Οι τεχνικές πρόβες ολοκληρώθηκαν, τα προγνωστικά άλλαξαν ριζικά και το άγχος έχει χτυπήσει κόκκινο!

Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές πρόβες και των 41 χωρών και οι σκηνικές παρουσίες τους είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Η Ελλάδα πραγματοποίησε την δεύτερη πρόβα της την Παρασκευή το πρωί.

Η Κατερίνα Ντούσκα ερμήνευσε το τραγούδι της τρεις φορές και φωνητικά ήταν πάρα πολύ καλή.

Όσον αφορά τη σκηνική της παρουσία δεν παρατηρήθηκαν πολλές αλλαγές με πιο σημαντική να είναι στο δεύτερο κουπλέ οι τρεις κοπέλες που την συνοδεύουν και στα φωνητικά να κάθονται στο πάτωμα και να κάνουν διάφορες κινήσεις. Πέρα όμως από την Ελλάδα τη δεύτερη της πρόβα πραγματοποίησε και η Κύπρος με τη Τάμτα. Ούτε στη σκηνική παρουσία της Τάμτα έγιναν κάποιες σημαντικές αλλαγές.

Οι πρόβες λοιπόν όπως είχαμε ξανά πει ήταν αναμενόμενο να αλλάξουν ριζικά τα προγνωστικά. Πέρα από την Ολλανδία που παραμένει σταθερά πρώτη και μετά τη πρόβα της στη 2η θέση ανέβηκε η Σουηδία με σκηνική παρουσία αρκετά κοντά με αυτή που είχε και στον εθνικό τελικό της. Στη 3η θέση ανέβηκε η Γαλλία από την 13η θέση που βρισκόταν πριν τις πρόβες της ενώ στη 4η θέση βρέθηκε η Ρωσία η οποία από τις πρώτες εικόνες θα έχει μια συγκλονιστική σκηνική παρουσία αποτέλεσμα του Φωκά Ευαγγελινού, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνική παρουσία της Ισπανίας. Στη 5η θέση και μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές φέτος είναι το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο από τη 15η θέση μετά τη πρώτη της πρόβα ανέβηκε 10 θέσεις, ανατροπή που είχε κάνει πέρσι η Ελένη Φουρέϊρα που από 20η πριν την πρόβα της ανέβηκε στην 6η θέση. Στην 6η θέση είναι η Ιταλία μετά ακολουθεί η Μάλτα, η Ελβετία που έπεσε από την 3η θέση, η Αυστραλία και στη 10η θέση η Ισλανδία. Η Ελλάδα και η Κύπρος βρέθηκαν εκτός δεκάδας πέφτοντας στην 11η και 12η αντίστοιχα.

Τη Δευτέρα λοιπόν θα γίνουν οι τελικές πρόβες των χωρών που θα διαγωνιστούν στο Ά Ημιτελικό οριστικοποιώντας τις τελευταίες αλλαγές για τη σκηνική τους παρουσία.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρουσιαστούν τα τραγούδια στις κριτικές επιτροπές ώστε να ψηφίσουν και να καθοριστεί το 50% της τελικής βαθμολογίας.

Στα προγνωστικά του Ά Ημιτελικού εξακολουθεί να ηγείται η Ελληνική αποστολή δημιουργώντας μια ασφάλεια για την πρόκρισή στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Απομένουν δύο μέρες σχεδόν για την βραδιά του Ημιτελικού από τον οποίο ευχόμαστε να περάσουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος ενώ αναμένουμε και τις ανατροπές που θα συμβούν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γιατί όπως έχει αποδείξει ο Διαγωνισμός ακόμη και τα πιο σίγουρα φαβορί μπορεί να βρεθούν εκτός Τελικού.

Η πρόβα της ελληνικής συμμετοχής

Η πρόβα της κυπριακής συμμετοχής

Γράφει ο Νίκος Λαουτάρης

Σχόλια