Η παράσταση, Ωνάσης: Τα θέλω όλα, έρχεται και θα συζητηθεί…

Με την πολυαναμενόμενη παραγωγή που θα συζητηθεί, Ωνάσης: Τα θέλω όλα, θα ξεκινήσει η θεατρική σεζόν 2019-20, με τις Θεατρικές Σκηνές να παρουσιάζουν για πρώτη φορά παγκοσμίως στο Θέατρο Παλλάς, ένα πρωτότυπο έργο για τη ζωή ενός Έλληνα που σφράγισε με τη διεθνή του πορεία το 2ο μισό του 20ου αιώνα, του Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Σταμάτης Φασουλής υπογράφει και σκηνοθετεί την παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω όλα», που θα αποτυπώσει θεατρικά την προσωπικότητα και τη δράση ενός ανθρώπου που αποτέλεσε και αποτελεί έως και σήμερα το σημείο αναφοράς του επιχειρείν και έζησε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, όντας ιδιοκτήτης μιας πλωτής -και όχι μόνο- αυτοκρατορίας.

Η ζωή του ”ανθρώπου πέρα από τα ανθρώπινα”, οπαδού της μη ”λάθε βιώσας” φιλοσοφίας, μοιάζει με σύγχρονο παραμύθι και ως τέτοια έχει εξιστορηθεί από εκατοντάδες δημοσιεύματα από όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές αναφορές ή ακόμη και βιβλία. Η ταραχώδης ζωή ενός ”κοφτερού” μυαλού που ”διάβασε” την εποχή του και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του 20ου αιώνα. Σε μια πολυδιάστατη σε όλα τα επίπεδα επαγγελματική και προσωπική πορεία, συγκρούστηκε αλλά και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής, και ταυτόχρονα σημάδεψε τις διασημότερες και εμβληματικότερες γυναίκες της εποχής, όπως την Τίνα Λιβανού, την Τζάκι Κένεντι και την Μαρία Κάλλας. Θάρρος και επιχειρηματικό ένστικτο: το δίπτυχο που τον ανέσυρε από τη ”φωτιά” της Μικρασιατικής καταστροφής και τον οδήγησε στην κορυφή του κόσμου.

Η παράσταση του Σταμάτη Φασουλή αποτελούμενη από έναν θίασο 30 ηθοποιών, βασισμένη σε διεθνή βιβλιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες, θα αποτελέσει μία θεατρική απόδοση της ζωής του κοσμοπολίτη κροίσου με όλα τα στοιχεία του γνήσιου θεάτρου. Δράση, σασπένς, ύβρη και κάθαρση.

Σταμάτης Φασουλής (Αριστοτέλης Ωνάσης): «Εκεί που φοβάμαι τον Ωνάση, εκεί με θέλγει αφόρητα»
Δήμητρα Ματσούκα (Τζάκι Κένεντι): «Καλούμαι να υποδυθώ ένα πρόσωπο που δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας, τα πράγματα είναι εύκολα και δύσκολα μαζί»
Κατερίνα Παπουτσάκη (Μαρία Κάλλας): «Προσπαθώ να προσεγγίσω αυτή την προσωπικότητα μα σεμνότητα και αγάπη»
Ευγενία Δημητροπούλου (Τίνα Λιβανού): «Προτιμώ να μιλήσω με το αποτέλεσμα της παράστασης
Αγησίλαος Μικελάτος (Ωνάσης σε νεαρή ηλικία): «Θα υποδυθώ τον Ωνάση κατά τη νεαρή του ηλικία έως το γάμο του με την Τίνα Λιβανού»
Μέμος Μπεγνής (Δαιμόνιος συγγραφέας που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του Ωνάση): «O ρόλος που κάνω δεν είναι υπαρκτός. Δεν υποδύομαι τον Λυμπερόπουλο»

Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνει μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών (αλφαβητικά): Αγοραστού, Αθητάκης, Ανθόπολους, Γαβριλούκ, Γεραπετρίτης, Γκοτσόπουλος, Δελαγραμμάτικας, Καραμπέτσης, Κέμπελης, Λόυμπα, Μελίδου, Ντούπης, Κατμετζής, Πολυκανδρίτου, Ρουσσινού, Σκαρλάτου, Σταυρακούδης, Τσόγκα, Φαλελάκης, Χριστοφυλλάκης

Για το άρτιο αποτέλεσμα της παράστασης δουλεύουν οι: Γαβαλάς, Μαραβέγιας, Ευαγγελινός, Βαχλιώτη, Παυλόπουλος, Σαχπεκίδης, Καβαλλιεράκης

Προπώληση από τη http://www.viva.gr

πηγή: Συνέντευξη Τύπου «Ωνάσης: Τα θέλω όλα»

Σχόλια