Σίγουρα οι περισσότεροι έχουμε ακούσει αυτόν τον καιρό την αναφορά στο Off The Hook festival. Δικαίως.

Το μεγαλύτερο χιπ χοπ φεστιβάλ, Off The Hook Festival, του καλοκαιριού ανοίγει τις πύλες του και μας καλεί να γίνουμε θεατές της μοναδικής αυτής εμπειρίας.

Η διήμερη γιορτή που θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηνών, στις 5 και 6  Σεπτεμβρίου. Ένα line up από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους και τις ρίμες τους.

Τι ξεχωριστό έχει όμως το Off The Hook Festival ;

1. Το διεθνές line up δεν περνάει απαρατήρητο

Το πρώτο διήμερο οι Ocean Wisdom (UK), Snowgoons (GER), Blabbermouf (NL) και M-Dot (USA), προσγειώνονται πάνω στη σκηνή, ανοίγοντας τα εγχώρια όρια του χιπ χοπ και φέρνοντας σε επαφή τους θεατές με καινούργια μουσική γνώση. Βέβαια, για όσους τους γνωρίζουν ήδη, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να τους απολαύσουν και ζωντανά.

2. RNS: Έκτακτο ανακοινωθέν

Το χιπ χοπ συγκρότημα που έχει καθιερωθεί ήδη απ’ τα 00s, έρχεται να ραπάρει πάνω στη σκηνή του Off The Hook Festival. Το fan base των RNS είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλο και η επιτυχία κάθε δίσκου τους είναι δεδομένη. Οι Supreme, Buffalo Bill, DJ Cutbrawl, Αδέσποτο, Θύτης, Pero και Κανών είναι έτοιμοι να ραπάρουν για το κοινό τους.

3. Social Waste

Αυτή η ταλαντούχα παρέα που ξεκίνησε το 1999 απ’ το Ηράκλειο Κρήτης άφησε το στίγμα της στην ελληνική χιπ χοπ κουλτούρα. Όχι μόνο οι ρίμες τους είναι βαθιά κοινωνικοπολιτικές αλλά και η μουσική τους προσέγγιση είναι ξεχωριστή, καθώς συνδυάζουν το  χιπ χοπ με παραδοσιακούς ήχους και όργανα της Μεσογείου. Σίγουρα ένα συγκρότημα που επάξια έχει κερδίσει θέση ανάμεσα στον κόσμο του χιπ χοπ.

4. To line up δεν τελειώνει εδώ

Οι Complex, Bloody Hawk, Iratus, Ζωγράφος x Wise, Ραμμένος Άσσος και Lobo Amarillo, θα συμπληρώσουν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ. Το ελληνικό ραπ κοινό θα έχει τη χαρά να μετέχει σ’ αυτό το πολυφωνικό μουσικό χαλί, όπου οι φωνές του δρόμου ενώνονται απ’ άκρη σ’ άκρη.

5. Το χιπ χοπ στην Ελλάδα

Το χιπ χοπ είναι απ’ τα δημοφιλέστερα είδη μουσικής της γενιάς μας. Οι αναφορές στα κοινωνικοπολιτικά θέματα, στην Ελλάδα της κρίσης, στον κόσμο του περιθωρίου, καθιστούν αυτή τη μουσική βαθιά ριζοσπαστική.

Off the Hook Festival

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι περισσότεροι νιώθουμε και εκφραζόμαστε μέσα από τις ρίμες αυτές. Το Off the Hook Festival κάνει επομένως κάτι πολύ σημαντικό. Συγκεντρώνει πολλούς από αυτούς τους καλλιτέχνες και ανεβάζει τον ήχο της γενιάς μας πάνω στη σκηνή για να τον απολαύσουμε.

Και όσα γράφηκαν είναι μόνο για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ. Η δεύτερη, επιφυλάσσει ΛΕΞ, Lady Leshurr, ΤΖΑΜΑΛ και άλλους.

Ακόμα να πάρεις εισιτήριο;

Σχόλια