Φτιάξε το δικό σου παγωτό και απόλαυσέ το με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Το παγωτό αποτελεί το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Πολλοί όμως το θεωρούν το γλυκό με τις περισσότερες θερμίδες, καθώς δεν μπορείς να υποψιαστείς εύκολα πόσες θερμίδες μπορεί να κρύβει κάτω από την υπέροχη γεύση του.

Για τον λόγο αυτό σου έχω μια συνταγή χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες.

Είσαι έτοιμοοος;

Υλικά

  • 250 γραμ. σαντιγί
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γραμ. γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • βανίλια

Εκτέλεση

Ούτε εσύ ο ίδιος θα φανταζόσουν ποτέ ότι αυτός ο μικρός πειρασμός μπορεί να φτιαχτεί τόσο εύκολα και γρήγορα.

Let’s start:

Ρίχνουμε μέσα στο μίξερ τα 250gr σαντιγί και τα χτυπάμε ώστε να αφρατέψουν για περίπου 5 λεπτά.

Στην περίπτωση που θεωρείς τον εαυτό σου χρυσοχέρη και δεν καταδέχεσαι να πάρεις από το σούπερ μάρκετ έτοιμη σαντιγί το μυστικό είναι αυτό:

Αγόρασε κρέμα γάλακτος –attention: όχι με χαμηλά λιπαρά (ή την κάνουμε την αμαρτία ή όχι)- και ξεκίνα να την χτυπάς στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Βουαλά! Σπιτική συνταγή σε μόλις 5 λεπτά.

Στη συνέχεια αφού αφρατέψει η σαντιγί προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέτουμε σιγά σιγά το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ.

Γιατί;

Κάνε το πείραμα και θα καταλάβεις τον λόγο που κατεβάζουμε την ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

Στο σημείο αυτό το παγωτό σου έχει ήδη παρασκευαστεί και σε περίπτωση που θες να ρίξεις μέσα ξηρούς καρπούς, νυφάδες κουβερτούρας, λίγη μερέντα ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς αυτή είναι η σωστή στιγμή.

Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε το μείγμα μέσα σε ένα τάπερ και να το βάλουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να αρχίζει να πήζει.

Μετά από μια ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξαναανακατεύουμε για 5 λεπτά ώστε να αφρατέψει, με ένα μίξερ.

Τοποθετούμε ξανά το μείγμα στο τάπερ και το αφήνουμε στη κατάψυξη για περίπου 10-12 ώρες.


Έλα παραδέξου το, ούτε εσύ μπορούσες να φανταστείς πόσο εύκολα παρασκευάζεται το παγωτό γι’ αυτό έχεις κάνει πλούσιο το σούπερ μάρκετ και το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου.

Τώρα λοιπόν που έμαθες πως θα καταπλήξεις τα πλήθη με το σπιτικό σου παγωτό θέλω μια χάρη. Μόλις το φτιάξεις κάνε μια ανάρτηση στα social με τα hashtag #Frapress #Frapresspagoto. Όχι τίποτα άλλο να σε καμαρώσουμε και εμείς!

Καλό Καλοκαίρι!

Σχόλια