίο της Μαριλένας Παππά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Θράκα

Οι εκδόσεις Θράκα μάς συστήνουν το νέο βιβλίο της συγγραφέως Μαριλένας Παππά, «Το γλυκό του Δούναβη». Πρόκειται για μία συλλογή δέκα μικρών ιστοριών από το κέντρο της Αθήνας, μέσα από τις οποίες η συγγραφέας επιχειρεί να σκιαγραφήσει τον σύγχρονο τρόπο ζωής μίας πόλης που αλλάζει, που γεννιέται και πεθαίνει διαρκώς.

Οι ήρωες του βιβλίου είναι απλοί, καθημερινοί, είναι τριαντάρηδες, άνθρωποι που ψάχνουν τον έρωτα, την ευτυχία, είναι άστεγοι στην παλιά Βουλή, είναι απελπισμένοι πίσω από μπαλκόνια στην Κυψέλη, είναι φυλακισμένοι σε γραφεία και συμβιβασμούς. Είναι γεμάτοι ανησυχίες και προσδοκίες για μία επερχόμενη ολοκλήρωση που αργεί, που ορθώνεται πάνω από την πλατεία Συντάγματος και την Οδό Κυδαθηναίων σαν ένα τεράστιο «σχεδόν».Το γλυκό του Δούναβη

Οι ήχοι της πόλης μπλέκονται με την απώλεια και τον έρωτα και δέκα πολύ προσωπικές ιστορίες που δίνουν  ραντεβού με τη βροχή, το φως, την παρακμή της Πατησίων, τη ζωή και τον θάνατο.

Ένα βιβλίο που μυρίζει Αθήνα, απώλεια κι έρωτα.

Βιογραφικό συγγραφέα:

 

Η Μαριλένα Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Είναι συγγραφέας και εικαστικός. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα και βιβλία για παιδιά.

 

Βιβλία του ιδίου:

(2016)    Παρέα με τον Ελύτη, Εκδόσεις Πηγή

(2012)    Ερωτικές καταλήξεις, Bookstars – Γιωγγαράς

(2012)    Ο κύκλος των χαμένων εποχών, Bookstars – Γιωγγαράς

(2012)    Φεγγαροκουταλιές, Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις

(2010)    Ο πλανήτης που χαμογελά, Χατζηλάκος Π.

Σχόλια