Στις 5 και 6 Σεπτέμβρη η Τεχνόπολή θα κουνιέται στους rap ρυθμούς του Off the Hook festival!

Τη πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη η Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το Off the Hook festival. Ο μαγικός αριθμός των 23 σχημάτων και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνθέτει το εκρηκτικό line up του φεστιβάλ, το οποίο είναι μοιρασμένο σε 2 ημέρες γεμάτες αγνό hip hop! Με σημείο αναφοράς την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, δηλαδή την δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, ας εξετάσουμε γιατί κάποιος δεν πρέπει να να χάσει το Off the Hook festival!

Off The Hook Festival

1. Επειδή R. A. the Rugged Man

Ο R. A. είναι ο αγαπημένος rapper των αγαπημένων σας rapper και μπορώ να βρω αρκετούς να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ακούραστος στα 45 του, ο άνθρωπος που είχε τα κότσια να πει στα 90s “Every record label sucks d*ck” και να συνεχίσει ανεξάρτητος, είναι ένα ζωντανός underground θρύλος.

Πέραν του βιογραφικού βαρέων βαρών που έχει, οι ζωντανές του εμφανίσεις είναι εκρηκτικές, καθώς εκπέμπει μία μοναδική ενέργεια και έχει άψογη επικοινωνία με το κοινό. Έχουμε να τον δούμε στην Ελλάδα από το 2014 και με νέο άλμπουμ στα σκαριά, έχουμε αρκετά να περιμένουμε από την εμφάνιση του στην δεύτερη μέρα του Off the Hook festival!

2. Επειδή τα Hip Hop φετιβάλ είναι είδος προς εξαφάνιση

Την στιγμή που η Hip Hop είναι η νούμερο ένα μουσική παγκοσμίως και πολλά ελληνικά groups μετράνε εκατομμύρια views και plays σε Youtube και Spotify, αλλά και συνεχόμενες sold out συναυλίες, η έλλειψη ενός φεστιβάλ που να προβάλει τόσο την μουσική όσο και την κουλτούρα, είναι τουλάχιστον αποητευτική.

Το θρυλικό Thessaloniki Hip Hop Festival έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό πίσω του και με εξαίρεση το χειμερινό Hip Hop Smile Festival, λείπει ένα σταθερό “ραντεβού” της hip hop σκηνής. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς βλέπουμε μόνο πυροτεχνήματα που αντέχουν το πολύ δύο χρόνια. Με την κατάλληλη στήριξη το Off the Hook festival θα μπορούσε να προσφέρει αυτή την σταθερότητα που χρειάζεται τόσο στη μουσική όσο και στην κουλτούρα.

3. Επειδη Λεξ, Τζαμάλ και Μικρός Κλέφτης

Στις 14 του περασμένου Ιούνη ο Λεξ κατάφερε να γράψει ιστορία μαζεύοντας πάνω από 10.000 άτομα στο Θέατρο Πέτρας. Η επιτυχία της “Φαβέλας” του Τζαμάλ από το 2015 κρατάει ακόμα. Ο Μικρός Κλέφτης έκανε 2 sold out στο Gagarin στην παρουσίαση του “Βασιλιάδες του Τίποτα”.

Και τώρα τους έχουμε και τους τρεις μαζί σε ένα stage την ίδια μέρα! Και όσο όλοι οι fan των Βορείων Αστεριών κάνουν παρακάλια για μία εμφάνιση έκπληξη του Ζήνων και ένα, έστω ένα, κομμάτι από τα παλιά τόσο οι προσδοκίες για μία επανένωση ανεβαίνουν. Απίθανο; Μπορεί. Ακατόρθωτο; Όχι. Μένει να δούμε τι θα συμβεί επί σκηνής…

4. Επειδή δεν υπάρχουν μικρά ονόματα

Σε κάθε φεστιβάλ υπάρχει μία άτυπη ιεραρχία σε μεταξύ των συμμετεχόντων, η οποία συνήθως καθορίζεται από το μέγεθος των γραμμάτων αλλά και την θέση στην αφίσα. Βέβαια στο Off the Hook τα μικρά ονόματα δεν είναι και τόσο μικρά… Ο rookie Vlospa έχει δείξει πως μπορεί να διαχειριστεί τον κόσμο άνετα, Mr. Emor και Sadomas είναι παλιοί γνώριμοι στην φάση και η mi55t είναι μια “ήρεμη δύναμη” on stage. Αναμφίβολα το “ζέσταμα” της δεύτερης ημέρας του festival δεν θα αργήσει να μας “ψήσει”!

5. Επειδή είναι Noiz και Dynasty

Το hip hop κοινό στην Ελλάδα, ξέρει πολύ καλά πόσα χρωστάει στην Noiz Productions. Μετρώντας πλέον 16 χρόνια στον χώρο και άπειρες συναυλίες. το όνομα της Noiz Productions εγγυάται μία ποιότητα διεξαγωγής και οργάνωσης που πολλές άλλες εταιρίες ζηλεύουν.

Πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχής της, πάντα με σεβασμό προς το κοινό αλλά και την ίδια τη μουσική και πάντα με άψογα σχεδιασμένα event που αποζημίωσαν ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήταν σχεδιασμένα. Προσωπικά όταν βλέπω αυτό το όνομα είμαι σίγουρος πως το event που θα παρευρεθώ θα είναι προσεγμένο στην εντέλεια. Οπότε ναι, άπειρο σεβασμό σε Noiz!

Την οργάνωση του Off the Hook festival συνυπογράφει η Dynasty Group Athens AKA η εταιρία με το βαρύτερο ρόστερ στην Ελλάδα. Με εμπειρία που ξεπερνά τα 10 χρόνια, η Dynasty βρίσκεται πίσω από τα περισσότερα live των μεγάλων ονομάτων του ελληνικού hip hop, πολλά εκ των οποίων sold out! Η συνεργασία των δύο groups μπορεί να δημιουργεί μόνο θετικές προσδοκίες για την διοργάνωση του Off the Hook festival!

Σχόλια