Μια ομάδα που έφερε το ραδιόφωνο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και αξίζει να τη μάθεις!

Tον Φεβρουάριο του 2013 δημιουργήθηκε μία ομάδα με πρωτοβουλία των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία άρχισε να ασχολείται με τη διαχείριση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του Φοιτητικού Ιντερνετικού Ραδιοφώνου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας “yUTH-Radio”, καθώς και με παράλληλες δραστηριότητες που απευθύνονται σε φοιτητές, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.

Στόχο του φοιτητικού ραδιοφώνου αποτελούσε και αποτελεί η επικοινωνία, η δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, η προαγωγή των ενδιαφερόντων των φοιτητών, η ενημέρωση και φυσικά η ψυχαγωγία με γνώμονα την αγάπη για τη μουσική και το ραδιόφωνο.

Ενώ η συμμετοχή στην ομάδα των ραδιοφωνικών παραγωγών αποτελούσε αρχικά πλεονέκτημα των φοιτητών του Τμήματος Χωροταξίας, η απήχηση που απέκτησε το 2015 στη φοιτητική, κι όχι μόνο, κοινότητα του Βόλου, οδήγησε στο να δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν φοιτητές και των υπολοίπων τμημάτων της πόλης ενώ σήμερα μέλη της ομάδας αποτελούν και φοιτητές τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύουν σε άλλες πόλεις, όπως η Καρδίτσα ή η Λαμία.

Στα 6 χρόνια λειτουργίας του έχουν ακουστεί πάνω από 150 φωνές ραδιοφωνικών παραγωγών σε εκπομπές ποικίλου είδους.

Επίσης, ο σταθμός έχει λάβει συμμετοχή στο θεσμό “World College Radio Day” δύο φορές, έχει δημιουργήσει αρθογραφικό site και έχει οργανώσει φοιτητικά party, μέρη των εσόδων των οποίων έχουν διατεθεί μεταξύ άλλων στο Ορφανοτροφείο Βόλου, το Στέκι Μεταναστών και την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου. Τα εν λόγω party έχουν αποκτήσει αναγνωρισιμότητα από τη φοιτητική κοινότητα, γεγονός το οποίο οδήγησε στην καθιέρωση και την κατάταξη αυτών ανάμεσα στα πιο δημοφιλή φοιτητικά party της πόλης.


Το yUTH-Radio συμμετέχει επίσης στο Πανελλαδικό Δίκτυο Πανεπιστημιακής & Φοιτητικής Ραδιοφωνίας και έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο του τη μετάδοση στα FM και όλη τη Θεσσαλία.

Για να συντονιστείτε στο yUTH-Radio ή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους παραγωγούς, τις εκπομπές και ό,τι άλλο επιθυμείτε πατήστε εδώ ή επισκεφτείτε τη σελίδα του σταθμού στο Facebook.

Σχόλια