Οι καλύτερες θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα που αξίζει να δεις!

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και οι θεατρικές σκηνές έχουν αρχίσει ήδη να σηκώνουν αυλαία ξεδιπλώνοντας τα δυνατά χαρτιά τους. Τι καλύτερο να πάρεις την παρέα σου και να απολαύσετε τα θεάτρα να σφύζουν από ζωή. Να ταξιδέψεις σε άλλα μέρη και άλλες εποχές, με τα φώτα στα θέατρα να χαμηλώνουν, τις κόκκινες κουρτίνες να ανοίγουν και τους ηθοποιούς να είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στη σκηνή. Έτσι, παρακάτω σου συγκεντρώσαμε τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα!

1. Ωνάσης: Τα θέλω όλα

θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα

Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση μοιάζει με σύγχρονο παραμύθι και ως τέτοια έχει εξιστορηθεί εκατοντάδες φορές σε δημοσιεύματα από όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές μεταφορές ή ακόμη και βιβλία. Η ταραχώδης ζωή ενός “κοφτερού” μυαλού που “διάβασε” την εποχή του και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του 20ου αιώνα. Σε μία πολυτάραχη σε όλα τα επίπεδα επαγγελματική και προσωπική πορεία, συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής, και ταυτόχρονα συνδέθηκε και σημάδεψε τις εμβληματικότερες και διασημότερες γυναίκες της εποχής, όπως την Τίνα Λιβανού, την Τζάκι Κένεντι και τη Μαρία Κάλλας. Θάρρος και επιχειρηματικό ένστικτο, αυτό ήταν που τον χαρακτήριζε και που αποτέλεσε το δίπτυχο της επιτυχίας του.

Η παράσταση του Σταμάτη Φασουλή με θίασο 25 ηθοποιών, βασισμένη σε διεθνή βιβλιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες, θα αποτελέσει μια θεατρική απόδοση της ζωής του Ωνάση με όλα τα στοιχεία του γνήσιου θεάτρου. Δράση, σασπένς, ύβρη και κάθαρση.

Στο ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση ο Σταμάτης Φασουλής. Πρωταγωνιστούν Δήμητρα Ματσούκα, Κατερίνα Παπουτσάκη και Ευγενία Δημητροπούλου. Στο ρόλο του δαιμόνιου δημοσιογράφου που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του, ο Μέμος Μπεγνής.

Τον Ωνάση σε νεαρή ηλικία ερμηνεύει ο Αγησίλαος Μικελάτος.

Η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο Παλλάς μέχρι τις 15 Δεκέμβρη
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη: 19:00, Πέμπτη έως Σάββατο: 20:30, Κυριακή: 19:00

2. Τζάσμιν (2ος Χρόνος)

θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα

Στο Θέατρο Διάνα  πραγματοποιείται η παράσταση ‘ΤΖΑΣΜΙΝ”, που αποτελεί τη θεατρική εκδοχή του οσκαρικού αριστουργήματος του Γούντυ Άλλεν “BLUE JASMINE”, σε  σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Η Ελένη Ράντου, που ήθελε χρόνια να μεταφέρει στη σκηνή αυτό το τόσο σημαντικό σύγχρονο έργο, πήρε την έγκριση του ίδιου του Γούντυ Άλλεν για τη θεατρική της διασκευή, δίνοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία στη μεταφορά της περίφημης Blue Jasmine στο θέατρο.

Η υπόθεση αφορά σε μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, τη Τζάσμιν, η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ. Η απέχθεια της Τζάσμιν για τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν  στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το σενάριο του Γούντυ Αλλεν στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του Λεωφορείο ο Πόθος, περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Παντελής Δεντάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Θεόδωρος Σκυφτούλης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ορέστης Καρύδας

Η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο Διάνα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
: Τετάρτη και Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 20:30, Σάββατο 21:00 , Κυριακή 19:30.

3. Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη

θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα

Το έργο της Μιμής Ντενίση «Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη» ανεβαίνει στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το έργο είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel. Αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές και έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου. Tο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των στόχων του για την προβολή και διατήρηση της ελληνικής ιστορίας και της ιστορικής μνήμης, υλοποιεί ξανά μία μεγάλη παραγωγή με ζωντανή μουσική, πλούσια σκηνικά, κοστούμια εποχής και ρεαλιστικές βιντεοπροβολές, εκμεταλλευόμενο τις πολλαπλές δυνατότητες που δίνει η υπερσύγχρονη σκηνή της αίθουσας «Αντιγόνης» με τον μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα ψηφιακό οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων μας που επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σύνθετο έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας.

Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιώργος Αρμένης, Νικολέτα Βλαβιανού, Κατερίνα Γερονικολού, Μαρία Εγγλεζάκη, Λευτέρης Ελευθερίου, Δημήτρης Μακαλιάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Νίκη Παλληκαράκη, Όλγα Πολίτου, Δήμητρα Σιγάλα, Αναστασία Σκοπελίτη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Αντιγόνη Ψυχράμη

Η παράσταση θα παίζεται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη και Πέμπτη 19:00, Παρασκευή και Σάββατο 20:00, Κυριακή 18:30

4. Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει.

θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα

Τη νέα θεατρική σεζόν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωτοπορεί, δημιουργώντας μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση! «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει». Βασίζεται στην κωμωδία «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις» της Κάρολ Κριπ και ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας στο θέατρο Ζίνα.

Η σκηνοθετική ματιά του Βαδίμηρου Κυριακίδη «παντρεύει» το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Δίνει το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη ή δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της… στιγμής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό κάθε βράδυ να απολαμβάνει μια «διαφορετική» παράσταση. Οι αυτοσχεδιασμοί, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν αρμονικά προκαλώντας αστείρευτο γέλιο.

Πρόκειται για την παράσταση… «ύμνο» στην τοξική φιλία: το φθόνο, το ψέμα, την προδοσία και την υποκρισία, έννοιες τόσο γνωστές στις μέρες μας.

Η υπόθεση: Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο …φίλοι όπως πίστευαν.

Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄αυτούς.Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα… πουν όλα κατά πρόσωπο…

Κοινωνική σάτιρα με ανατροπές, απρόοπτα, πολλές αλήθειες και πολλές ευκαιρίες για γέλιο σε μια παράσταση που θα μείνει σε όλους αξέχαστη!

Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Δραγούμη, Κρατερός Κατσούλης, Ευαγγελία Μουμούρη

Η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο Ζίνα μέχρις τις 22 Δεκεμβρίου.
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη 19:30, Πέμπτη 20:00 Παρασκευή 21:00, Σάββατο,Κυριακή 18:00&21:00

5. Μάμα Ρόζα

Η σπαρταριστή κωμωδία του Andre Roussin παρουσιάζεται στο θέατρο Αλίκη σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου. 

Το έργο “La Mama” παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Theatre de la Madeleine, στο Παρίσι, το 1957. Είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αντόνιο Μπρανκάτι “Il Bell Antonio» και το 1960 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του Μάουρο Μπολονίνι με τον τίτλο «Ο ωραίος Αντόνιο».

Καπάτσα «Μαμά Ρόζα» γίνεται η Βίκυ Σταυροπούλου, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να σώσει το γόητρο του γιου της, ο οποίος μπορεί να έχει τη φήμη του γόη, αλλά αδυνατεί να εκπληρώσει τα συζυγικά του καθήκοντα και ο πεθερός απειλεί να διαλύσει το γάμο και να τον κάνει βούκινο! 

Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Φιλίππου, Σωκράτης Πατσίκας, Μαρίνος Κόνσολος, Κωνσταντίνα Κομμάτα κ.α.

Η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο Αλίκη μέχρι τις 20 Δεκέμβρη
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη, Κυριακή: 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 & 21:00

6. Η Παριζιάνα

παραστάσεις

Μία από τις πιο ωραίες ταινίες της Φίνος Φιλμ, η θρυλική «Παριζιάνα» ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι!

Η σπουδαία μουσική κωμωδία, του Γιάννη Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα, ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στους κινηματογράφους, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή με τον Αντώνη Λουδάρο, να υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης!

Η μοναδική Πελαζί, η μοδίστρα που όλοι αγαπήσαμε , με τη θρυλική ατάκα «Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως», έρχεται στο πρόσωπο της ξεχωριστής Μπέσυ Μάλφα να γράψει ξανά τη δική της σπουδαία ιστορία, σε μία παράσταση – υπερπαραγωγή που έχει «κεντήσει» μοναδικά ο Αντώνης Λουδάρος.

Παίζουν: Μπέσυ Μάλφα, Αντώνης Λουδάρος, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Τόνυ Δημητρίου, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιάννης Κρητικός, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Μαρτάκης  και η Έρρικα Μπρόγιερ.

Η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο «Broadway» μέχρις τις 29 Δεκεμβρίου!
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή 19:00

7. MUTE

παραστάσεις

Ένα έργο του Γιώργου Χρυσοστόμου που έρχεται να δώσει μια νότα διαφορετικότητας. Μια παράσταση χωρίς λόγια. Ένα βωβό one-man-show που βασίζεται στο σωματικό θέατρο.

Το έργο ουσιαστικά αποτελεί μια κλειδαρότρυπα, από την οποία μπορεί κάποιος να δει τι συμβαίνει σε όλα τα σπίτια. Η παράσταση είναι αποτέλεσμα παρατήρησης των ανθρώπων στο μετρό, στο δρόμο, στο λεωφορείο, που έχουν μάτια αλλά δεν κοιτάζουν, που έχουν αφτιά αλλά είναι “βουλωμένα”.

Η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο του Νέου Κόσμου μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη – Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:30

8. ΜAMA®

παραστάσεις

Το έργο της Marta Barcelo “Μαμά” παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Το Μαμά στηρίζεται στις ερμηνείες των δυο ηθοποιών που ερμηνεύουν τους βασικούς ρόλους του έργου, την μαμά και την κόρη. Η Ελένη Καστάνη ως μαμά και η Ευγενία Σαμαρά ως κόρη, συνυπάρχουν υπέροχα πάνω στην σκηνή και μας χαρίζουν ένα συλλεκτικό θεατρικό διαμαντάκι

Το έργο της Marta Barcelo αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα της σύγχρονης σκηνής του ισπανικού θεάτρου και μιλάει για την πανανθρώπινη σχέση μεταξύ μάνας και παιδιού.

Η παράσταση θα παίζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Δευτέρα- Τρίτη 21:15

Εσείς ποιές θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα θα επιλέξετε να παρακολουθήσετε φέτος;

Σχόλια