Τέσσερις τύποι γεννημένοι για να χάνουν, ένας γκάνγκστερ που ψάχνει ερωτική συντροφιά, μια απαγωγή και πολλά καψώνια.

Εν ολίγης “η ζαριά” του Peter Straughan έρχεται στο θέατρο Αγγέλων Βήμα με την σκηνοθετική πινελιά του Θοδωρή Βουρνά.

Το Frapress βρέθηκε στις πρόβες της ομάδας και με χαρά διαπίστωσε πως πρόκειται για μία από τις παραστάσεις της χρονιάς!

Με ένα καστ απόλυτα ταιριαστό, τέσσερις αταίριαστοι χαρακτήρες και ένας γκάνγκστερ υπόσχονται μια άκρως διασκεδαστική noir εμπειρία!

Ο Μάριος Δερβιτσιώτης όντας γκάνγκστερ γλύτωσε από την ανάκριση μου. Οι υπόλοιποι όμως λογοδότησαν κανονικά.

φωτογραφία Ρουμπίνη-Γεωργία Χονδρουδάκη

Γιώργος Μπανταδάκης: Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία που είναι τοποθετημένη κάπου στα 60s με 70s σε ένα παρακμιακό πορνοσινεμά όπου θαμώνες είναι γκάνγκστερ 20ης διαλογής. Κάναμε μια απαγωγή γιατί πιστεύαμε πως έτσι θα βγάλουμε χρήματα και θα βελτιώσουμε τη ζωή μας που πλέον έχει βαλτώσει.

Όλοι οι χαρακτήρες είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Εγώ κάνω τον Μουν που είναι ένας πολύπλευρος άνθρωπος. Από τη μία θέλει να πιάσει την καλή, από την άλλη θέλει η ζωή του να ναι μεσ΄την ασφάλεια και την ησυχία. Δεν του αρέσουν τα προβλήματα, οπότε όσο περιπλέκονται τα πράγματα τόσο αυτός τρομοκρατείται. Σε κάποιο σημείο προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απ΄έξω. Είναι ο πιο συναισθηματικός της παρέας, γι αυτό με ενδιαφέρει αυτός ο ρόλος και πιστεύω πως μου ταιριάζει.

Με τον Θοδωρή έχετε συνεργαστεί ξανά;

Όχι είναι η πρώτη φορά, παρόλο που γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, δεν είχε τύχει μέχρι τώρα. Πρόκειται για έναν άκρως δημιουργικό άνθρωπο που ότι κάνει το κάνει με κέφι και μεράκι. Με χαροποιεί ιδιαιτέρως που επιτέλους συνεργαζόμαστε.

Μανώλης Κλωνάρης: Εγώ παίζω τον Ρούμπεν. Ο Ρούμπεν, αδερφός του Μπένι, είναι ένας χαρακτήρας που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το ψέμα. Υπάρχουν πολλές φορές που αδυνατεί να καταλάβει τι είναι πραγματικότητα και τι όχι. Παρόλο που είναι κάπως προβληματικός είναι αυτός που σκέφτεται εξ αρχής το έγκλημα. Το κάνει όχι τόσο για τα χρήματα, όσο γιατί έχει ανάγκη να ξεφύγει από αυτήν την κατάντια. Πρόκειται για έναν ονειροπόλο που εκπνέει έναν ρομαντισμό ώσπου του γυρίζει το μάτι για τα καλά.

φωτογραφία Ρουμπίνη-Γεωργία Χονδρουδάκη

Αλέξανδρος Νταβρής: Εγώ κάνω τον Μπένι που είναι ο ιδιοκτήτης του πορνοσινεμά όπου διαδραματίζεται η ιστορία. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που παλεύει διαρκώς. Έχει φτιάξει μια επιχείρηση που όμως δεν είναι πολύ κερδοφόρα και προσπαθεί να επιβιώσει. Το παίζει αρχηγός της παρέας και θέλει να διευθύνει τα πράγματα ακόμα και όταν πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

φωτογραφία Ρουμπίνη-Γεωργία Χονδρουδάκη

Τάκης Παρασκευόπουλος: Εγώ παίζω τον Μπεκ που είναι κάπως τυχοδιώκτης. Προσπαθεί να κάνει τον μάγκα, χωρίς όμως να είναι. Θέλει να παίρνει πράγματα πάνω του, αλλά στην τελική δε θέλει και τίποτα.

φωτογραφία Ρουμπίνη-Γεωργία Χονδρουδάκη

Πιστεύεις σου ταιριάζει ο ρόλος του τυχοδιώκτη;

Κοίτα στην εποχή που ζούμε και με το επάγγελμα που έχουμε επιλέξει να κάνουμε επί της ουσίας τυχοδιώκτες είμαστε! Οπότε ναι, μου ταιριάζει ο ρόλος του τυχοδιώκτη.

Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και με τους ακόλουθους συντελεστές:

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σπύρος Σιακαντάρης

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα-Χριστίνα Πανοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Αγιαννίτης

Φωτογραφίες: Ιάσονας Κονταίος

Γραφιστικά: Γιώργος Γιαννίμπας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάριος Δερβιτσιώτης, Μανώλης Κλωνάρης, Γιώργος Μπανταδάκης, Αλέξανδρος Νταβρής, Τάκης Παρασκευόπουλος

Eυχαριστούμε την Ρουμπίνη-Γεωργία Χονδρουδάκη για τη βοήθειά της στις πρόβες, την Διονυσία Κωνσταντίνου για το μακιγιάζ της φωτογράφισης και τον Τάσο Κοσμίδη για τα trailer της παράστασης.

Από 14 Οκτωβρίου 2019, κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο), 5€ (ατέλεια)

Διάρκεια 80 λεπτά

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Τηλεφωνικά στο 210-5242211 & Ηλεκτρονικά στο www.aggelonvima.gr

ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια (πίσω από το Εθνικό Θέατρο Τσίλλερ)

Σχόλια