Σκοπός των ημερίδων των UNIque Days είναι να παρουσιάσουν στους μαθητές, σχολές και πανεπιστήμια, παρέχοντας τους τον κατάλληλο ακαδημαϊκό προσανατολισμό, ώστε να επιλέξουν συνειδητά το μελλοντικό αντικείμενο σπουδών τους.

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, του ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του γραφείου Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


UNIque Day Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Η πρώτη UNIque Day για φέτος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, εντός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου) και αφορούσε τις Πολυτεχνικές & STEM σχολές.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις 9 σχολές του Ε.Μ.Π. από φοιτητές τους, αλλά και για τις Σχολές της Πληροφορικής (Ε.Κ.Π.Α, Ο.Π.Α., Πα.Πει), το Φυσικό (Ε.Κ.Π.Α), το Χημικό (Ε.Κ.Π.Α), το Μαθηματικό (Ε.Κ.Π.Α) και των Ψηφιακών Συστημάτων (Πα.Πει.). Παράλληλα, γνώρισαν φοιτητικά Projects εθελοντικού χαρακτήρα και ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας των φοιτητικών ομάδων αυτών μέσα στο Πολυτεχνείο.

Φέτος, επιλεγμένα φοιτητικά projects διέθεταν και διαδραστική παρουσίαση της δουλειάς τους ανοιχτή προς όλους τους μαθητές. Στο τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν σε δύο προσομοιώσεις εργαστηρίων ανάλογα με τις σχολές που τους ενδιέφεραν.

Ταυτόχρονα, οι γονείς έλαβαν τη δική τους ενημέρωση μέσα από ένα Parent Session για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Συνολικά ενημερώθηκαν 650 μαθητές και 150 γονείς. Αλλά και γνώρισαν νέους, προπτυχιακούς και απόφοιτους του ΕΜΠ, που καινοτομούν στην Ελλάδα της κρίσης. Μπόρεσαν, έτσι, να κατανοήσουν πόσες ευκαιρίες μας προσφέρει σήμερα ένα ελληνικό ακαδημαϊκό ίδρυμα σαν το ΕΜΠ.


Η Κρίνα Κορδατζάκη, φοιτήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της UNIque Day του Πολυτεχνείου ανέφερε:

“Οι Unique Days μου υπενθυμίζουν πόσο μεγάλη δύναμη μπορούν να έχουν οι φοιτητές, οι οποίοι εθελοντικά οργανώνουν κάτι τόσο όμορφο και σημαντικό για τους μαθητές της χώρας μας. Συμμετέχοντας στην ημερίδα μας, παίρνουν εφόδια με τα οποία θα χτίσουν το μέλλον τους.

Συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά στις Unique Days ως μέλος της οργανωτικής, θέλω να περάσω μέσω αυτής της ανάρτησης το μήνυμα ότι, αν και ακούγεται δύσκολο, κάποιες φορές το να οργανωθεί μια τόσο μεγάλη ημερίδα και να συντονιστούν πάνω από 100 εθελοντές, το αποτέλεσμα επιβραβεύει κάθε κόπο! Τα χαμόγελα των παιδιών, καθώς έφευγαν από εμάς, ήταν το μεγαλύτερο ευχαριστώ για όλη την προσπάθειά μας.”


Μαθητές & Φοιτητές στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΕΜΠ κατά τις εναρκτήριες ομιλίες.
Μαθητές & Φοιτητές στο Κτίριο Διοίκησης ΕΜΠ όπου ήρθαν σε επαφή με τα φοιτητικά Project.

UNIque Day Ανθρωπιστικών Σπουδών

Η δεύτερη UNIque Day 2019 έλαβε χώρα στο Alba Graduate School στην Αθήνα, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 και αφορούσε σχολές των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Συγκεκριμένα, στην ημερίδα έλαβαν μέρος οι σχολές: Νομική (Ε.Κ.Π.Α.), Πολιτικές Επιστήμες (Ε.Κ.Π.Α.), Ψυχολογία (Ε.Κ.Π.Α.) και Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πάντειο & Πα.Πει.). Συνολικά, ενημερώθηκαν 100 μαθητές από 40 φοιτητές των παραπάνω σχολών. Ενδεικτικά ένας μαθητής είχε την ευκαιρία να λύσει το δικό του νομικό πρακτικό, να εξερευνήσει ψυχικές διαταραχές και να διαχειριστεί μία παγκόσμια κρίση.


Η Αλεξάνδρα Σιδηροπούλου, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και υπεύθυνη της ομάδας σχεδιασμού των workshops για την ημερίδα των Ανθρωπιστικών σπουδών δήλωσε:

“Οι Unique Days αντιπροσωπεύουν τη νεανική πρωτοβουλία, τη συνεργασία, την δημιουργικότητα, το φιλικό περιβάλλον, την αυτοβελτίωση, την πίστη ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν έναν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Δεύτερη χρονιά φέτος και ως μέλος της οργανωτικής ομάδας, αντιλήφθηκα πόσο προσοδοφόρα είναι αυτή η δράση. Αφενός για τους μαθητές, καθώς τους επιλύονται βασικά ερωτήματα για τα ακαδημαϊκά τους χρόνια και αποκτούν ερεθίσματα για τις μελλοντικές τους αποφάσεις.

Αφετέρου για τους ίδιους τους φοιτητές, που επαναπροσδιορίζουν το λόγο που επέλεξαν το αντικείμενο σπουδών τους. Έτσι, αισθάνονται πιο ολοκληρωμένοι και σίγουροι για τους εαυτούς τους”.


Παρουσιάσεις των σχολών των Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Alba Graduate Business School 1.

Παρουσίασης του Workshop Νομικής Σχολής.
Μαθητές που συμμετέχουν στο Workshop της Νομικής Σχολής.

UNIque Day Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η τελευταία ημερίδα κατά σειρά για φέτος, αφορούσε τις σχολές και τα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και φιλοξενήθηκε στον χώρο του ACEin του Ο.Π.Α..

Ονομαστικά, τα τμήματα που συμμετείχαν είναι: Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης & Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Σχολή Οικ. Επιστημών), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων) και τέλος Τμήμα Στατιστικής (Σχολή Επιστημών & Τεχνολογίας της Πληροφορίας). Συνολικά, ενημερώθηκαν 150 μαθητές.

Όλες οι ημερίδες διοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από 200 φοιτητές των σχολών αυτών με μοναδικό σκοπό να παρουσιάσουν σε μαθητές τις σχολές τους.  Όπως δήλωσε η Θεοδώρα Παπακωνσταντίνου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

“Οι UNIque Days είναι αυτό που χρειαζόμουν εγώ όταν ήμουν μαθήτρια, γι’ αυτό και θέλησα να συμμετέχω για πρώτη φορά πέρυσι. Ο ενθουσιασμός των μαθητών για όσα μάθαιναν και η επιθυμία τους να γνωρίσουν τις σχολές με έκαναν να αγαπήσω την Unique Minds. Για όλα όσα προσφέρει θέλω να συμβάλω ακόμα περισσότερο σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχοντας και για 2η χρονιά.”


Προσέλευση μαθητών στον χώρο του ACEin στο Οικ. Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρουσίαση Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας στους μαθητές.

Παρουσίαση Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων στους μαθητές.

Σχετικά με το διοργανωτή:

Η Unique Minds είναι ο πρώτος οργανισμός που στοχεύει στον Ακαδημαϊκό Προσανατολισμό μαθητών. Δηλαδή, στο να παρουσιάσει τα πανεπιστήμια και τις σχολές τους στο μαθητή, ώστε να αποφασίσει έχοντας πλήρη και ολοκληρωμένη άποψη, τι θέλει να σπουδάσει.

Έχει ιδρυθεί από φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και απαρτίζεται αποκλειστικά από εθελοντές φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της μπορείτε να επισκεφθείτε το site: www.uniqueminds.gr ή το Official Facebook Page της: Unique Minds GR.


Οι Χορηγοί των φετινών UNIque Days ήταν οι εξής:

Χρυσοί Υποστηρικτές: Raycap, Ελληνικά Πετρέλαια

Απλοί Υποστηρικτές: Ερυθρός Σταυρός, Compass Services

Υλικοτεχνικοί Υποστηρικτές: Σερμαΐδης, ΕΨΑ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Grobotronics

Χορηγοί Επικοινωνίας: Eduadvisor.gr, E-paideia, Hellenic Youth Participation, Frapress.gr, IGN Greece, Skywalker.gr, Panelladikes24, PC Magazine Greece, Star.gr, Stentoras.gr, Μελωδία 106.6

Σχόλια