Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ ετοιμάζεται να κάνει το γνωστό του μπάνιο μέσα στις χρυσές του δεκάρες.

Τραγουδάει και μέσα σε μία στιγμή ηρεμίας, ξεχνάει τους εχθρούς που παραμονεύουν να τον πετύχουν σε μία στιγμή αφηρημάδας.

Όπως την άσπονδη εχθρό του, γένους θηλυκού, ονόματι Μάτζικα. Παραμονεύει πάντοτε, έτοιμη να αρπάξει την τυχερή του δεκάρα, αυτή που εκείνος τόσο αγαπάει. Ακόμα και αν στην αρχή όλα της πάνε καλά, πάντοτε στο τέλος η ζωή θα ανατρέψει τα πονηρά της σχέδια. Ακόμα όμως και αν ο Σκρουτζ δείχνει αφηρημένος, η εμπειρία του και η διαρκής επαγρύπνηση, δεν τον αφήνουν ποτέ.

Μάτζικα Ντε Σπελ η άσπονδη εχθρός του Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Η Μάτζικα Ντε Σπελ, η άσπονδη εχθρός του Σκρουτζ, είναι αποκύημα της φαντασίας του Καρλ Μπαρκς, ο οποίος την εμπνεύστηκε από τη διάσημη ηθοποιό Σοφία Λόρεν.

Η Μάτζικα Ντε Σπελ, η άσπονδη εχθρός του Σκρουτζ, είναι αποκύημα της φαντασίας του Καρλ Μπαρκς, ο οποίος την εμπνεύστηκε από τη διάσημη ηθοποιό Σοφία Λόρεν. Δημιουργήθηκε το 1961 και αποτελεί μία από τις χειρότερες εχθρούς του Σκρουτζ. Πρόκειται για μία πανούργα μάγισσα με καταγωγή από την Ιταλία. Είναι αδίστακτη και προβαίνει σε απελπισμένες και μάταιες προσπάθειες, επιθυμώντας διακαώς να κλέψει την τυχερή δεκάρα του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Έχει σκοπό να τη λιώσει στα λάβα του Βεζούβιου και να δημιουργήσει ένα φυλαχτό το οποίο θα μετατρέπει τα πάντα σε χρυσάφι.

Όμως, όλα της τα σχέδια πάντοτε στο τέλος αποτυγχάνουν. Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ πάντοτε καταφέρνει να τη φέρει προ εκπλήξεως, σε συνδυασμό με τις μαγικές εφευρέσεις του Κύρου Γρανάζη, οι οποίες αντιστρέφουν όλα της τα σχέδια.

Μάτζικα Ντε Σπελ η άσπονδη εχθρός του Σκρουτζ Μακ Ντακ

Η Μάτζικα έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 1961, στην ιστορία το Άγγιγμα του Μίδα, στο περιοδικό Uncle Scrooge. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε το 1968, στο τεύχος 125 του περιοδικού Μίκυ Μάους. Ο Καρλ Μπαρκς την εμφάνισε σε πολλές ιστορίες του: Ο Βαλεντίνος της Δεκάρας, Το Γυάλινο Θησαυροφυλάκιο, Το Τρελό Κοράκι, Μια Παλαβή Οδύσσεια, Για Μια Παλιά Δεκάρα, Οι Χρυσές Χήνες, Τα Πολλά Πρόσωπα της Μάτζικα Ντε Σπελ     

Η πρώτη εμφάνιση της Μάτζικα

Έχει πιστό σύντροφο ένα κοράκι, τον Πόε, ενώ μισεί τα σκόρδα καθώς την αποπροσανατολίζει και την κάνει να χάνει τις δυνάμεις της. Στην Ιταλία είναι ιδιαίτερα αγαπητή εξαιτίας της καταγωγής της.

Ακόμα και αν ανήκει στους ”κακούς” των κινουμένων σχεδίων, δεν μπορείς να μην την αγαπήσεις. Και μόνο για το πείσμα της, αξίζει!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Σχόλια